Najava i analiza: Serija A, 32. kolo: Tko će u Ligu prvaka?

Od petka su na rasporedu utakmice 32. kola talijanske Serie A. Kako je već praktički poznato da će Inter, sudeći po svemu, postati novi prvak Italije, ostaje pitanje tko će izboriti plasman u Ligu prvaka, ali i u ostala dva europska natjecanja, te tko će na kraju, nažalost, napustiti najkvalitetniji rang talijanskog nogometa. Što se tiče borbe za plasman u Ligu prvaka, najviše se odnosi na to hoće li Bologna, koja trenutno drži sve u svojim rukama, moći kontinuirano igrati na ovako visokoj razini, a moramo spomenuti da trenutno petoplasirana Roma ima samo pet bodova manjka.

Što se tiče borbe za opstanak, Salernitana je praktički već otpisana, a za preostala dva mjesta bit ćemo svjedoci velike borbe, pošto se u ovom trenutku gotovo polovica lige bori za opstanak u elitnom rangu talijanskog nogometa. Za razliku od prošlog kola, ovaj put nema većeg derbija, a na prvi pogled najzanimljivije će biti u Torinu, gdje će snage odmjeriti gradski rivali, Torino i Juventus. Osim toga, ističemo utakmicu u Reggio Emiliji gdje će Sassuolo kojem gori pod nogama ugostiti Milan, ali i dvoboj između Atalante i Verone, koji je također izuzetno važan za obje momčadi i koji je, između ostalog, posljednja utakmica ovog kola.

Lazio – Salernitana – Zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 1.70 u Germania

Premijerni dvoboj 32. kola talijanske Serie A igra se u Rimu, gdje će Lazio ugostiti Salernitanu. Nažalost, u prošlom kolu su Lazijalci poraženi u gradskom derbiju od Rome, a taj dvoboj je završen rezultatom 1:0, i bila je to jedna zaista slaba partija Immobilea i društva. Inače, bio je to drugi meč na klupi Rimljana za Igora Tudora, i sigurno je da je potrebno vrijeme da se kockice poslože, samo što ga Lazio nema previše, jer sezona polako ali sigurno ulazi u svoju završnicu. Salernitana praktički više nema nikakvih šansi da ostane u Serie A, i sigurno je da će do kraja ova simpatična momčad odigrati pošteno sa svima. To se najbolje vidjelo u prošlom kolu kada je tim iz Salerna golom u nadoknadi remizirao na svom terenu protiv Sassuola, kojemu su bodovi bili prijeko potrebni, a taj meč je završen rezultatom 2:2. Lazio je svakako veliki favorit, ali puno bolja kvota je na golove, kojih će po našem mišljenju itekako biti na Olimpicu pa vam savjetujemo da se oprobate s igrom zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 uz kvotu 1.70 u Germaniji.

Lecce – Empoli – Oba daju gol @ 1.85 u PSK

Prvi dvoboj subotnjeg programa igra se na stadionu Via del Mare gdje će nogometaši Lećea ugostiti Empoli. Nažalost, domaćin u ovom dvoboju neće moći računati na Nikolu Krstovića koji je isključen u prošlom kolu na gostovanju kod Milana, koje su Rossoneri riješili u svoju korist rezultatom 3:0. Inače, trenutno se Leće nalazi na četrnaestom mjestu na tablici s tri boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja. U goste im dolazi Empoli koji je trenutno pozicioniran na šesnaestom mjestu na tablici, a u prošlom kolu je tim iz Toskane ostvario vrlo važnu pobjedu na svom stadionu protiv Torina, u jednom fantastičnom dvoboju, na kojem smo vidjeli čak pet pogodaka, a na kraju je bilo 3:2 za domaćina. Težak dvoboj za prognoziranje, međutim, čini se zaista da bi i jedni i drugi mogli postići barem po jedan pogodak, pa vam savjetujemo da se oprobate s igrom oba daju gol uz kvotu 1.85 u PSK.

Torino – Juventus – Torino će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno @ 1.64 u Germania

Derbi ovog kola igra se u Torinu gdje će snage odmjeriti istoimena momčad i Juventus. Torino se, po starom običaju, nalazi negdje u sredini tablice, ovaj put na devetom mjestu s dva boda manjka u odnosu na osmoplasirani Lazio, pa se čini da popularni Bikovi još uvijek imaju kakvu-takvu šansu uključiti se u borbu za plasman u Ligu konferencija. Nažalost, u prošlom kolu Torino je poražen na gostovanju kod Empolija nakon pogotka u sudačkoj nadoknadi. Juve ima dosta problema u posljednje vrijeme, ali ono što je najvažnije je da je Stara dama u prošlom kolu nekako savladala Fiorentinu s 1:0 i učvrstila se na trećem mjestu na ljestvici, pa gotovo da nema sumnje da ćemo Juve sljedeće sezone gledati u Ligi prvaka, što je i primarni cilj. Torinski derbi je svakako uvijek teško predvidjeti, međutim, čini se da su bodovi potrebniji Bikovima, pa vam zato hrabro savjetujemo da isprobate sreću s Torino će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno uz kvotu 1.64 u Germaniji.

