Tiket dana (Utorak, 16.07.2024)

Poslije reprezentativnih uzbuđenja u potpunosti se okrećemo ligaškim natjecanjima. Do petka, kada počinje veći broj europskih liga, pratimo uzvratne utakmice prvog kola europskih kupova. Predložene kvote podložne su izmjenama.

HJK Helsinki – Panevezis – HJK Helsinki će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najviše 3 @ 2.55 u Germania

Pomalo nas je šokirao rezultat prvog meča iz Litvanije. Tamošnji aktualni prvak Panevėžys pobijedio je šampiona Finske sa 3:0 i stekao ogromnu prednost pred uzvrat u Helsinkiju. Podsjetimo da je HJK prošle godine igrao u grupnoj fazi Lige konferencija dok je Panevėžys po prvi put postao prvak svoje zemlje. I ne samo to, ove sezone se ovaj litvanski tim grčevito bori za opstanak u elitnom rangu ove baltičke zemlje, dok je Helsinki ponovno u vrhu Veikkaus lige i glavni je favorit za još jedan naslov. Morat će Helsinki, koji je dobio poštedu u domaćem prvenstvu prošlog vikenda, nadvisiti vlastite mogućnosti i nadoknaditi tri gola minusa, a posebno je zabrinjavajuće što su istim rezultatom izgubili i posljednji prvenstveni okršaj od Ilvesa. S druge strane, Panevėžys je prije pobjede nad HJK-om imao dva vezana poraza od 0:1 na svom terenu u prvenstvu, pa je i zbog toga ovaj ishod prvog meča senzacija. Helsinki će pobijediti u uzvratu ali ne znamo hoće li to biti dovoljnom razlikom makar za produžetke.

Naš prijedlog je jedinica s manjim brojem golova. Za HJK Helsinki će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najviše 3 kvota je 2.55 u kladionici Germania.

Shamrock R. – Vikingur R. – Shamrock R. će pobijediti na utakmici @ 3.00 u Germania

Prvi meč između islandskog i irskog prvaka protekao je u nadmoćnosti Víkingura, ali bez golova. I posjed je bio na strani Islanđana s preko 70%, kao i broj udaraca prema mreži, ali nijedna lopta nije završila iza leđa golmana Shamrocka. Ipak, smatramo da prvak Republike Irske, iako dosta slabiji nego prošle sezone, neće biti u podređenom položaju pred svojim navijačima. Ulog je ogroman pred ovaj meč, pobjednik će doslovno osigurati dug boravak u Europi, a to je krajnji cilj i jednih i drugih. I dok je Víkingur lider u svom šampionatu i sigurno gura ka novoj tituli, Shamrock će morati predati krunu nekom drugom jer već ima zaostatak koji ne može nadoknaditi. Zato je za Roverse važno da ove sezone budu što duže u Europi i poprave osobni koeficijent jer će im idućeg ljeta biti mnogo teže u Ligi konferencija, ukoliko se uopće za nju izbore. Víkingur je poražen još početkom svibnja u islandskoj ligi i od tada uglavnom pobjeđuje. U Dublinu će biti na teškom ispitu i mi dajemo prednost Shamrocku, prije svega zbog europskog iskustva.

Za Shamrock R. će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobiva koeficijent 3.00.

Futura – Al Ahli – Al Ahli će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 @ 1.87 u Germania

Ogroman posao napravio je Al Ahli trijumfom nad Piramidima prošle sedmice sa 3:2. Bio je to sjajan duel dviju najboljih egipatskih ekipa s mnoštvom preokreta. Prvi je poveo Al Ahli, pa su Piramidi preokrenuli na 2:1, ali je trijumf ipak pripao prvaku Afrike sa 3:2. Sada Al Ahli ima samo 4 boda manje od Piramida, ali i četiri utakmice manje i pitanje je trenutka kada će preuzeti lidersku palicu. Šansa za Piramide je još jedan međusobni duel do kraja sezone, ali i ovaj meč Al Ahlija kod Future, odličnog tima koji je u sjajnoj formi. Futura je na 4. mjestu, želi na treću poziciju koja donosi plasman u Kup konfederacija, a u preostalih pet mečeva moraju dostići Al Masri koji ima četiri boda više. Futura je izgubila samo jednom u posljednjih deset utakmica, a u prethodnih 6 kola imaju pet pobjeda i jedan neuspjeh. Ovaj meč trebalo je da se igra još u 14. kolu ali je odgođen zbog obaveza Al Ahlija u Afričkoj Ligi prvaka, pa ih do kraja sezone očekuje još jedan međusobni duel, na stadionu Al Ahlija u posljednjem kolu prvenstva. Ove dvije ekipe ipak su igrale na početku sezone u Super kupu, a slavio je Al Ahli nakon produžetaka. Nismo uvjereni u pobjedu gostiju i predlažemo duplu šansu na njih uz mali broj golova.

Za Al Ahli će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 kvota je 1.87 u kladionici Germania.

Ukupna kvota na tiketu za Utorak u kladionica Germania iznosi 14.31.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*