TIP DANA: Bochum – Fortuna Dus: Mjesto u Bundesligi je jedno, a želje su dvije!

Tip Dana na kladjenje.hr

U četvrtak nas očekuje nekoliko veoma interesantnih susreta širom Evrope, a ovog puta smo za vas pripremili prvi meč baraža za ostanak u Bundesligi, u okviru kojeg će snage odmeriti Bochum i Fortuna iz Düsseldorfa. Početak ovog susreta između šesnaestoplasiranog tima iz Bundeslige i trećeplasirane ekipe iz Cvajte zakazan je za 20 sati i 30 minuta.

Bochum: Težak poraz u poslednjem kolu je Bochum koštao opstanka!

Bochum se nije proslavio ove sezone, i nažalost, ovu simpatičnu ekipu ćemo gledati u baražu za ostanak u elitnom rangu njemačkog nogometa. Krenimo redom. Odmah na samom startu je bilo jasno da će se ovaj tim boriti za opstanak u ovogodišnjem izdanju Bundeslige, ali treba biti realan pa reći da je Bochum imao nekoliko veoma dobrih mečeva, i vrlo lako se moglo dogoditi da epilog bude drugačiji.

Veoma zanimljivo je da je na kraju presudio poraz u poslednjem kolu od Werdera iz Bremena, a najveći problem je zapravo bio što je nekadašnji šampion Njemačke na tom duelu slavio sa ubedljivih 4:1, što je gol razlika koja nije odgovarala Bochumu, a sve to je iskoristio Union Berlin, koji je slavio na svom stadionu protiv Freiburga sa 2:1 i na kraju stigao do opstanka.

Veoma zanimljivo je da su Šumari na tom meču propustili da realizuju čak dva penala, ali je na kraju fortuna bila na njihovoj strani. Inače, u ovogodišnjem izdanju elitnog ranga njemačkog nogometa ova ekipa je ostvarila samo sedam trijumfa, dvanaest remija i čak petnaest poraza.

Na poslednjih pet mečeva je Bochum ostvario dva trijumfa i tri poraza, a vredi pomenuti da je ova ekipa u direktnom duelu uspela pre samo dva kola da savlada Union Berlin na strani u jednom spektakularnom susretu koji je završen rezultatom 3:4, i tada je malo ko mogao da pomisli da će Union na kraju završiti na tabeli ispred Bochuma.

U pretposlednjem kolu su izabranici trenera Buchera poraženi na svom stadionu protiv novog šampiona Leverkusena kada je bilo 0:5, a na sve to je Werder kao što smo već napomenuli u prošlom kolu došao do trijumfa od 4:1, iako klubu iz Bremena taj trijumf praktično ništa nije doneo.

Za kraj, kada se radi o partijama na domaćem terenu do sada su nogometaši Bochuma odigrali sedamnaest mečeva na svom stadionu i ostvarili pet trijumfa, čak osam remija, i samo četiri poraza. Nažalost, ovom timu su presudile očajne partije na strani, pošto je u nedavno završenom izdanju Bundeslige ovaj tim uz Union Berlin osvojio najmanje bodova na strani.

Fortuna Düsseldorf: Fantastične partije u drugom dijelu sezone!

Fortuna Düsseldorf je do sada jednom dolazila do naslova prvaka Njemačke, i to još davne 1933. godine, a pored toga je ovaj klub tri godine kasnije sezonu završio na drugom mjestu na tabeli. Nije naslov prvaka Njemačke bio jedini trofej za ovu ekipu, koja je inače dva puta osvajala i njemački Kup, i to dva puta zaredom, 1979. godine, i godinu dana kasnije. Od evropskih dostignuća moramo izdvojiti finale Kupa Pobjednika Kupova, u kojem je ova ekipa 1979. godine poražena od Barcelone i to nakon produžetaka, a taj duel je završen rezultatom 4:3.

Kada se radi o ovogodišnjem nastupu Fortune, ova ekipa nije na najbolji mogući način započela sezonu, međutim, ako se osvrnemo na tabelu stiče se utisak da je ovaj tim sve to uspio nadoknaditi u drugom dijelu šampionata, nakon vrhunskih partija. Naime, Düsseldorf je na kraju završio na trećem mjestu na tabeli koje, kao što je to dobro poznato, donosi baraž meč za ulazak u najkvalitetniji rang njemačkog nogometa, i to sa šesnaestoplasiranim timom iz Bundeslige, što je u ovom slučaju Bochum.

Na kraju je nekadašnji šampion Njemačke imao pet bodova manjka od drugoplasiranog Kiela, ali i isto toliko bodova viška u odnosu na četvrtoplasirani Hamburg, koji je ponovo ostao bez plasmana u najkvalitetniji rang njemačkog nogometa. Posebno dobro je Fortuna igrala u drugom dijelu šampionata, a moramo napomenuti podatak da je klub iz Düsseldorfa posljednji poraz u ovogodišnjem izdanju Cvajte doživio još početkom februara, kada je Paderborn u jednom sjajnom meču slavio na svom stadionu sa 4:3.

Od tada je ova ekipa vezala čak četrnaest mečeva bez poraza i potpuno zasluženo stigla do treće pozicije na tabeli, a da je Fortuna igrala ovako i u prvom dijelu šampionata, sigurno je da bi nekadašnji šampion Njemačke izborio i direktan plasman u društvo najboljih. U posljednjem kolu Cvajte je Fortuna na svom stadionu uspjela da savlada ekipu Magdeburga, a taj meč je završen rezultatom 3:2, uz napomenu da je pobjedu domaćem timu donio Colis golom u 88. minutu.

Za kraj, kada se radi o partijama na strani, ove sezone je Fortuna iz Düsseldorfa odigrala sedamnaest mečeva i ostvarila osam trijumfa, šest remija i tri poraza.

Naš prijedlog

Svakako da Bochumu neće biti nimalo lako u ovom dvomeču, pošto Fortuna iz Düsseldorfa igra fantastično u drugom dijelu sezone. Međutim, uglavnom u ovim mečevima baraža za ostanak u elitnom rangu njemačkog nogometa dajemo prednost timu koji je igrao u Bundesligi, pa će to biti slučaj i ovog puta zbog čega vam savjetujemo da se fokusirate na Bochum će pobijediti na utakmici, za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 2.30.

I te kako je realno da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak, bez obzira što je ulog ogroman, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate s igrom oba tima će postići gol na utakmici koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.63.

Utisak je da će Bundesligaš željeti da stekne što veću zalihu pred revanš u Düsseldorfu, pa vam iz tog razloga savjetujemo da se oprobate s igrom Bochum će postići najmanje 2 gola na utakmici, a sve to uz kvotu 1.95 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*