TIP DANA: Juventus – PSV: Povratak Stare dame na veliku scenu, Filipsovci u sjajnoj seriji!

Nakon dugog iščekivanja, danas konačno počinje novo izdanje Lige prvaka, koje se ove godine igra po izmijenjenom formatu. Nema više grupne faze, prvih osam ekipa na tablici osigurava izravan plasman u osminu finala, timovi koji završe između 9. i 24. mjesta igrat će dodatni meč za ulazak u osminu finala, dok timovi ispod 24. mjesta završavaju natjecanje, čiji se prvi dio igra do druge polovice siječnja.
Ovaj put smo za vas analizirali dvoboj koji će se odigrati u Torinu, gdje će nogometaši Juventusa ugostiti nizozemski PSV. Početak susreta između ova dva tima zakazan je za 20 sati i 45 minuta.

Juventus: Blijede partije u posljednja dva meča!

Prošla sezona za Juventus bila je solidna, ostvarili su glavni cilj, a to je naravno plasman u Ligu prvaka, međutim, klub je odlučio zahvaliti se Massimilianu Allegriju.
Vrijedi spomenuti i trofej u talijanskom Kupu, gdje je Stara dama bila bolja od Atalante, koja je u tom razdoblju sezone igrala na vrhunskoj razini, što potvrđuje i trijumf u finalu Europske lige nad ekipom Leverkusena od 3:0, što je, zanimljivo, bio i jedini poraz Apotekara u prošloj sezoni.
U međuvremenu, nakon sjajne sezone u Bologni, s kojom je stigao do senzacionalnog plasmana u Ligu prvaka, Thiago Motta postao je novi trener Juventusa, a odmah po preuzimanju bivši igrač Intera napravio je ozbiljnu rekonstrukciju.
Naime, najbolji trener prošle sezone u Seriji A odrekao se Chiese, Kostića, Cuadrada, Szczęsnyja i još nekolicine standardnih igrača, a tijekom ljeta u klub je stiglo nekoliko vrhunskih pojačanja. Najveće je bez sumnje Koopmeiners, koji je stigao iz Atalante, a ne smijemo zaboraviti ni igrače poput Thirama, Conceiça, Douglasa Luiza, Gonzaleza, Kalulua, Kabala i vratara De Gregorija, koji je prošle sezone bio najbolje ocijenjeni čuvar mreže u talijanskom prvenstvu.

Stara dama sjajno je startala, pošto je u prvom kolu bez većih problema svladan novak Como na domaćem terenu, a taj dvoboj završio je rezultatom 3:0. Uslijedilo je vrlo teško gostovanje kod Verone, koja je prije toga deklasirala Napoli sa 3:0, ali je to bila jedna od najboljih partija kluba iz Torina u gostima u posljednjih nekoliko sezona, pošto je tim iz grada ljubavi svladan sa 3:0.
Nakon toga, Juve je imao vrlo težak zadatak na svom stadionu protiv Rome, a taj susret završio je bez pobjednika, bez golova, ali i bez previše prilika za postizanje istih. Nakon toga su svi u klubu očekivali da će Stara dama nastaviti niz pobjeda u gostima protiv Empolija, međutim, Juve je odigrao vjerojatno najslabiji meč otkako je Thiago Motta stigao u klub, a taj dvoboj u Toskani završio je bez pogodaka.

Vrijedi spomenuti da Juventus u dosadašnjem dijelu sezone nije primio niti jedan pogodak, međutim, to je slaba utjeha, jer ova ekipa u posljednja dva meča nije uspjela ostvariti pobjedu. Ipak, i Inter je kiksao za vikend, a prema mnogim mišljenjima u Italiji, upravo ova dva kluba, uz Napoli koji je ovog ljeta preuzeo Conte, trebala bi voditi veliku borbu za Scudetto, dok će iz prikrajka priliku tražiti Milan i Atalanta.
Za kraj, spomenimo i to da Juve prošle sezone nije igrao u Ligi prvaka, pa je sigurno da će navijači ovog kluba ispuniti stadion do posljednjeg mjesta i dati podršku svojoj omiljenoj ekipi kako bi Stara dama zabilježila prvu pobjedu u novom formatu Lige prvaka protiv nimalo naivnog PSV-a.

PSV: Filipsovci briljiraju na početku sezone!

