TIP DANA: Atalanta – Marseille: Boginja kruniše sjajnu sezonu plasmanom u finale Europske lige!

Tip Dana na kladjenje.hr

U četvrtak su na rasporedu nekoliko vrlo zanimljivih utakmica, s fokusom na uzvratne susrete polufinala Europske lige. Ovaj put analizirali smo dvoboj u kojem će Atalanta ugostiti ekipu iz Marseillea na svom stadionu u Bergamu. Naravno, podsjećamo vas da je prvi dvoboj između talijanskih i francuskih predstavnika, odigran prije tjedan dana na Velodromeu, završio neriješeno (1:1). Početak uzvratne utakmice u Bergamu zakazan je za 21 sat.

Atalanta: Momčad iz Bergama sjaji u posljednje vrijeme!

Godinama je Atalanta među vrhom talijanskog nogometa, ponajviše zahvaljujući dolasku Gian Piera Gasperinija u klub još 2016. godine. Prošle sezone, popularna “Boginja” uspjela je osigurati mjesto u Europskoj ligi, a kada je riječ o drugom najprestižnijem europskom klupskom natjecanju, imamo samo riječi hvale za talijanskog predstavnika. Klub iz Bergama bez većih problema došao je do nokaut faze i neporažen se suočio sa Sportingom u osmini finala, momčadi s kojom su se također susreli u grupnoj fazi. Sporting je bio težak protivnik, što potvrđuje i nedavni naslov koji su popularni “Lavovi” osvojili u Primeira Ligi, njihov drugi u eri Rubena Amorima, koji je vrlo tražen diljem Europe.

Talijanski predstavnik lako je došao do četvrtfinala, ali i tamo je Atalanta imala peh u ždrijebu, jer su za protivnika dobili Liverpool, za mnoge glavnog favorita za osvajanje natjecanja. Tada je uslijedila spektakularna utakmica za Atalantu, vjerojatno najbolja u sezoni, u kojoj su Gasperinijevi igrači trijumfirali s 3-0 na Anfieldu, praktički riješivši pitanje plasmana u polufinale već u prvom duelu. U drugom susretu u Bergamu engleski predstavnik je pobijedio 1-0, što očito nije bilo dovoljno za plasman među četiri najbolje ekipe u ovogodišnjem izdanju Europske lige. U prvom polufinalnom duelu Atalanta je također odigrala dobru utakmicu i uspjela izboriti remi na gostovanju kod Marseillea, pri čemu su Gasperinijevi igrači bili bolja strana u tom okršaju na Velodromeu, i svakako je Boginja veliki favorit u uzvratu.

Atalanta sjaji i u talijanskom Kupu, gdje je momčad gotovo osigurala mjesto u velikom finalu, gdje će se suočiti s Juventusom. Što se tiče Serie A, kako stvari stoje, vrlo je vjerojatno da ćemo klub iz Bergama sljedeće sezone gledati u Ligi prvaka, jer s tri kola do kraja Boginja zauzima peto mjesto na ljestvici, s istim brojem bodova kao i šestoplasirani Roma, ali s utakmicom manje. Budući da peto mjesto nedavno nudi mjesto u elitnom klupskom natjecanju, praktički nema sumnje o njihovom plasmanu u Ligu prvaka, uz napomenu da će u sljedećem kolu klub ugostiti Romu na svom stadionu, što predstavlja sjajnu priliku za učvršćenje petog mjesta na tablici. U posljednjem kolu Gasperinijevi igrači proslavili su pobjedu nakon preokreta na gostovanju kod Salernitane, s konačnim rezultatom 1-2.

Marseille: Može li francuski predstavnik doći do finala Europske lige?

Sezona nije mogla lošije početi za Marseille, koji je u kolovozu eliminiran iz kvalifikacija za Ligu prvaka od grčkog Panathinaikosa, što je, naravno, bilo veliko iznenađenje. Posljedično, momčad s Velodromea morala se zadovoljiti mjestom u drugom najprestižnijem europskom klupskom natjecanju. Govoreći o tome, francuski predstavnik bio je u vrlo teškoj skupini koja je uključivala Brighton, Ajax i AEK. Na kraju je ova momčad uspjela osigurati drugo mjesto u skupini iza engleskog predstavnika i napredovati do šesnaestine finala. Prva prepreka u nokaut fazi bila je ukrajinska Šahtar, koji je eliminiran iz Lige prvaka unatoč prilično dobrim nastupima.

Ukrajinski tim je eliminiran nakon sjajne utakmice na Velodromeu, gdje je francuska strana pobijedila 3-1, a zatim je Marseille suočio s Villarrealom, napredujući dalje mnogo lakše nego što se očekivalo. U četvrtfinalu ždrijeb nije bio naklonjen bivšim europskim prvacima, koji su se suočili s Benficom, za mnoge jednim od glavnih favorita za osvajanje Europske lige. Međutim, izabranici trenera Gasea dobro su igrali u oba susreta i nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca osigurali su mjesto u polufinalu, gdje su se susreli s Atalantom. Moramo priznati da je momčad iz Bergama ostavila bolji dojam u prvoj utakmici na Velodromeu, koja je završila 1-1, pa još uvijek tinja nada da bi francuski predstavnik mogao doći do velikog finala, što će, mora se priznati, biti vrlo težak zadatak. Što se tiče Ligue 1, od Marseillea se očekivalo mnogo više, s obzirom da se jedan od najtrofejnijih francuskih klubova trenutno nalazi tek na devetom mjestu na ljestvici, pet bodova iza šestoplasiranog Lensa, i kako stvari stoje, šanse su vrlo male da ćemo sljedeće sezone vidjeti momčad s Velodromea u europskim natjecanjima.

U posljednjem kolu Marseille je napokon odigrao dobru utakmicu i proslavio pobjedu 2-1 na svom stadionu protiv Lensa. Međutim, kako smo već spomenuli, opći dojam o nastupima ovog francuskog diva u elitnom razredu francuskog nogometa izuzetno je loš, a najgore je što je preostalo vrlo malo vremena za poboljšanja. Općenito, momčad s Velodromea imala je mnogo problema u gostima ove sezone, a zanimljiva činjenica je da je ta momčad, zajedno s Clermontom, najslabija gostujuća momčad u Ligue 1, pa se čini da izabranici trenera Gasea nemaju previše šansi u ovom uzvratnom susretu u Bergamu.

Naš prijedlog

Kada se sve uzme u obzir i nakon analize svega što su obje momčadi dosad napravile u prvenstvu, zaključujemo da je Atalanta veliki favorit u ovom susretu. Stoga s povjerenjem preporučujemo da pokušate sreću s Atalanta će pobijediti na utakmici, za koju Germania nudi kvotu 1.85.

Realno je očekivati da će talijanski predstavnik, koji je u posljednje vrijeme igrao fantastično, postići najmanje dva gola u ovom dvoboju protiv Marseillea. Stoga preporučujemo da pokušate s okladom Atalanta će postići najmanje 2 gola na utakmici, za što Germania nudi kvotu 1.75.

Na kraju, iako su ulozi ogromni, nije isključeno da ćemo svjedočiti vrlo efikasnom dvoboju, pa vam preporučujemo da se fokusirate na okladu zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, za koju Germania nudi kvotu 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*