Najava i analiza: Serie A, 2. kolo: Milanski klubovi love prvi trijumf, težak posao za Staru damu, prštat će na “Maradoni”

Od subote su na programu utakmice drugog kola talijanske Serie A. Ponovno neće biti većeg derbija, ali naravno, daleko od toga da će biti nezanimljivo. Utisak je da su u prvom kolu daleko najviše pokazale ekipe Atalante i Juventusa, a oba tima očekuju vrlo teški zadaci u drugom kolu talijanskog prvenstva. Momčad iz Bergama gostovat će kod neugodnog Torina, dok će Juventus putovati u grad ljubavi, gdje će igrati protiv Verone.

Aktualni prvak Inter želi upisati svoj prvi trijumf na domaćem terenu protiv Leccea, što ne bi smjelo biti dovedeno u pitanje, dok će Milan pokušati učiniti isto, ali Rossoneri će imati puno teži posao jer gostuju kod Parme, koja je ostavila vrlo dobar dojam u prvom kolu. Na papiru, najzanimljiviji duel igra se na stadionu “Diego Armando Maradona” gdje će Napoli ugostiti Bolognu, dok ne smijemo podcijeniti ni susret između Udinesea i Lazija, koji se igra u subotnjem terminu. Također, i Roma želi upisati svoj prvi trijumf, i to na domaćem terenu protiv Empolija, a veliki plus za Vučicu je svakako ostanak Paula Dybale, koji je odbio milijunsku ponudu iz Saudijske Arabije.

Za kraj, Fiorentina ne bi smjela imati puno problema na domaćem terenu protiv Venezije, dok će jedan vrlo zanimljiv duel biti odigran na Sardiniji, gdje će Cagliari ugostiti Como.

Parma – Milan – Oba tima će postići gol na utakmici @ 1.75 u Germania

Ono što smo vidjeli u prvom kolu je da ekipu Parme nikako ne treba podcijeniti kada je u pitanju ova sezona elitnog ranga talijanskog nogometa. Vrlo lako se može dogoditi da ovaj tim gledamo u borbi za neku od pozicija koje vode u Europu, iako je primarni cilj Krstaša opstanak u društvu najboljih. Naime, u prvom kolu je tim sa stadiona Ennio Tardini odigrao odličan meč na svom terenu protiv Fiorentine, a taj duel je završen rezultatom 1:1. Utisak je da je domaća ekipa bila bliža trijumfu, a ostaje žal što domaćin nije uspio iskoristiti prednost nakon što je Fiorentina posljednjih desetak minuta igrala s igračem manje, nakon isključenja Pongračića, koji se nije proslavio na debiju.

Milan je u prošlom kolu sve do 89. minute susreta gubio na svom stadionu od Torina s 0:2, ali je onda uspio u samo pet minuta postići dva pogotka i izbjeći poraz već u prvom kolu. Međutim, to nije umanjilo lošu predstavu jednog od glavnih kandidata za naslov prvaka Italije.

Sigurno je da će Rossoneri pokušati popraviti dojam na gostovanju kod Parme, ali već smo spomenuli da ova ekipa zna što želi. Zato je najrealnije da se oprobate s igrom oba tima će postići gol na utakmici, koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.75.

Udinese – Lazio – Zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 2.35 u Germania

Udinese je bio vrlo aktivan u ljetnom prijelaznom roku, sve kako bi se izbjegao scenarij iz prošle sezone, kada je ova ekipa u posljednjem kolu osigurala opstanak. Najviše zbog toga je u klub doveden legendarni Alexis Sánchez, čovjek koji se afirmirao u Udineseu, a od sjajnog čileanskog nogometaša očekuje se da poboljša realizaciju, jer je upravo to bio najveći problem prošle sezone. U prvom kolu su popularne Zebre remizirale na jednom od najtežih gostovanja u Serie A, kod Bologne, koja je prošle sezone izborila plasman u Ligu prvaka, a taj susret je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da je domaća ekipa bila mnogo bolja na tom susretu.

