Tiket dana (Utorak, 11.06.2024)

Kvalifikacije za Mundijal u afričkoj i azijskoj konferenciji bit će u centru pažnje ljubitelja nogometa ovog utorka. Europske reprezentacije završavaju pripremni period za EURO koji počinje u petak. Predložene kvote vrijedile su u vrijeme pisanja teksta.

Moldavija – Ukrajina – Ukrajina će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 @ 1.70 u Germania

Ovo je već treća pripremna utakmica selekcije Ukrajine pred start EURA u Njemačkoj. Do sada su igrali neriješeno s domaćinom šampionata i dosta lako izgubili od Poljske. Ne treba naglašavati da su te utakmice, kao što će i ovu, igrali u gostima. Po svim parametrima Ukrajinci bi morali proći grupu u kojoj je prvi favorit Belgija, a još su tu selekcije Rumunjske i Slovačke. Upravo su Rumunji prvi rivali reprezentacije koju predvodi Sergej Rebrov i od tog meča mnogo toga će zavisiti. Moldavci ne idu na EURO, ali mogu da “glume” Rumunje, po svemu. Ova selekcija se oporavila nakon nekoliko veoma loših ciklusa kvalifikacija i u prethodnom su bili sasvim solidni s 10 osvojenih bodova u grupi s Poljskom, Češkom i Albanijom. Prije nekoliko dana su pobijedili i Cipar s 3:2, ali Ukrajina je favorit u Kišinjevu i očekujemo njihovu pobjedu na posljednjoj provjeri pred početak Europskog prvenstva, ali i dvije lopte u mreži Moldavaca.

Za Ukrajina će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 kvota je 1.70 u kladionici Germania.

Iran – Uzbekistan – Iran će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 @ 1.92 u Germania

Obje ove selekcije već su se izborile za nastavak kvalifikacija u azijskoj zoni. Iran i Uzbekistan su sakupili po 13 bodova iz 5 utakmica, a u posljednjem kolu će samo odlučiti o tome tko će završiti kao prvi u grupi. U konkurenciji s ove dvije selekcije Hong Kong i Turkmenistan nisu imali što tražiti i za sada imaju samo po jedan bod. U prvom međusobnom okršaju u Taškentu Uzbekistan i Iran su igrali neriješeno 2:2, iako su gosti imali prednost od dva gola. Zbog toga će, u slučaju novog remija, Iran završiti kao prvi jer ima i bolju gol razliku od Uzbekistanaca. Na nedavno održanom Azijskom kupu Iran je igrao sjajno sve do polufinala u kojem su poraženi od domaćina, i kasnijeg šampiona, Katara sa 3:2. Igrali su u Kataru i Uzbekistanci i stigli do četvrtfinala, a dželat im je također bio Katar. Ne očekujemo neku posebno efikasnu utakmicu, Iran uvijek tako igra u Teheranu, a pored malog broja golova dodajemo i duplu šansu na domaćina.

Za Iran će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 kvota je 1.92 u kladionici Germania.

Zambija – Tanzanija – Zambija će pobijediti na utakmici @ 1.70 u Germania

Od domaćina se očekivalo da napadne plasman na Mundijal, makar kao jedna od četiri najbolje drugoplasirane selekcije. Kako sada stvari stoje, to će se teško ostvariti pošto Zambija ima jednu pobjedu i dva poraza nakon tri odigrana kola u ovoj grupi kvalifikacija u afričkoj zoni. Na dvije utakmice koje su odigrane prije Afričkog kupa nacija, ova selekcija je pobijedila Kongo i izgubila u Nigeru. Prije nekoliko dana su gostovali u Maroku i doživjeli poraz od 2:1. U Obali Slonovače nisu prošli grupu, a zanimljivo je da su im rivali bili i Maroko i Tanzanija, kao i u kvalifikacijama za Mundijal, samo je umjesto DR Konga, sada ovdje Kongo. Maroko je poveo trku u ovoj grupi i veliki je favorit za osvajanje prvog mjesta i direktan odlazak na Svjetsko prvenstvo. Svoju šansu traži i Tanzanija, makar kao drugoplasirana, mada i oni imaju poraz i pobjedu poslije dvije odigrane utakmice. Pobijedili su Niger na strani i izgubili od Maroka na svom terenu. Ni oni nisu bili uspješni na Afričkom kupu nacija i sa dva boda nisu prošli dalje. U Africi je domaći teren velika prednost i očekujemo da to presudi u ovom duelu.

Za Zambija će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobiva koeficijent koji iznosi 1.70.

Litva – Estonija – Oba tima će postići gol na utakmici @ 1.70 u Germania

U finalu Baltičkog kupa igraju selekcije Litve i Estonije. U polufinalu su Litvanci bili bolji od Latvijaca rezultatom 2:0 dok su nogometaši Estonije savladali Farska Ostrva sa 4:1. Tako ćemo u finalu gledati okršaj dvije prave baltičke reprezentacije, s obzirom da su Farani tu da popune broj. Litva je slavila kao gost u Latviji dok su Estonci bili domaćini Faranima, a bit će i u finalu. To daje blagu prednost ovom timu, mada nam se čini da su Litvanci za nijansu kvalitetniji. Dva prethodna međusobna duela igrana su baš na ovom natjecanju 2022. i 2021. godine i oba je dobila selekcija Estonije. I jedni i drugi se na ovom turniru pripremaju za naredno izdanje Lige nacija, a obje reprezentacije bit će u C diviziji. Estonci će imati tešku grupu sa Slovačkom, Azerbajdžanom i Švedskom, dok je litvanska za nijansu lakša i u njoj su još Rumunjska, Cipar i Kosovo. Što se ovog meča tiče, očekujemo otvorenu igru i barem po gol na obje strane.

Za oba tima će postići gol na utakmici kvota je 1.70 u kladionici Germania.

Ukupna kvota na tiketu za Utorak kladionica Germania iznosi 9.43.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*