Bologna – Monca – Bologna će pobijediti na utakmici @ 1.60 u Germania

Bologna igra sezonu iz snova, i vrlo je moguće da ona na kraju bude krunisana s učešćem ovog kluba u najkvalitetnijem europskom klupskom natjecanju. Naime, trenutno se puleni Thiaga Mote nalaze na četvrtom mjestu na ljestvici s tri boda viška u odnosu na petoplasiranu Romu. U prošlom kolu je najugodnije iznenađenje prvenstva samo remiziralo na gostovanju kod Frosinonea, a taj meč je završen bez pogodaka. Monza ponovno neće imati problema oko opstanka u društvu najboljih, a sigurno da je to bio primarni cilj momčadi koju s dosta uspjeha predvodi Raffaele Palladino. U ovom trenutku se ova momčad nalazi na jedanaestom mjestu na ljestvici, a u prošlom kolu je Monza poražena na svom stadionu od Napolija (2:4). Bologna bi morala slaviti ako želi ostati na četvrtoj poziciji, a čini se da će se to i dogoditi pa vam savjetujemo da odigrate Bologna će pobijediti na utakmici uz kvotu 1.60 u Germaniji.

Napoli – Frosinone – Zbroj golova više od 3.5 @ 2.25 u PSK

Napoli igra promjenjivo ove sezone i vrlo lako se može dogoditi da ovaj tim ostane bez plasmana u europska natjecanja. Ruku na srce, u prošlom kolu je momčad s “Maradone” odigrala vrlo dobru utakmicu na gostovanju kod Monze i nakon preokreta slavila s 2:4, pa se trenutno još uvijek aktualni prvak Italije nalazi na sedmom mjestu na ljestvici s dva boda manjka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu koja ima i utakmicu manje. Ovog puta Napoliju u goste dolazi Frosinone, koji će sada već izvjesno imati dosta problema da sačuva prvoligaški status. Momčad iz glavnog grada trenutno se nalazi na osamnaestoj poziciji na ljestvici koja na kraju znači i selidbu u niži rang, a u prošlom kolu je Frosinone odigrao dobru utakmicu na svom terenu protiv Bologne, u kojoj na kraju nije bilo pobjednika, ali ni golova. Smatramo da je domaćin veliki favorit u ovom dvoboju, koji bi mogao donijeti i dosta pogodaka, pa hrabro preporučujemo igru zbroj golova više od 3.5 uz sjajnu kvotu 2.25 u PSK.

Sassuolo – Milan – Sassuolo će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno @ 2.25 u Germania

Jedan od najzanimljivijih dvoboja 32. kola najkvalitetnijeg ranga talijanskog nogometa igra se u Reggio Emilia gdje će Sassuolo ugostiti Milan. Odavno Sassuolo nije ovako loše izgledao, i sigurno je da će popularni Neroverdi imati ogromnih problema da sačuvaju prvoligaški status. U ovom trenutku se Domenico Berardi i društvo nalaze na pretposljednjem mjestu na ljestvici s dva boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze u sigurnoj zoni. U prošlom kolu Sassuolo je bez već viđena tri boda ostao u nadoknadi meča sa Salernitanom, koji je završen rezultatom 2:2, nakon gola domaćina u sudačkoj nadoknadi. Milan igra sjajno u posljednje vrijeme, a ova momčad je vezala čak osam pobjeda u svim natjecanjima. U prošlom kolu Rossoneri su lako slavili na svom stadionu protiv Lećea, a taj meč je završen rezultatom 3:0. Što se ovog dvoboja tiče, Sassuolo ne smije izgubiti, pa vam hrabro savjetujemo da pokušate s Sassuolo će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno uz fantastičnu kvotu 2.25 u Germaniji.

