TIP DANA: Metz – Lens: Domaćin traži slamku spasa protiv trenutnog drugoplasiranog u Francuskoj!

Tip Dana na kladjenje.hr

U petak nas očekuje vrlo zanimljiva ponuda klađenja, a diljem Europe možemo očekivati nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica. Ovaj put, izbor je pao na premijerni dvoboj 29. kola francuske Ligue 1, u kojem će snage odmjeriti momčadi Metza i Lensa. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 21 sat.

Metz: Može li Metz preživjeti?

Nogometni klub Metz osnovan je 1932. godine, a najveći uspjeh u povijesti bio je osvajanje drugog mjesta 1998. godine, kada je momčad završila druga u Ligue 1 s istim brojem bodova kao i Lens. Međutim, Lens je imao bolju gol razliku, što im je na kraju bilo dovoljno da osvoje naslov francuskog prvaka. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni dva trofeja u Liga kupu, prvi 1986. godine, a zatim deset godina kasnije kada je Lyon poražen u velikom finalu nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca.

Osim toga, Metz je četiri puta osvojio Ligue 2, najnovije 2019. godine. Prošle sezone, bivši francuski viceprvak proveo je u Ligue 2, zauzevši drugo mjesto na tablici i ostvarivši izravan plasman u najviši rang francuskog nogometa. Treba napomenuti da je Metz iskoristio loše nastupe Bordeauxa na kraju prvenstva, jer su Girondinci izgubili svoje posljednje dvije utakmice, što je Metz iskoristio kako bi osigurao svoje mjesto u najvišem rangu francuskog nogometa, što je, naravno, bio glavni cilj za momčad.

Ovaj put, naravno, glavni cilj bit će opstanak u najvišem rangu, ali to neće biti lagan zadatak, jer trenutno, momci Laszla Bologne nalaze se na predzadnjem mjestu na tablici, pet bodova iza Nantesa, koji trenutno drže petnaestu poziciju. Ovo je također posljednje mjesto koje garantira opstanak u najvišem rangu na kraju sezone.

U posljednjih pet prvenstvenih utakmica, bivši francuski viceprvak ostvario je dvije pobjede i tri poraza, no ta tri poraza dogodila su se u posljednje tri utakmice. U posljednjem kolu, Metz je poražen u vrlo teškoj gostujućoj utakmici kod drugoplasiranog Bresta, koja se ispostavila kao spektakularni dvoboj s postignutih sedam golova, dok je sezonsko iznenađenje slavilo 4-3. Prije toga, Metz je bio uključen u još jednu utakmicu s mnogo golova, ovaj put kod kuće protiv Monaca, koji su pobijedili 5-2.

Što se tiče domaćih utakmica, Metz je do sada odigrao trinaest utakmica na svom stadionu, ostvarivši samo dvije pobjede, tri neriješena rezultata i čak osam poraza, što momčad Laszla Bologne čini najslabijom domaćom momčadi u Ligue 1. Nema sumnje da Metz očekuje izuzetno težak zadatak večeras.

Konačno, posljednja međusobna utakmica između Metza i Lensa odigrana je sredinom rujna na stadionu Stade Saint-Symphorien, gdje su gosti nešto neočekivano pobijedili 1-0, što svakako ohrabruje navijače Metza pred ovaj dvoboj na sjeveroistoku Francuske.

Lens: Nešto slabije izvedbe u posljednje vrijeme!

Lens dolazi nakon spektakularne sezone, gdje je momčad završila na drugom mjestu na tablici, samo jedan bod iza prvoplasiranog PSG-a. Pošteno govoreći, Parižani su osigurali naslov prvaka dva kola prije kraja, nakon čega je momčad s Parc des Princes malo popustila, ali ne možemo poreći brutalno dobre izvedbe Lensa, koje su im donijele mjesto u Ligi prvaka.

Francuski predstavnik nije bio previše sretan s izvlačenjem, budući da su dobili jednu od najtežih grupa, uključujući Arsenal, trenutnog pobjednika Europske lige Sevillu i trenutnog prvaka Nizozemske, PSV. Već na početku bilo je jasno da će biti teško ovoj momčadi izboriti se za prolazak u sljedeće kolo. Na kraju je svatko u klubu morao pristati na treće mjesto u grupi, što je ipak bilo veliki uspjeh, budući da je francuski predstavnik završio ispred Seville, čija je europska sezona završila neočekivano rano.

U šesnaestini finala Europske lige, Lens se susreo s momčadi iz Freiburga i, nažalost, eliminiran je, iako je trenutni francuski viceprvak imao prolaz u rukama. Nakon neriješene utakmice u Lensu, momčad je vodila 2-1 do drugog minute sudačke nadoknade u uzvratnoj utakmici, ali je tada Salai zabio, odveo svoju momčad u produžetke, a kasnije je njemački predstavnik potpuno preokrenuo rezultat golom Gregoritscha za pobjedu 3-2 i prolazak u osminu finala drugog europskog klupskog natjecanja.

Nakon toga, svi u klubu ponovno su usmjerili svoj fokus na francusko prvenstvo, sve u nastojanju da osiguraju još jedno mjesto u jednom od europskih natjecanja, što je prilično realno. Trenutno, senzacija prošlosezonskog prvenstva nalazi se na šestom mjestu, što vodi do kvalifikacija za Konferencijsku ligu, samo jedan bod iza petoplasiranog Nicea. Važno je napomenuti da ovo mjesto sada vodi do grupne faze Europske lige počevši od ove sezone.

Iskreno, Lens je u posljednje vrijeme igrao nešto slabije, ostvarivši dvije pobjede, dva poraza i jedan neriješen rezultat u posljednjih pet ligaških utakmica, uključujući neriješen rezultat 1-1 kod kuće protiv Le Havrea u prethodnom kolu. Tipično, bivši prvak Francuske igrao je četrnaest gostujućih utakmica do sada, ostvarivši pet pobjeda, isti broj poraza i četiri neriješena rezultata.

Naš prijedlog

Sigurno je da je ovo jedna od posljednjih prilika za momčad Metza da se uključi u borbu za opstanak, a ovaj put u goste im dolazi Lens, koji posljednje vrijeme nije u najboljoj formi. Važno je napomenuti da se trenutni francuski viceprvak općenito ne snalazi dobro u gostima, stoga vam hrabro preporučujemo da pokušate s Metz će pobijediti na utakmici koju Germania nudi po kvoti od 4.80.

Čini se da je Metz će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno prilično razumna, a u Germaniji je cijenjena po kvoti od 2.10, što je nedvojbeno dobra oklada i utakmica koju ne biste trebali propustiti.

Na kraju, vrlo je moguće da ovaj dvoboj neće donijeti puno golova, zbog čega vam preporučujemo da pokušate s klađenjem na zbroj golova na utakmici će biti najviše 2, sve po kvoti od 1.80 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*