TIP DANA: Nizozemska – Island: Mogu li Islanđani do novog čuda nakon pobjede nad Englezima?

Tip Dana na kladjenje.hr

U ponedjeljak je vrlo slaba ponuda za klađenje, a ovog puta smo za vas pripremili jedan prijateljski meč u kojem će selekcija Nizozemske u Rotterdamu ugostiti reprezentaciju Islanda, koja je prije samo nekoliko dana, mimo svih očekivanja, bila bolja od Engleske u gostima sa 0:1. Početak ovog susreta zakazan je za 20 sati i 45 minuta.

Nizozemska: Posljednja priprema pred početak EURA!

Kada se podvuče crta, čini se da se Nizozemci mogu smatrati najvećim gubitnicima na velikim natjecanjima. Naime, ova selekcija je čak tri puta gubila u finalima Svjetskog prvenstva, a posljednji put je to bio slučaj 2010. godine, kada je Španjolska slavila sa 1:0, i to golom Inieste u finišu drugog produžetka. Naravno, ne smijemo zaboraviti da su popularne Lale 1988. godine osvojile naslov prvaka Europe, i to nakon trijumfa u velikom finalu nad selekcijom Sovjetskog Saveza, kada je bilo 2:0.

Na posljednjem velikom natjecanju su Nizozemci ostavili dosta dobar dojam pošto je ova selekcija eliminirana u četvrtfinalu od Argentine, u jednom spektakularnom susretu, koji je vrlo vjerojatno uz finalni susret bio i najbolji u Kataru. Nažalost, na posljednjem Europskom prvenstvu se Lale nisu proslavile, iako je ovaj tim možda i najviše pokazao u prvom dijelu turnira, točnije u grupnoj fazi, ali je ova selekcija već na prvoj prepreci u nokaut fazi zastala, kada su Česi neočekivano prošli dalje.

Kada su u pitanju kvalifikacije za Europsko prvenstvo, koje će za par dana početi u Njemačkoj, Nizozemska je na kraju stigla do drugog mjesta u grupi uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Francusku, a to je naravno bilo dovoljno za plasman na završni turnir. Ronald Koeman je nedavno objavio popis za prvenstvo starog kontinenta, i ima tu nekoliko vrhunskih nogometaša poput Van Dijka, Akea, Depaya, Simonsa, Koopmeinersa i drugih, pa se plasman u doigravanje ni ovog puta ne bi smio dovesti u pitanje.

Prije samo nekoliko dana su Lale odigrale meč prijateljskog karaktera gdje je ova selekcija demolirala nimalo naivnu reprezentaciju Kanade, a taj meč je završen rezultatom 4:0. Strijelci su bili Depay, Frimpong, Weghorst i Van Dijk i nećemo pretjerati ako kažemo da je Nizozemska mogla doći i do uvjerljivijeg trijumfa na tom meču, a sve to i te kako raduje pred početak EURA.

Island: Islanđani u lijepom raspoloženju dolaze u Rotterdam!

Island naravno nije imao većih uspjeha na velikim natjecanjima, točnije ova selekcija nije uspjela ni kvalificirati se za isto, sve do prvenstva Europe 2016. godine u Francuskoj, kada je Island mimo svih očekivanja stigao do plasmana u četvrtfinale. Ova selekcija je odmah nakon toga vezala još jedno sudjelovanje na velikim natjecanjima, i to na Mundijalu u Rusiji, međutim tamo se Skandinavci nisu pretjerano proslavili pošto su na kraju morali zadovoljiti se s 28. mjestom, što znači da ova selekcija nije uspjela proći grupnu fazu.

Od tada Island nije uspio doći do plasmana ni na Svjetsko, ni na Europsko prvenstvo, a prethodne kvalifikacije za EURO ova reprezentacija je završila na četvrtom mjestu na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na drugoplasiranu Slovačku. Ipak, zbog dobrih partija u Ligi nacija, Islanđani su dobili šansu da se preko baraža domognu plasmana na EURO, i sve je krenulo dosta dobro, pošto je ova selekcija u polufinalu bila bolja od Izraela, koji je savladan s više nego uvjerljivih 1:4.

U finalnom meču baraža Ukrajina i Island su odmjerili snage, u meču u kojem je domaćin svakako bio favorit, a na kraju je taj duel završen rezultatom 2:1, uz konstataciju da je Island prvi dio igre završio s prednošću od 0:1, ali je domaća ekipa u nastavku odigrala dosta bolje i preko Mudrika u 84. minuti susreta došla do novog plasmana na Europsko prvenstvo. Za razliku od kvalifikacija koje je Island odigrao jako loše, u ta dva meča baraža je ova selekcija prikazala veoma dobre partije, ali je na kraju presudilo veće iskustvo Ukrajinaca koji su između ostalog taj duel odigrali na neutralnom terenu u Poljskoj.

Nakon toga su Islanđani odigrali samo jedan meč, i to prijateljskog karaktera prije samo nekoliko dana u gostima kod Engleza, kada su Skandinavci mimo svih očekivanja slavili rezultatom 0:1, i sigurno je da je to jedan od najvećih trijumfa ove reprezentacije u povijesti. Jedini strijelac bio je Torteinson, a moramo napomenuti da je Gordi Albion za devedeset minuta susreta uputio samo jedan udarac u okvir gola Islanđana.

Naš prijedlog

Ovu selekciju Islanda nipošto ne smijemo otpisati, o čemu najbolje svjedoči i trijumf na gostovanju kod Engleske prije samo nekoliko dana, pa je najbolje da ne prognoziramo konačan ishod ovog duela. Sva je prilika da nas u Rotterdamu očekuje jedan duel s dosta pogodaka, i prije svega, mišljenja smo da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak, zbog čega vam savjetujemo da se oprobate s igrom oba tima će postići gol na utakmici za koju je kladionica Germania odredila koeficijent 2.15.

Iz potpuno istog razloga vam savjetujemo da okušate sreću i s igrom zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4 koju kladionica Germania plaća s kvotom 2.10.

Kako sada stvari stoje, vrlo je izvjesno da će nam prvi dio igre donijeti makar dva pogotka, pa otuda i prognoza zbroj golova u prvom poluvremenu će biti najmanje 2 za koju je Germania odredila koeficijent 2.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*