TIP DANA: Roma – Napoli: Južnjaci kreću u osvajanje “vječnog grada”

U subotu nas očekuje niz zanimljivih dvoboja diljem Europe, a ovaj put smo za vas analizirali susret koji će se odigrati na Olimpijskom stadionu u Rimu, gdje će nogometaši Rome ugostiti Napoli. Početak dvoboja između ova dva tima zakazan je za 20 sati i 45 minuta.

Roma: Mogu li Rimljani konačno do plasmana u Ligu prvaka?

Roma je prošle godine sve karte bacila na osvajanje Europske lige, budući da je poznato da pored trofeja, tim koji osvoji drugo po kvaliteti europsko klupsko natjecanje stječe pravo igranja i u sljedećem izdanju Lige prvaka, međutim, u velikom finalu je talijanski predstavnik poražen od Seville, i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.

Ostaje enigma, zašto je José Mourinho nekoliko kola prije kraja talijanskog prvenstva prebacio fokus na Europsku ligu, iako je Vučica imala realnu šansu da preko prvenstva dođe do plasmana u elitno natjecanje. Bilo kako bilo, ovo ljeto nam je donijelo nekoliko vrlo zanimljivih transfera, a najveće pojačanje za nekadašnjeg prvaka Italije bez ikakve sumnje predstavlja dovođenje Lukakua, koji je prošle sezone s Interom stigao do finala Lige prvaka. Na klupi je naravno ostao José Mourinho, a primarni cilj će i ovog puta kao i u nekoliko prethodnih prvenstava biti plasman u Ligu prvaka, i već sada slobodno možemo konstatirati da to neće biti nimalo lak zadatak.

Naime, u ovom trenutku se klub iz glavnog grada nalazi na osmom mjestu na ljestvici uz pet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Fiorentinu, koja ruku na srce ima i utakmicu više, budući da je Viola sinoć na jednom od najtežih gostovanja u Serie A – kod Monze, slavila s 0:1. Na posljednjih pet utakmica Roma igra prilično promjenjivo a u tom periodu je tim s Olimpika ostvario dva trijumfa, dva remija, ali i jedan poraz i to u prošlom kolu na gostovanju kod Bologne koja pruža vrhunske partije u posljednje vrijeme o čemu govori i trenutno peto mjesto na ljestvici, ali i eliminacija Intera iz talijanskog Kupa.

Prije toga su Mourinhovi puleni remizirali na svom stadionu protiv Fiorentine, kada je bilo 1:1, čime dolazimo do zaključka da se Vučica baš i nije proslavila u dvobojima protiv timova koji su im trenutno direktni konkurenti za tu poziciju broj četiri. Na domaćem terenu je nekadašnji prvak Italije odigrao do sada osam utakmica i ostvario pet trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, a kada su u pitanju međusobni okršaji s Napolijem na Olimpiku, do posljednjeg trijumfa na Roma na svom stadionu stigla 2019. godine, kada je bilo 2:1.

Napoli: Teško je ponoviti prošlu sezonu!

Svi u Napulju će prošlu sezonu pamtiti dok su živi, budući da je njihova omiljena ekipa stigla do Scudetta, i svakako da je to nešto što ni oni najveći optimisti prije početka sezone nisu mogli pretpostaviti. Napoli je na krilima Osimhena i Kvarackelije stigao do naslova prvaka Italije, a ne treba zaboraviti ni ogroman doprinos stopera Kima, koji je u međuvremenu potpisao za Bayern München.

Ipak, najzaslužniji čovjek za naslov prvaka Italije je bez ikakve sumnje Luciano Spalletti, koji je vrlo zanimljivo nakon osvojene titule odlučio napustiti klub. Na njegovo mjesto je došao Rudi Garcia, što je bilo sve samo ne dobar potez, a nakon smjene Garcije novi trener Napolitanaca je po drugi put postao Walter Mazzarri i pred talijanskim stručnjakom je težak zadatak, a to je da tim podno Vezuva dovede do novog plasmana u Ligu prvaka. Kada smo već kod najkvalitetnijeg europskog klupskog natjecanja, treba spomenuti da je talijanski predstavnik izborio plasman u nokaut fazu Lige prvaka, što svakako i jest bio jedan od primarnih ciljeva za ovaj dio sezone. Na kraju je Napoli završio na drugom mjestu na ljestvici, a u ključnoj utakmici za prolazak dalje, Osimhen i društvo su savladali Bragu na svom stadionu.

Što se tiče Serie A, čini se da aktualni prvak Italije može i mora puno bolje, a trenutno je situacija takva da se tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” nalazi na šestom mjestu na ljestvici uz tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Fiorentinu, koja kao što smo već spomenuli ima i utakmicu više. Na posljednjih pet susreta u najkvalitetnijem rangu talijanskog nogometa, nogometaši Napolija su ostvarili dva trijumfa uz čak tri poraza, pa se čini da smjena trenera apsolutno ništa novo nije donijela Napolitancima. U prošlom kolu je ova ekipa ipak na svom stadionu uspjela savladati Cagliari, a taj susret na “Maradoni” je završen rezultatom 2:1.

Do sada su Napolitanci odigrali osam utakmica u gostima i upisali čak pet trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to kod Juventusa (1:0), a sve to Napoli čini drugom najboljom gostujućom ekipom u Serie A, poslije neprikosnovenog Intera.

Naš prijedlog

Ako se malo osvrnemo na tradiciju doći ćemo do zaključka da nam u posljednje vrijeme dvoboji između ove dvije ekipe ne donose previše pogodaka, a ako uzmemo u obzir na koji način Mourinho postavlja utakmice protiv talijanskih velikana, sva je prilika da ovdje neće biti puno golova, pa savjetujemo da se opredijelite za igru 0-2 gola koju kladionica Germania plaća s koeficijentom 1.74.

Roma mora ići na sve ili ništa u ovom dvoboju, budući da bi novi poraz dobrano udaljio Rimljane od borbe za plasman u Ligu prvaka, a to naravno i jest primarni cilj godinama unazad. Ipak, možda je pomalo i ambiciozno ovdje probati s čistom jedinicom, ali je dvostruka šansa 1X i te kako primamljiva i u kladionici Germania iznosi 1.53.

Za kraj, savjetujemo vam da probate s kombinacijom igara 1X i 0-3 koju kladionica Germania plaća s koeficijentom 1.96.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*