Tiket dana (Srijeda, 12.06.2024)

Danas je ponuda slaba, a spasile su je utakmice vanrednog kola u oba najjača ranga finskog nogometa. Predložene kvote važile su u trenutku pisanja predloga.

KuPS – Haka – Kups će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 2.10 u Germania

Vicešampion iz Kupija je lider na tabeli finske Veikkaus Lige sa 25 bodova iz 11 utakmica. Jedini su tim koji još uvijek nije doživio poraz, a pored 7 pobjeda imaju samo još 4 remija. U posljednje četiri utakmice zabilježili su isto toliko pobjeda i usput postigli čak 13 golova. Pobijedili su VPS i Ilves na strani te Ekenas i Oulu na svom stadionu. Ovom utakmicom se završava prvi dio regularnog dijela prvenstva, a za KuPS će ljeto biti veoma naporno jer ih očekuju i europske kvalifikacije. Nisu uspjeli osvojiti titulu i to samo zbog slabije gol razlike u odnosu na Helsinki. Dvije godine uzastopno KuPS ostaje bez titule za korak i vjerujemo da su se sada namjerili da je osvoje. Haka je u gornjoj polovini tabele, i njihov cilj je igranje u plej-ofu poslije 22 kola. Hoće li uspjeti u tome još uvijek je teško pretpostaviti, ali je trenutna forma zadovoljavajuća. Na posljednjih 9 utakmica imaju samo dva poraza i čak 5 pobjeda. Teško će izaći na kraj s jednom od najboljih finskih ekipa već godinama unazad, a naš prijedlog, uz jedinicu, su i golovi.

Za Kups će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 kvota je 2.10 u kladionici Germania.

Gnistan – HJK Helsinki – HJK Helsinki će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najviše 3 @ 2.45 u Germania

Aktuelni šampion je nešto slabije započeo sezonu, ali to se i ranije dešavalo kada je Helsinki u pitanju, pa su na kraju trijumfalno završavali prvenstvo. Ekipa iz finske prijestolnice je na trećem mjestu sa 6 bodova manje od vodećeg KuPS-a, ali sa utakmicom više od ekipe iz Kuopija. Nije to mali zaostatak, ali se u HJK-u uzdaju u plej-of, kada će imati dodatne mečeve protiv KuPS-a i ostalih ekipa iz vrha tabele. Helsinki čekaju kvalifikacije za Ligu šampiona i vjerojatno neki od slabijih europskih kupova. Prošle sezone su igrali u grupnoj fazi Lige konferencija i niko ne bi imao ništa protiv da se to ponovi i ove jeseni. Nisu u grupi ostvarili nijednu pobjedu, ali su uzeli dva boda koja im mogu pomoći u svrstavanje u jači šešir prilikom žrijeba. O tom potom, sada moraju da održavaju korak sa KuPS-om i ne dozvole veći zaostatak od ovoga, a, ako je moguće, smanje ga na najmanju moguću mjeru. Gostuju kod gradskog rivala Gnistana, novajlije u ligi, i sve osim pobjede šampiona bilo bi iznenađenje. Gnistan je solidno započeo sezonu, svoju prvu u elitnom rangu, a trenutno imaju 12 bodova na kontu. Ova dva tima sastala su se prije dvadesetak dana i Helsinki je meč na svom terenu dobio minimalnim rezultatom. Vjerujemo i u pobjedu na stadionu Gnistana i opet ne očekujemo mnogo golova.

Za HJK Helsinki će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najviše 3 kvota u kladionici Germania iznosi 2.45.

Stabek – Mjondalen – Stabaek će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 1.97 u Germania

Druga norveška liga bliži se polovini prvenstva. Odigrano je 11 kola i trenutno je u vođstvu Kongsvinger sa 25 bodova. Daleko je još od proglašavanja bilo koga favoritom za ulazak u elitu, ali nam se čini da je, uz lidera, najozbiljniji kandidat ekipa Valerenge, koja je neočekivano završila u nižem rangu prošle sezone. U odloženom meču 4. kola sastaju se Stabek i Mjondalen. Domaćin iz grada Bekestua je u sredini tabele sa 16 bodova, ali ako pobijede u odloženom meču eto ih na šestoj poziciji. Posle niza od četiri vezana meča bez pobjede u nedjelju su slavili na gostovanju kod Songdala sa 3:2. I inače su dosta efikasni, prethodno su na svom terenu izgubili od Egersunda sa 5:4 i to posle vođstva od 4:0 posle prvih pola sata meča. Stabek daje 2,5 golova po meču, ali i prima dva po utakmici. Mjondalen je ispod njih na tabeli, ova ekipa razmišlja samo o opstanku, a trenutno 12. mjesto jeste zadovoljavajuće, s tim da su samo na bod od prvog tima u zoni ispadanja. Mjondalen nije pobijedio na posljednja četiri kola, s tim da je posle dva poraza upisao dva remija. Favorit je domaćin, a golova će sigurno biti dosta.

Za Stabaek će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 kvota je 1.97 u kladionici Germania.

Ukupna kvota na tiketu za Srijeda kladionica Germania iznosi 10.14.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*