Tiket dana (Četvrtak, 25.07.2024)

Veliki broj utakmica igra se danas u kvalifikacijama za Ligu Europe i Ligu konferencija. Obično je najteže pogoditi ishode ovakvih mečeva, ali svakako ćemo pokušati. Predložene kvote važile su u vreme pisanja prijedloga.

Wisla Krakow – Rapid – Rapid će pobijediti na utakmici @ 1.85 u Germania

Slavna Wisla iz Krakova već par sezona igra u drugoj ligi Poljske i nikako da izbori povratak u Ekstraklasu. Ipak, i kao drugoligaši donijeli su novi pehar u svoju odlično popunjenu trofejnu sobu. Osvojili su Kup Poljske prošlog proljeća i to tako što su u finalu pobijedili Pogon iz Šćećina. Navijačima je barem to bila utjeha dok čekaju da njihovi ljubimci ponovo zaigraju u društvu najboljih, tamo gdje im je i mjesto. Wisla je igrala u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Europe i dva puta pobijedila kosovski Lapi iz Podujeva. To je bio ishod koji se očekivao, u Krakovu 2:0 i u Podujevu 2:1 za poljskog velikana. Sada im je rival mnogo, mnogo ozbiljniji, radi se o bečkom Rapidu, ekipi koja je u prošlom prvenstvu austrijske Bundeslige zauzela četvrto mjesto ali je igrala i finale kupa u kome je poražena od Šturma. Dvije prvoplasirane austrijske ekipe igraju kvalifikacije za Ligu šampiona a naredne dvije za Ligu Europe. U pripremnom periodu Rapid je igrao odlično a u generalci je remizirao sa Milanom. Wisla je, ipak, drugoligaš, pa predlažemo pobjedu gostiju.

Za Rapid će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobija koeficijent 1.85.

Ružomberok – Trabzon – Trabzon će postići najmanje 2 gola na utakmici @ 1.50 u Germania

Turski predstavnik se tek sada uključuje u kvalifikacije za Ligu Europe dok su Slovaci već morali da preskoče jednu prepreku. Ružomberok je u dva meča bio uspješniji od kazahstanskog Tobola, pobijedili su 5:2 u Slovačkoj i poraženi minimalno u Kazahstanu. Sada ih čeka još jedno dugo putovanje u revanšu, idu na obalu Crnog mora a Trabzon je znatno kvalitetniji tim od Tobola. Problem za Trabzon je to što im liga još nije krenula i počet će tek 11. kolovoza, dok slovački šampionat započinje ovog vikenda. Kada je gostovao Tobol na meču je palo sedam golova, a i inače Ruže igraju na gol više. Nešto slično važi i za Trabzon koji je prošlu sezonu u turskoj Super ligi završio na 3. mjestu ali sa ogromnim zaostatkom za Fenerom i Galatasarayjem. Priliku za trofej imali su u kupu ali su u finalu poraženi od Beşiktaşa sa 3:2 i to golom u 94. minuti. Za Trabzon je prioritet plasman u grupnu fazu nekog od kupova i svakako da će pokušati već u Slovačkoj da riješe ovaj dvomeč. Golovi su nam prvi izbori i očekujemo da pojačani gosti daju barem dva na ovom meču.

Za Trabzon će postići najmanje 2 gola na utakmici kvota je 1.50 u kladionici Germania.

Hunedoara – Rijeka – Rijeka će pobijediti na utakmici @ 1.70 u Germania

Još jedan drugoligaš je prošlog proljeća osvojio kup u svojoj zemlji i to je ono što daje draž najmasovnijem natjecanju. U Rumunjskoj je pehar kupa otišao u Hunedoaru, grad iz koga je klub Hunedoara i to je najveći uspjeh ovog kolektiva. Mogla je Hunedoara da postane superligaš na kraju sezone, ostvarili su to pravo osvajanjem drugog mjesta, ali Savez dozvoljava igranje u eliti samo profesionalnim klubovima, a Hunedoara se financira iz općinskog proračuna i ostala je u drugoj ligi. Da imaju šta da kažu u Europi pokazali su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Europe u kome su eliminirali mađarski Pakš. Slavili su u Mađarskoj sa 4:2, pa poraz od 2:0 u Rumunjskoj nije bio tragičan. Problem za Hunedoaru je to što ne mogu da igraju na svom stadionu te će i Rijeku ugostiti u gradu Sibinju, u Transilvaniji. Za Rijeku je to povoljna okolnost, ali smatramo da hrvatski predstavnik ima i veći kvalitet i da ne bi trebalo da ima pretjerano velikih problema da ostvari trijumf već u prvoj utakmici. Rijeka je završila na 2. mjestu u hrvatskoj ligi, a izgubila je finale kupa od Dinama koji je tako došao do duple krune.

Za Rijeka će pobijediti na utakmici se u ovoj utakmici dobija koeficijent 1.70 u kladionici Germania.

Go Ahead – SK Brann – Go Ahead će pobijediti na utakmici @ 2.20 u Germania

Jedan od zanimljivijih duela drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija igra se između holandskog Go Ahead Eaglesa i norveškog Branna. Za razliku od gostiju, čije je prvenstvo u punom jeku, holandska Eredivizija neće krenuti do 11. kolovoza. Vidjet ćemo je li to prednost za skandinavski tim, ali Brann svakako nije u najboljoj formi u posljednje vrijeme. Nakon pauze u šampionatu Norveške, tim iz Bergena je odigrao četiri prvenstvena meča i ni na jednom nije pobijedio. Uz tri remija imaju i jedan uvjerljiv poraz od šampiona Bodø/Glimta. Eaglesi su iznenadili sjajnim igrama prošle sezone u Nizozemskoj, mada su regularni dio prvenstva završili na 9. poziciji, posljednjoj koja je vodila u doigravanje za plasman u Europu. I kao deveti su uspjeli pobijediti prvo NEC iz Nijmegena u polufinalu play-offa, a onda i Utrecht u finalu, i evo ih u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Šanse za prolazak dalje su nekako podjednake, ali za prvi meč u Deventeru veće dajemo domaćim Eaglesima.

Za Go Ahead će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobija koeficijent 2.20.

Ukupna kvota na tiketu za Četvrtak u kladionica Germania iznosi 10.38.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*