Udinese – Roma – Oba daju gol @ 1.75 u PSK

Udinese je u prošlom kolu nesretno poražen od Intera na svom terenu s 1:2, nakon čega je ova momčad pala na petnaesto mjesto na ljestvici i trenutno ima samo dva boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja, pa slobodno možemo reći da je situacija alarmantna. Na posljednjih pet utakmica u prvenstvu popularne Zebre su ostvarile samo jednu pobjedu, dva remija i isto toliko poraza, i ako želi ostati u Serie A, tim iz Udina mora igrati puno bolje. Roma je u prošlom kolu u velikom derbiju Rima savladala Lazio s 1:0 i probila se na peto mjesto na ljestvici, a ujedno se približila četvrtoplasiranoj Bologni na samo tri boda zaostatka, što znači da su Rimljani ponovno aktivno uključeni u borbu za plasman u Ligu prvaka. Oba tima idu na sva tri boda, pa u takvoj situaciji je za očekivati da i Udinese i Roma postignu barem po jedan pogodak, i savjetujemo igru oba daju gol uz kvotu 1.75 u PSK.

Inter – Cagliari – Zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4 @ 2.10 u Germania

Inter je praktički već osigurao naslov prvaka Italije, budući da se u ovom trenutku Neroazzurri nalaze na prvom mjestu na ljestvici s čak četrnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Milan, a ako uzmemo u obzir da je do kraja prvenstva preostalo igrati još sedam kola, čini se da Inter neće uspjeti prosuti toliku bodovnu zalihu. U prošlom kolu, Neroazzurri su unatoč jednoj ne baš najboljoj partiji slavili na vrlo teškom gostovanju kod Udinesea, a taj dvoboj na Friuliju završen je pobjedom gostiju od 1:2. Cagliari je trenutno na trinaestom mjestu na ljestvici, a momčad sa Sardinije igra sjajno u posljednje vrijeme, što smo možda i najbolje vidjeli u prošlom kolu kada je ova ekipa savladala na svom terenu nimalo naivnu momčad Atalante, rezultatom 2:1. Trenutno popularni Sardi imaju četiri boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na ljestvici, međutim, Cagliariju predstoji prilično težak raspored počevši od ovog gostovanja kod Intera. Neizbježno je da će nam ovaj dvoboj donijeti puno pogodaka, stoga savjetujemo igru zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4 uz kvotu 2.10 u Germaniji.

Fiorentina – Genova – 1 @ 1.85 u PSK

Kako sada stvari stoje, utisak je da ekipu Fiorentine sljedeće sezone nećemo gledati u nekom od europskih natjecanja. I prošle sezone se to ne bi dogodilo, ali je Juventus izbačen iz europskih natjecanja pa je njegovo mjesto zauzela Viola, a u ovom trenutku se momčad iz Firence nalazi na desetom mjestu na ljestvici s pet bodova manjka u odnosu na sedmoplasirani Napoli. U prošlom kolu Fiorentina je poražena na teškom gostovanju kod Juventusa, a taj dvoboj u Torinu završen je rezultatom 1:0. Što se tiče Genove, uz Bolognu je ovaj tim vrlo vjerojatno i najugodnije iznenađenje prvenstva, a trenutno se puleni Alberta Gilardina nalaze na dvanaestom mjestu na ljestvici. U prošlom kolu su Grifoni slavili na gostovanju kod Verone kojoj gori pod nogama, a taj dvoboj završen je rezultatom 1:2. Ovo je vjerojatno i posljednja prilika da se Viola uključi u borbu za Europu, pa stoga savjetujemo jedinicu uz sjajnu kvotu 1.85 u PSK.

Atalanta – Verona – Zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 1.70 u Germania

Posljednja utakmica 32. kola igra se u Bergamu gdje će nogometaši Atalante ugostiti Veronu. Atalanta je u prošlom kolu doživjela neugodan poraz na gostovanju kod Cagliarija, čime je ova momčad itekako zakomplicirala svoju borbu za plasman u Europsku ligu, a praktično se oprostila od borbe za Ligu prvaka, iako ne smijemo zaboraviti da Boginja ima utakmicu manje u odnosu na gotovo sve momčadi koje se bore za Europu. Verona je s druge strane trenutno stacionirana na sedamnaestom mjestu na ljestvici, za koje znamo da je posljednje koje na kraju prvenstva donosi opstanak u društvu najboljih, međutim, ono što nije dobro je da trenutno momčad iz grada ljubavi ima samo bod viška u odnosu na Frosinone, koji se trenutno nalazi na osamnaestoj poziciji, a koja na kraju znači i selidbu u niži rang. U prošlom kolu Verona je doživjela neugodan poraz na svom stadionu od Genove, a taj susret na Bentegodiju završen je rezultatom 1:2. I jednoj i drugoj ekipi su bodovi preko potrebni, pa je u takvoj situaciji najbolje da se opredijelite za igru na golove, odnosno zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 uz kvotu 1.70 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*