TIP DANA: O. Marseille – Atalanta: Boginja iz Bergama traži sigurnu luku u marsejskoj luci!

Tip Dana na kladjenje.hr

Četvrtak nudi vrlo zanimljivu ponudu za klađenje, uključujući, između ostalog, dva polufinalna meča iz Europske lige i Konferencijske lige. Ovaj put analizirali smo utakmicu koja će se odigrati na Velodromu, gdje će igrači Marseillea ugostiti Atalantu. Početak ovog susreta između francuskih i talijanskih predstavnika zakazan je za 21 sat.

Marseille: Momčad s Velodroma igra za spas sezone!

Općenito, ovo je bila prilično loša sezona za Marseille, jer se bivši francuski prvaci trenutno nalaze na sedmom mjestu na tablici, a kako stvari stoje, kvalifikacija francuskog diva za europsko natjecanje je ugrožena, što je godinama unazad bio primarni cilj. Čak i prije početka ove sezone, klub s Velodroma najavio je ambicije za natjecanje za mjesto u Ligi prvaka, pogotovo jer je Francuska dobila dodatno mjesto u elitnom natjecanju. Međutim, nakon prvog dijela sezone bilo je jasno da, nažalost, od toga neće biti ništa. U posljednjih pet utakmica, bivši europski prvaci ostvarili su samo jednu pobjedu, uz dva remija i dva poraza.

Zanimljivo, tu pobjedu momčad je osigurala u zadnjem kolu na svom stadionu protiv moćne momčadi Lensa, koji su još uvijek aktualni doprvaci Francuske. Prije toga, Marseille je remizirao na svom stadionu protiv Nice u zaista fantastičnom dvoboju koji je završio s četiri gola, rezultatom 2-2. Štoviše, momčad s Velodroma rano je eliminirana iz Francuskog kupa, ispavši u šesnaestini finala nakon poraza od Reimsa, nakon lošeg izvođenja jedanaesteraca. Jedino natjecanje u kojem ova momčad nastupa na vrlo visokoj razini je zapravo Europska liga. Značajno, Marseille je bio u vrlo teškoj grupi, ali je uspio kvalificirati se za šesnaestinu finala, završivši drugi u grupi iza Brightona. U šesnaestini finala, ždrijeb nije bio naklonjen Marseilleu, koji se suočio sa Shakhtarom iz Donetska i eliminirao ih nakon spektakularne utakmice na Velodromu, pobjedivši 3-1.

Nakon toga, Olympique Marseille suočio se s Villarrealom i prošao mnogo lakše nego što se očekivalo. U četvrtfinalu, francuska momčad se suočila s Benficom, i iako su portugalski divovi bili favoriti, Marseille je nekako uspio osigurati mjesto u polufinalu drugog po prestižu europskog natjecanja. Trenutno, Europska liga je prioritet budući da klub s Velodroma ima malo šanse preko lige da se kvalificira za bilo koje europsko natjecanje.

Atalanta: Polufinale je već najveći uspjeh u povijesti!

Godinama unazad Atalanta igra na vrlo visokoj razini, a prošle sezone to je bilo dovoljno za plasman u Europsku ligu, što je već duže vrijeme primarni cilj momčadi pod vodstvom Gian Piera Gasperinija. Govoreći o drugom po prestižu europskom klupskom natjecanju, važno je spomenuti da popularna Boginja igra na vrlo visokoj razini, što potvrđuje njezin plasman u polufinale, najveći uspjeh u povijesti kluba iz Bergama. U grupnoj fazi talijanski predstavnik završio je na vrhu tablice ispred Sportinga bez većih problema. Zanimljivo je da su se te dvije momčadi susrele u osmini finala, gdje je Atalanta uspjela eliminirati momčad iz portugalske prijestolnice, iako i Lavovi ove sezone igraju na vrlo visokoj razini, što potvrđuje i njihov novi naslov prvaka u portugalskoj Primeira ligi.

Nakon toga, momčad iz Bergama suočila se s Liverpoolom u četvrtfinalu, koji su bili glavni favoriti za osvajanje Europske lige, ali je tada Atalanta odigrala možda svoju najbolju utakmicu u posljednjih deset godina i demolirala Redse rezultatom 3-0. U uzvratnoj utakmici engleski predstavnik pobijedio je 1-0; međutim, to nije bilo dovoljno za prolazak dalje, pa je Atalanta ostvarila svoj najveći europski uspjeh. Čak i u Seriji A, momčad iz Bergama prilično dobro igra. Zapravo, moramo reći da je popularna Boginja u igri za plasman u Ligu prvaka, budući da će Italija iduće sezone imati pet predstavnika u elitnom natjecanju. Trenutno se Gasperinijevi igrači nalaze na šestom mjestu na ljestvici, samo dva boda iza Rome, a imaju i utakmicu manje od Rimljana, što znači da bi pobjeda mogla Atalantu dovesti do željene pete pozicije. U posljednjem kolu, ova momčad lako je pobijedila Empoli na svom stadionu rezultatom 2-0.

Osim toga, vrijedi spomenuti da je momčad iz Bergama nedavno osigurala mjesto u finalu talijanskog Kupa nakon trijumfa nad Fiorentinom, gdje će se Boginja suočiti s Juventusom. Za sada je ova momčad u igri za dva trofeja, s priznanjem da će Gasperinijevi igrači sigurno učiniti sve što je u njihovoj moći da dođu do velikog finala Europske lige, što bi bio novi najveći uspjeh ove momčadi na europskoj sceni, ali važno je napomenuti da to neće biti lagan zadatak, pogotovo jer je Marseille eliminirao momčadi poput Šahtara, Villarreala i Benfice.

Naš prijedlog

Ako analiziramo sve što su obje momčadi pokazale tijekom sezone, Atalanta se čini kao favorit u ovom dvomeču, te s povjerenjem preporučujemo opciju Atalanta će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno, za koju je Germania pripremila koeficijent 1.60.

Posljednji posjet momčadi iz Bergama u Europskoj ligi završio je na najbolji mogući način, budući da je talijanski predstavnik, unatoč svim izgledima, proslavio pobjedu od 3-0 na gostovanju kod Liverpoola. To je nesumnjivo najbolja izvedba ove momčadi u europskim natjecanjima u posljednjih dvadeset godina, i čini se da bi na Velodromu momčad Gian Piera Gasperinija mogla postići dva ili više golova, zbog čega savjetujemo klađenje na Atalanta će postići najmanje 2 gola na utakmici s kvotom 2.60.

Za kraj, obrana je slabiji dio momčadi za obje ekipe, stoga je vrlo vjerojatno da ćemo u ovom prvom polufinalnom dvoboju između francuskih i talijanskih predstavnika vidjeti barem po jedan gol s obje strane, zbog čega preporučujemo fokusiranje na okladu da oba tima će postići gol na utakmici, koju Germania nudi s kvotom 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*