Što se tiče Lazija, Rimljani su tijekom ljeta značajno promijenili tim, što je izazvalo dosta sumnje u snagu nekadašnjeg prvaka Italije. Ipak, momčad s Olimpica odigrala je sjajan meč u prvom kolu i slavila na svom stadionu protiv Venezije, rezultatom 3:1, a svakako da je taj meč mogao završiti i uvjerljivijim trijumfom Lacija, kojeg od ove sezone predvodi Marco Baroni. Udinese ide po sva tri boda, ali ni Lazio neće ostati dužan, i čini se da sve ovo obećava meč s puno pogodaka. Zato toplo preporučujemo igru zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 uz sjajnu kvotu 2.35 u kladionici Germania.

Inter – Lecce – Inter će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici @ 1.60 u Germania

Inter je i ovog puta, po svemu sudeći, glavni kandidat za naslov prvaka Italije, a glavnu konkurenciju Nerazzurri će imati u Juventusu i Milanu, mada nikako ne smijemo podcijeniti ni ekipe Atalante, ali i Napolija, koja bi ponovno mogla ući u borbu za Scudetto na čelu s trenerom Conteom. Ipak, u prvom kolu aktualni prvak Italije itekako je razočarao svoje navijače, jer je Inter samo remizirao na gostovanju kod Genoe, a taj duel završen je rezultatom 2:2, uz podatak da je domaća ekipa izjednačujući pogodak postigla u samom finišu susreta.

U goste im stiže Lecce, koji ponovno za primarni cilj ima opstanak u društvu najboljih, ali čini se da će to biti daleko teži zadatak nego što je bio slučaj prošle sezone, jer ova ekipa, barem za sada, nije na najbolji način odradila ljetni prijelazni rok. To se vjerojatno najbolje vidjelo u prvom kolu novog izdanja talijanskog prvenstva, kada je ovaj tim na svom stadionu doživio težak poraz od Atalante, rezultatom 0:4, a nećemo pretjerati ako kažemo da je popularna Boginja mogla postići i još koji gol.

Ovo gostovanje kod Intera dolazi u lošem trenutku, jer će igrači Simonea Inzaghija biti vrlo motivirani da se iskupe za kiks na Marassiju, pa vam toplo preporučujemo da se oprobate s prelazom Inter će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici, a sve to uz kvotu 1.60 u kladionici Germania.

Monza – Genoa – Monza će pobijediti na utakmici @ 2.60 u Germania

Monza je prije samo dvije godine odigrala svoju debitantsku sezonu u društvu najboljih, a ono što prije svega moramo napomenuti jest da je ovaj tim oba puta sezonu završio u sredini tablice, što znači da opstanak ni u jednom trenutku nije bio doveden u pitanje, a to će sasvim sigurno biti primarni cilj i ove sezone. U međuvremenu je klupu Monze napustio Raffaele Palladino, koji je po mnogim mišljenjima bio i najzaslužniji za sjajne partije ovog tima u Serie A, a na njegovo mjesto postavljen je legendarni Alessandro Nesta. U prvom kolu Monza je uspjela odoljeti na gostovanju kod Empolija, a taj meč u Toskani završen je bez pogodaka.

Genoa je znatno oslabljena ušla u ovu sezonu, jer je klub napustio Retegui, međutim, to igračima ovog tima nije smetalo da u prvom kolu novog izdanja Serie A prirede najveće iznenađenje i remiziraju na svom stadionu protiv Intera, rezultatom 2:2. Izjednačujući pogodak postigao je Messias u petoj minuti sudačke nadoknade, što je bio znak za veliko slavlje na Marassiju.

Ipak, Monza posljednje dvije godine igra gotovo perfektno na svom stadionu, pa je to jedan od glavnih razloga zašto vam savjetujemo da ovdje odigrate Monza će pobijediti na utakmici uz kvotu 2.60 u kladionici Germania.

Fiorentina – Venezia – Zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 1.80 u Germania

Fiorentina, nažalost, i drugu godinu zaredom nije uspjela doći do trofeja u Ligi konferencija, a ovog puta je talijanski predstavnik u velikom finalu poražen od ekipe Olympiakosa, što se svakako može smatrati iznenađenjem. U međuvremenu je, nakon dvije godine u klubu, otišao Vincenzo Italiano, a na njegovo mjesto stigao je Raffaele Palladino, nakon dvije vrlo uspješne sezone u Monzi. Nažalost, u prvom kolu Viola je samo remizirala na gostovanju kod Parme, a taj dvoboj na stadionu Ennio Tardini završio je rezultatom 1:1, uz konstataciju da su gosti bili zadovoljniji bodom, s obzirom na to da je posljednjih desetak minuta utakmice Fiorentina igrala s igračem manje.