Nogometaši PSV-a prošle su sezone igrali na vrhunskoj razini, a to je na kraju dovelo i do osvajanja novog naslova prvaka Nizozemske. Na kraju prvenstva, tim iz Eindhovena imao je čak sedam bodova više u odnosu na drugoplasirani Feyenoord, pa se stječe dojam da pitanje šampionske titule prošle sezone u Nizozemskoj nije bilo previše upitno. Zanimljivo je da je nekadašnji prvak Europe prošle sezone doživio samo jedan poraz i to potpuno neočekivano u gostima kod NEC-a iz Nijmejena, što možda najbolje pokazuje koliko su dobro Filipsovci igrali u prošlom prvenstvu.

Vrlo zapaženu ulogu imao je nizozemski predstavnik i u prošlom izdanju Lige prvaka, gdje je ova ekipa bez većih problema stigla do plasmana u nokaut fazu u jednoj nimalo lakoj skupini, u kojoj su uz PSV bili Arsenal, Sevilla i Lens. U osmini finala ekipa iz Eindhovena naišla je na Borussiju iz Dortmunda i doživjela eliminaciju, uz podsjećanje da je njemački predstavnik na kraju stigao do velikog finala, gdje je poražen od Real Madrida sa 2:0.

Peter Bosz sačuvao je okosnicu tima iz prethodne sezone, i sigurno je da je i ovog puta PSV, uz naravno Feyenoord i Ajax, glavni favorit za naslov prvaka Nizozemske.
Trenutno se Filipsovci nalaze na prvom mjestu na tablici s maksimalnih petnaest osvojenih bodova, što znači da je ova ekipa u pet odigranih mečeva ostvarila isto toliko pobjeda. Ono što je također vrlo bitan podatak jest da je aktualni prvak Nizozemske do sada postigao čak dvadeset golova, što nam daje sjajan prosjek od četiri postignuta pogotka po meču.

U prošlom kolu ova ekipa ostvarila je još jednu vrlo važnu pobjedu, i to na svom terenu protiv NEC-a iz Nijmejena, a taj dvoboj završio je rezultatom 2:0, što je vrlo zanimljivo stajalo na semaforu već nakon šesnaest minuta igre, nakon čega se tim iz Eindhovena propisno ispromašivao, ali možda ti promašaji i nisu došli u tako loše vrijeme, pa se stječe dojam da bi to nizozemskom predstavniku moglo doći na naplatu već na ovom izuzetno teškom gostovanju kod Juventusa.
Spomenimo još i to da je PSV već propustio priliku da osvoji prvi trofej u sezoni, i to nakon što je ova ekipa u finalu Superkupa nažalost poražena od ljutog rivala Feyenoorda. Bio je to zaista pravi spektakl, jer nam je taj susret donio čak osam pogodaka, a na kraju je bilo 4:4. Ipak, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, Feyenoord je došao do prvog trofeja u sezoni, ali čini se da je upravo Superkup najmanje važan, u odnosu na trofej namijenjen prvaku Nizozemske, ali i onaj u Kupu.

Naš prijedlog

Prije svega, radi se o jednom vrlo teškom dvoboju za prognoziranje, a ono što smo do sada imali prilike vidjeti jest da Stara dama ne prima previše golova, a pogotovo je to slučaj na domaćem terenu. Ipak, PSV, bez obzira na ime protivnika, igra za gol više, pa smatramo da će nam ovaj dvoboj u Torinu donijeti barem po jedan pogodak na obje strane, zbog čega vam savjetujemo da iskušate igru GG koju kladionica PSK plaća s kvotom 1.80.

Juventus se nije proslavio u posljednja dva meča, posebno se to odnosi na dvoboj prošlog kola Serie A, u kojem je Juventus samo remizirao u gostima protiv Empolija. PSV igra fenomenalno na početku nizozemskog prvenstva, i ponovno je ova ekipa jedan od glavnih favorita za naslov prvaka ove zemlje. Ipak, Juve općenito igra dosta dobro na svom terenu, pogotovo u europskim natjecanjima, pa je to jedan od glavnih razloga zašto vam savjetujemo da se fokusirate na jedinicu, za koju je kladionica PSK odredila kvotu 1.85.

Općenito, smatramo da nas ove večeri u Torinu očekuje jedan dvoboj s dosta pogodaka, pa vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na golove, odnosno na igru 3+, a sve to uz kvotu 1.80 u kladionici PSK.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*