Tiket dana (Subota, 27.07.2024)

Dok malo ne odmaknu lige koje su nedavno počele, da se mi posvetimo Skandinavcima koji su igrali celo leto i otprilike se zna ko je ko. Predložene kvote važile su u trenutku sastavljanja predloga.

Nordsjaelland – Midjylland – Oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 1.70 u Germania

Danska liga nije odavno počela i jedina je od onih sa ”severa” koja se igra u sistemu jesen-proljeće. Prethodna sezona bila je više nego dramatična, šampiona smo dobili u poslednjim minutama poslednjeg kola a ”sretni dobitnik” bila je ekipa Midtjyllanda. Brøndby nije uspio osvojiti makar bod na svom terenu i tako postati prvak, ali ni Midtjylland nije uspio slaviti u poslednjem kolu pred svojim navijačima. Treba reći da su i jedni i drugi igrali protiv timova kojima bodovi iz tih mečeva ništa nisu značili, što nam govori o profesionalizmu i, prije svega, poštenju u Danskoj. Midtjylland je prije nekoliko dana započeo svoj put ka grupnoj fazi Lige prvaka i možemo reći da je već poslije prvog meča završio posao što se tiče plasmana u treće kolo. Slavli su u Andori sa 3:0 protiv Santa Colome i revanš u Herningu će biti formalnost. Zato je meč u Farumu protiv Nordsjællanda mnogo značajniji, posebno poslije dosta mršavog remija na premijeri u Super ligi s Aarhusom. Nordsjælland je bio uvjerljiv na svom terenu protiv povratnika u elitu Aalborga i pobijedio je sa 3:0. Kada se ova dva tima sastaju golovi su sigurni. Posljednja dva susreta u play-offu završena su rezultatima 2:3 i 3:3 a ovaj posljednji okršaj bio je za priču.

Za oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 kvota je 1.70 u kladionici Germania.

KFUM Oslo – Bodo Glimt – Bodo Glimt će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 @ 1.95 u Germania

Prvak Norveške uradio je što je trebalo na evropskoj premijeri ovog ljeta i u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka pobijedio latvijski RFS sa 4:0 i tako je sa obje noge u trećem kolu. Što se domaćeg prvenstva tiče, Bodø/Glimt je i dalje lider unatoč činjenici da ne pruža previše uvjerljive partije. Čak su u dvije utakmice s posljednjeplasiranim Sandefjordom uzeli samo jedan jedini bod, ali i ostali timovi iz vrha često gube bodove i Bodø/Glimt trenutno ima 6 bodova više od drugoplasiranog Branna i jedan meč manje odigran. Sva je prilika da će titula ostati na sjeveru Norveške i po završetku ovog šampionata. Bodø/Glimt planira napad na grupnu fazu Lige prvaka i zato žele da se što više odvoje na tabeli i u potpunosti se posvete Europi. Sada gostuju kod novajlije u ligi KFUM-a u Oslu i moramo reći da je ova ekipa prijatno iznenadila nakon prvog dijela sezone. Ono što je simptomatično je da KFUM fantastično igra na strani gdje je pobijedio već 5 puta, uključujući i trijumf u Moldeu prošlog vikenda, dok na svom terenu još uvijek nema trijumf, i jedini su u ligi s takvim učinkom. Zato smatramo da je Bodø/Glimt još jedan tim koji će odnijeti bodove iz Osla i uz dvojku predlažemo i dva gola gostiju.

Za Bodo Glimt će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 kvota je 1.95 u kladionici Germania.

HJK Helsinki – OULU – HJK Helsinki će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 @ 1.62 u Germania

Još jedno natjecanje koje je bilo aktivno tijekom ljeta i koje obećava uzbudljiv finiš je finska Veikkaus liga. Na vrhu tablice su tri tima s istim brojem bodova, samo što branitelj titule Helsinki ima utakmicu više odigranu u odnosu na SJK i KuPS. Međutim, koliko god domaće natjecanje bilo neizvjesno i ujednačeno, finski klubovi su se obrukali na početku kvalifikacija za europske kupove. Prvi je podbacio Helsinki koji je prošle sezone igrao u grupnoj fazi Lige konferencija. Ispali su iz kvalifikacija za Ligu prvaka od litvanskog Panevežysa, trenutno posljednjeplasiranog tima u ovoj zemlji. Imat će HJK novi pokušaj u Ligi konferencija ali start ne obećava. Ništa bolje nisu prošli ni ostali osim Ilvesa koji je pobijedio bečku Austriju. U prijestolnicu dolazi ekipa Oulu, jedno od prijatnijih iznenađenja ali tim koji ima vrlo male izglede da se domogne play-offa poslije 22 odigrana kola. Ipak, za Oulu je najvažnije da što prije riješi pitanje opstanka i vjerujemo da će im to poći za rukom. Oulu je iskoristio činjenicu da je u dva prethodna kola igrao protiv dvije najslabije ekipe i pobijedio, prvo Lahti a onda i Ekenäs, i tako se približio sredini tablice. U prvom dijelu sezone Helsinki je poražen u Oulu i to je tada izgledalo kao senzacija. Više nije, ali vjerujemo u revanš šampiona.

Za HJK Helsinki će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 kvota je 1.62 u kladionici Germania.

Vestri I. – Hafnarfjordur – Hafnarfjordur će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 @ 1.57 u Germania

Islandski klubovi sve više smanjuju razliku u odnosu na one iz najboljih europskih liga, a sve češće i pobjeđuju timove iz ostalih šampionata. Pokazalo se i ovog ljeta da nogomet napreduje krupnim koracima na Otoku i da će tako biti i narednih godina. Uz sve to, i prvenstvo je zanimljivo, jest da je Víkingur ponovo usamljen na vrhu, ali i tim iz prijestolnice često gubi bodove. Novajlija Vestri polako tone ka dnu tablice. Poslije dobrog starta ovaj klub je upao u žestoku krizu i bez pobjede je na posljednjih šest utakmica, na kojima je osvojio ukupno dva boda. Sada imaju samo jedan poen više od posljednjeplasiranog Fylkira i nema sumnje da im predstoji velika bitka u play-outu za očuvanje statusa. Možda je najava boljih dana bod koji su osvojili na gostovanju Kopavoguru u prošlom kolu. Hafnarfjörður igra najbolju sezonu u posljednjem desetljeću, ovaj nekada dominantni klub na Otoku odavno nije u vrhu, ali je sada na solidnom 4. mjestu poslije 15 odigranih rundi. Imaju 8 bodova manje od lidera i ne zanose se borbom za titulu, ali bi izlazak u Europu bio pozitivan pomak. U dobroj su formi, u posljednjih 5 kola imaju tri pobjede i dva remija i očekujemo da uspješnu seriju nastave i na ovom gostovanju.

Za kombinaciju Hafnarfjordur će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 kvota u kladionici Germania iznosi 1.57.

Ukupna kvota na tiketu za Subota u kladionica Germania iznosi 8.43.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*