Venezia je na papiru možda i najslabiji tim u ovogodišnjem izdanju elitnog ranga talijanskog nogometa, a po našem mišljenju klub iz grada na vodi glavni je kandidat za ekspresni povratak u Seriju B. U prvom kolu Venezia je poražena na gostovanju kod Lazija, a taj dvoboj završio je pobjedom Rimljana od 3:1, iako je zanimljivo da su gosti prvi stigli do prednosti.

Smatramo da će nam ovaj dvoboj u Firenci donijeti dosta pogodaka, pa vam savjetujemo da se oprobate s igrom zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.80.

Torino – Atalanta – Atalanta će postići najmanje 2 gola na utakmici @ 2.50 u Germania

I pored veoma dobre partije u prvom kolu, nogometaši Torina, nažalost, nisu uspjeli savladati Milan na San Siru, što bi svakako bio najbolji mogući početak. Sve do 89. minute susreta popularni Bikovi imali su dva gola prednosti, ali tada su na scenu stupili Morata i Okafor te za samo pet minuta preokrenuli rezultat. Ako uzmemo u obzir da su Rossoneri u finišu meča imali stopostotnu šansu, dojam je da u Torinu ipak moraju biti zadovoljni i s tim jednim bodom. Primarni cilj bit će borba za plasman u europska natjecanja, konkretno u Ligu konferencija, jer sve ostalo nije realno, ali svakako da to neće biti nimalo lak zadatak.

Atalanta je na najbolji mogući način započela ovaj šampionat, pošto je aktualni osvajač drugog po kvaliteti europskog klupskog natjecanja slavio na gostovanju kod Leccea, i to s više nego uvjerljivih 0:4. U međuvremenu je ovaj klub pojačao Lazar Samardžić, dok je najbolji nogometaš prošle sezone – Koopmeiners na izlaznim vratima, i samo je pitanje kada će prijeći u Juventus.

Atalanta je bila raspucana u prvom kolu, a očekujemo nešto slično i u gostima kod Torina, pa je topla preporuka da Atalanta će postići najmanje 2 gola na utakmici, a sve to uz kvotu 2.50 u kladionici Germania.

Roma – Empoli – Roma će pobijediti na utakmici @ 1.47 u Germania

U centru pažnje ovih dana svakako je bio Paulo Dybala, koji je odbio astronomsku ponudu iz Saudijske Arabije i odlučio ostati u Romi, iako je sve u jednom trenutku izgledalo kao praktično završen posao. Nema sumnje da će argentinski reprezentativac i ovog puta predvoditi Vučicu, koja je imala vrlo zanimljiv prijelazni rok, a postavlja se pitanje hoće li to biti dovoljno za plasman u Ligu prvaka. U prvom kolu su Rimljani samo remizirali na gostovanju kod Cagliarija, a taj susret na Sardiniji završio je bez pobjednika.

U goste Vučici u drugom kolu Serie A dolazi ekipa Empolija, koja će naravno i ovog puta za primarni cilj imati opstanak u društvu najboljih. Klub iz Toskane je u premijernom kolu talijanskog prvenstva odigrao solidan meč na svom stadionu protiv Monze, koji je završio bez pobjednika, ali i bez pogodaka. Međutim, ukoliko Plavci žele da i naredne sezone igraju u Serie A, dojam je da moraju pobjeđivati u takvim susretima na domaćem terenu. Roma je, po našem mišljenju, veliki favorit u ovom duelu, pa vam preporučujemo da odigrate Roma će pobijediti na utakmici za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 1.47.

Napoli – Bologna – Oba tima će postići gol na utakmici @ 1.90 u Germania

Derbi kola se igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gdje će snage odmjeriti prvak iz pretprošle sezone, ekipa Napolija, i tim koji je prošle sezone, mimo svih očekivanja, izborio plasman u Ligu prvaka, Bologna. Tijekom ljeta Napolitance je preuzeo legendarni Antonio Conte, međutim, ni oni najveći pesimisti sigurno nisu mogli pretpostaviti da će tim sa “Maradone” u prvom kolu doživjeti poraz na gostovanju kod Verone, i to s veoma uvjerljivih 3:0, čime je bez ikakve sumnje upaljen crveni alarm u Napulju, pa je ovaj meč protiv Bologne od velike važnosti.

