Tiket dana (Ponedjeljak, 27.05.2024)

Velika većina liga završena je u prethodnim danima ali se još uvijek igraju doigravanja, a čeka nas i vrhunac, finale Lige prvaka. Kvote iz prijedloga važile su u trenutku pisanja tiketa.

AIK Stockholm – Goteborg – AIK Stockholm će pobijediti na utakmici @ 2.15 u Germania

Domaćin je odlično započeo sezonu i u prvih pet kola imao 3 pobjede i dva remija. Drugih pet rundi su donijele veliki pad i ekipa iz Solne je upisala četiri poraza i samo jednu pobjedu. Kada se sve zbroji to je ukupno 14 bodova iz 10 utakmica i tek 10. mjesto za ekipu AIK-a. Okršaj protiv Geteborga je stari švedski derbi, samo što Geteborg odavno nije u vrhu nogometa u ovoj skandinavskoj zemlji, a i AIK tek povremeno bljesne. Ambicije domaćina u ovom meču su mnogo veće, žele barem plasman u Europu, nakon katastrofalne prethodne sezone i tek 11. mjesta na kraju. Dugo su bili i u zoni ispadanja, ali su u finišu pokazali da zaslužuju mnogo više. Geteborg je bio tek 13., ali se od njih mnogo više nije ni očekivalo, kao što se ne očekuje ni sada. Sa 11 bodova iz 10 utakmica blizu su “crvene” zone, a da nije bilo pobjede nad Mjelbijem u prošlom kolu vjerojatno bi i bili ispod crte.

Prednost dajemo domaćinu, a za AIK Stockholm će pobijediti na utakmici kvota je 2.15 u kladionici Germania.

VPS – Inter Turku – VPS će pobijediti na utakmici @ 2.00 u Germania

VPS je bio na vrhu prije tri kola u Veikkaus Ligi u Finskoj, a onda su igrali dva puta s KuPS-om i jednom s Helsinkijem, protiv dva tima koja su obilježila nekoliko prethodnih sezona i jedina osvajala naslove. KuPS je dva puta pobijedio VPS, ali je ekipa iz Vase uspjela slaviti protiv aktualnog prvaka iz prijestolnice i na taj način se održati u vrhu. Sada su treći, imaju tri boda manje od KuPS-a i jedan od Ilvesa, ali i ovu utakmicu manje. Pobjeda nad Interom izjednačila bi ih na čelu tablice s timom iz Kuopija, koji bi bio prvi samo zbog bolje gol razlike. Što se Intera tiče, oni su u donjem dijelu tablice i imaju samo 5 bodova iz 8 utakmica. Koliko god to željeli, nogometaši tima iz Turkua će se teško domoći play-offa i mnogo je realnije da i ove sezone budu u donjoj polovici tablice i da se za opstanak izbore kroz play-out. Inter je u seriji od četiri uzastopna poraza i vjerujemo da im se u Vasi sprema i peti.

Za VPS će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobiva koeficijent koji iznosi 2.00.

Stabaek – Egersund – Zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4 @ 1.97 u Germania

Ekipa Egersunda je pravo osvježenje u drugoj ligi Norveške i novajlija ima 15 bodova iz prvih 8 utakmica. Samo tri manje imaju od vodećeg Kongsvingera i dva od Valerenge, s tim da su u zaostatku dva meča za doskorašnjim prvoligašem, a jedan za liderom. Slijedi im gostovanje kod Stabeka u gradu Bekenstua. Domaćin je mnogo iskusniji tim, jednom je bio i šampion Norveške, i to 2008. godine, a ima i solidno europsko iskustvo. Egersundu je ovo debi u drugoj ligi, klub je formiran tek početkom ovog stoljeća, ali nam se čini da imaju najveće moguće ambicije u ovoj sezoni. Odlikuje ih velika efikasnost, dali su čak 21 gol na osam utakmica, ali su i primili dosta, čak 16. Stabek je tek osmi na tablici, to je jako loš plasman za tim koji je prošle sezone ispao iz elite samo zbog gol razlike, ali vremena za popravak ima i previše. Ono što nam prvo pada na pamet kada je ovaj meč u pitanju su golovi, a vjerujemo da će ih biti barem četiri.

Za zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4 koeficijent u kladionici Germania iznosi 1.97.

Ukupna kvota na tiketu za Ponedjeljak u kladionica Germania iznosi 8.47.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*