Tiket dana (Četvrtak, 18.07.2024)

Večeras su na programu uzvratni mečevi prvog kola kvalifikacija za Ligu Europe i Ligu konferencija. Utakmica je mnogo, a iznenađenja su česta. Predložene kvote mogu biti izmijenjene u nekom trenutku.

Tobol Kostanay – Ružomberok – Tobol Kostanay će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 2.20 u Germania

U duelu pobjednika kupova Kazahstana i Slovačke u prvom meču je uvjerljivije od očekivanog slavio slovački predstavnik. Bio je to odličan meč prepun golova. Već nakon prvih 45 minuta domaćin je vodio sa 3:2, a u finišu utakmice Ruže su još dva puta pogađale mrežu Tobola. Pred Kazahstancima je težak i jako zahtjevan zadatak da nadoknade tri gola razlike. To nije nemoguće, dešavalo se i ranije, ali uz mnogo bolje izdanje nego ono u Ružomberoku prije sedam dana. Ipak, nije Tobol bio toliko slabiji, to pokazuje i statistika, a svakako je favorit pred svojim navijačima u revanšu. Očekujemo da Kazahstanci, koji su u jeku sezone u domaćoj ligi i trenutno su na 4. mjestu, pobijede u revanšu, samo je pitanje hoće li taj trijumf biti dovoljan za prolaz u naredno kolo Lige Europe. Ružomberok jednostavno ne zna samo da se brani, pa očekujemo da Slovaci pokušaju doći do prolaza dalje uz još neku loptu u mreži Tobola. Zato je naš prijedlog kombinacija pobjede Tobola i solidnog broja golova.

Za Tobol Kostanay će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 kvote je 2.20 u kladionici Germania.

Žalgiris – VPS – Žalgiris će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 @ 2.50 u Germania

Litvanci su uradili ono što smo i očekivali u Finskoj, pobijedili su i imaju gol viška pred revanš u Kaunasu. VPS je u najgorem trenutku ušao u krizu, baš kada su krenule europske kvalifikacije. Početak sezone u Veikkaus ligi bio je odličan, tim iz Vase bio je uz bok vodećima, Helsinkiju, KuPS-u i SJK-u, a sada je već na šestom mjestu i bori se za plasman u play-off. Ipak, to je pomalo i privid jer od lidera imaju samo tri boda manje, pa nam predstoji zanimljiv epilog u Finskoj. VPS je u seriji od četiri poraza, dva u prvenstvu i po jedan u kupu i kvalifikacijama za Ligu konferencija. Što se Žalgirisa tiče, njima je u prvom planu povratak titule u njihove vitrine, prošle godine je pehar otišao kod Panevežisa, po prvi put u povijesti, a sva je prilika da će se vratiti u Kaunas. VPS je u prvom meču imao dosta problema, najveći je bila činjenica da je igrao s desetoricom u posljednjih dvadesetak minuta i to je možda i dovelo do toga da prime drugi gol u sudačkoj nadoknadi, bukvalno pred posljednji zvižduk. Gol minusa je moguće stići, čak i kada gostujete, ali VPS je daleko od forme da bi to izveo u Litvaniji. Domaćinu je i remi po mjeri, pa predlažemo duplu šansu na njih uz mali broj golova.

Za Žalgiris će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 kvota je 2.50 u kladionici Germania.

Sarajevo – Aktobe – Aktobe će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 @ 2.25 u Germania

Bordo tim je prijatno iznenadio u Aktobeu i slavio minimalnu pobjedu u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu konferencija. Sarajevo nema iza sebe dobru sezonu, završili su je bez trofeja i u dubokoj sjeni banjalučkog Borca i Zrinjskog. Od tima s Koševa se očekuje da se u novoj sezoni Premijer lige uključe u trku za titulom, ali i da pokušaju otići što dalje u Europi. Početak je bio sasvim dobar, iznad očekivanja, i ako izbace Aktobe imat će realne izglede i sa slovačkom Trnavom u drugoj rundi. Kazahstanci su u punoj sezoni i to je ono što može da ih hrabri pred revanš na Koševu. U prvoj utakmici Aktobe je imao više od igre, više prilika i pokušaja, ali što to vrijedi kada nijednom nisu poslali loptu iza leđa golmana Šatskija. Kada smo kod golmana, od ovog ljeta na golu Sarajeva je bivši golman Vojvodine Emil Rockov, pa uglavnom na njegovu adresu idu zasluge za mirnu mrežu u Aktobeu. Kazahstanci imaju malo veći kvalitet u odnosu na Sarajlije i sigurno ne dolaze u glavni grad Bosne i Hercegovine bez ambicija. Sarajevo neće pretjerano riskirati i pokušat će očuvati početni rezultat. Naš prijedlog je dupla šansa na goste uz mali broj pogodaka.

Za Aktobe će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 kvota u kladionici Germania iznosi 2.25.

Ukupna kvota na tiketu za Četvrtak u kladionica Germania iznosi 12.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*