Iako je Bologna prošle sezone igrala sjajno, treba biti realan i reći da su klub napustila tri najzaslužnija čovjeka za taj uspjeh. Prije svih, trener Thiago Motta, a potom i igrači Zirkzee i Calafiori, pa je zaista teško očekivati da ova simpatična ekipa uspije ponoviti prošlosezonski uspjeh.

U prvom kolu novog prvenstva, tim koji će ove sezone predstavljati Italiju u Ligi prvaka remizirao je na svom stadionu protiv Udinesea, a taj meč završio je rezultatom 1:1. Očekujemo da Napoli krene na sve ili ništa od prvog minuta kako bi se iskupio svojim navijačima za katastrofu u prvom kolu. Međutim, najmanje što se može očekivati od Bologne je barem jedan postignut pogodak, pa toplo preporučujemo igru oba tima će postići gol na utakmici uz kvotu 1.90 u kladionici Germania.

Cagliari – Como – Como će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno @ 1.75 u Germania

Cagliari je prošle sezone nekako uspio izbjeći ispadanje u Serie B, a naravno da će to ponovno biti primarni cilj ovog simpatičnog kluba sa Sardinije. U prvom kolu novog izdanja Serie A, popularni Sardi su na svom terenu odigrali vrlo dobar meč i uspjeli remizirati protiv favorizirane ekipe Rome, a taj susret je završen bez pogodaka.

Svakako da je to sjajna uvertira za ono što slijedi u nedjelju, kada će momčad sa Sardinije dočekati Como, što će biti sjajna prilika da Cagliari upiše prvi trijumf u ovogodišnjem izdanju talijanske Serie A.

Već smo spomenuli u prvoj analizi za ovu sezonu da je Como odradio fantastičan prijelazni rok, no ova ekipa je glatko poražena u prvom kolu na gostovanju kod Juventusa, rezultatom 3:0, iako je sasvim sigurno da nije bilo realno očekivati da momčad Cesca Fàbregasa upravo tamo napravi podvig. U međuvremenu je Como dogovorio dolazak još nekoliko vrlo zanimljivih igrača, a mišljenja smo da ova ekipa iz prelijepog grada neće doživjeti poraz na Sardiniji, zbog čega vam hrabro savjetujemo da svoj fokus usmjerite ka duploj šansi Como će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno, a sve to uz kvotu 1.75 u kladionici Germania, uz napomenu da ovaj susret između Cagliarija i Coma potencijalno može donijeti mnogo pogodaka.

Verona – Juventus – Juventus će pobijediti na utakmici @ 1.65 u Germania

Posljednji meč drugog kola elitnog ranga talijanskog nogometa igra se u gradu ljubavi, gdje će Verona na svom Bentegodiju ugostiti Juventus. Naravno, ne treba biti previše mudar da bi se reklo kako je primarni cilj Verone opstanak u društvu najboljih, a ako se po jutru dan poznaje, ovo bi mogla biti vrlo uspješna sezona za ovu simpatičnu ekipu.

U prvom kolu je Verona na svom stadionu deklasirala ekipu Napolija, a taj susret na Bentegodiju završen je pobjedom domaćina od 3:0. To je svakako bila jedna od najboljih partija tima iz grada ljubavi u posljednjih desetak godina.

U goste im stiže Juventus, koji je u prvom kolu odigrao sjajan meč pred svojim navijačima i svladao novajliju u društvu najboljih, ekipu Coma, s rezultatom 3:0. Prije svega, treba reći da je opći dojam kako je Thiago Motta u vrlo kratkom vremenu uspio probuditi prošle sezone vrlo letargičnu ekipu Juventusa. Pobijedili su tim koji s klupe vodi Cesc Fàbregas, a ta pobjeda mogla je biti još uvjerljivija. Juventus zna što želi, a čini se da pod vodstvom Thiaga Motte to može i ostvariti, pa vam savjetujemo da ovdje odigrate Juventus će pobijediti na utakmici, koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*