Tiket dana (Ponedjeljak, 10.06.2024)

Sve smo bliži početku EURA u fudbalu a nedugo zatim startuje i KOPA Amerika. Na nacionalne šampionate ćemo još pričekati. Kvote su važile u vreme sastavljanja predloga.

Češka – Makedonija – Češka će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 @ 1.68 u Germania

Knedličke su u jednoj lijepoj seriji pobjeda koja je započela trijumfom nad Moldavijom u posljednjem kolu kvalifikacija za EURO. Ta pobjeda ih je odvela direktno u Njemačku, zajedno sa selekcijom Albanije, a Poljake poslala u baraž Lige nacija. Na kraju su sve tri selekcije izborile igranje na kontinentalnom prvenstvu, a Češku je žreb spojio sa selekcijama Turske, Gruzije i Portugalije, protiv koje otvaraju takmičenje 18. juna. Posljednju provjeru pred EURO Češka ima protiv selekcije Sjeverne Makedonije koja neće igrati na ovom takmičenju, mada smo je gledali na prethodnom. Makedonci su dobili paklenu grupu u kvalifikacijama u kojoj su bili Englezi i Italijani, finalisti prethodnog EURA, kao i selekcija Ukrajine, i bilo je nemoguće kroz takav pakao naći put do Njemačke. Sada Makedonija pokušava da se spremi za Ligu nacija, a kasnije i kvalifikacije za Mundijal. Pripremne utakmice nisu donijele mnogo razloga za optimizam i prije sedam dana poraženi su od Hrvatske sa 3:0. Prije toga je i Crna Gora bila bolja i Milevskom predstoji mnogo posla da bi svoju reprezentaciju odveo na još neko veliko takmičenje. Česi su deklasirali Maltu kojoj su dali čak 7 golova i vjerujemo da će Makedoniji barem dva.

Jedinica bi trebala da bude izvjesna. Za Češka će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 kvota je 1.68 u kladionici Germania.

Poljska – Turska – Poljska će postići najmanje 2 gola na utakmici @ 2.15 u Germania

Ovo je okršaj dvije selekcije koje ćemo gledati u Njemačkoj, te je interesovanje za duel u Varšavi još veće. Poljaci su se baš pokazali u duelu s Ukrajinom i slavili sa 3:1, postigavši sva tri gola u prvih 45 minuta. Bio je to njihov prvi izlazak na teren nakon baraža Lige nacija u kojem su preko Estonije i Velsa osigurali igranje na EURU. Estonci nisu bili problem, ali je Vels u svom Cardiffu bio tvrd orah. Na kraju je Poljska preko penala uradila ono što nije u kvalifikacionoj grupi iz koje su put Njemačke krenule Albanija i Češka. Turska je plasman osigurala tako što je bila u grupi ispred pominjanog Velsa i uz Hrvatsku izborila direktan odlazak na Europsko prvenstvo. Ova selekcija je daleko od najboljih dana kada su bili treći na Mundijalu u Koreji i Japanu, ali i polufinalisti Europskog prvenstva 2008. u Švicarskoj i Austriji. Čini se da Turci imaju lakšu grupu na EURU, ali to može biti prividno. Ipak, kada ste, kao Poljaci, u istoj grupi s Francuskom i Nizozemskom, ne možete biti zadovoljni žrebom. Čini nam se da su Poljaci u dobroj formi i vjerujemo da mogu i Turskoj ubaciti barem dvije lopte u mrežu.

Za Poljska će postići najmanje 2 gola na utakmici kvota u kladionici Germania iznosi 2.15.

Benin – Nigerija – Nigerija će pobijediti na utakmici @ 1.85 u Germania

Super Orlovi su nadmašili sva očekivanja na Afričkom kupu nacija i stigli su do finala u kojem su poraženi od domaćina Obale Slonovače. Mogli su i do titule, prvi su poveli ali nisu izdržali. Međutim, taj uspjeh bi se brzo mogao zaboraviti ako Nigerija ne uspije ponovo otići na Svjetsko prvenstvo. Nekako je ova reprezentacija, uz Kamerun, prva krenula promovirati afrički nogomet na Mundijalima, ali ih na dva prethodna nije bilo. Još jedan izostanak mogao bi donijeti potrese u Savezu, pogotovo jer Afrika sada ima znatno više sudionika nego ranije. Na Svjetsko prvenstvo će ići pobjednici grupa, ali će i najbolji drugoplasirani timovi imati priliku u baražu. Ova grupa u kojoj su Nigerija i Benin je jedna od najneizvjesnijih i nakon tri odigrana kola svih šest timova i dalje su u igri. Iznenađujuće, vodi Lesoto s 5 bodova, Ruanda, Benin i Južna Afrika imaju po 4, a Nigerija je sakupila tri. Super Orlovi nemaju poraz do sada, ali nemaju ni pobjedu jer su sva tri meča završili neriješenim rezultatom, uključujući i onaj s Južnoafričkom Republikom prije tri dana. Benin je u tom terminu dočekao Ruandu i slavio minimalnu pobjedu. Važno je reći da Benin ne igra kao domaćin u svojoj zemlji, već u Obali Slonovače, i jedna su od 19 reprezentacija koje su ”izgnanici” iz raznoraznih razloga. To daje prednost Nigeriji koja već mora zabilježiti jednu pobjedu.

Za Nigerija će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobija koeficijent 1.83.

Gana – C. Afrika – Gana će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 @ 1.50 u Germania

Pravu katastrofu doživjela je Gana na Afričkom kupu nacija kada nisu uspjeli kvalificirati se ni za osminu finala, završivši natjecanje u grupnoj fazi s dva remija i jednim porazom. Sada je pred izbornikom Adoom težak zadatak da Crne Zvijezde odvede na Mundijal u Ameriku, a podsjetimo da je ova selekcija prva afrička koja je igrala u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Bilo je to s Milovanom Rajevcem na klupi u Južnoj Africi 2010. godine, kada su ih sekundi i centimetri dijelili od polufinala. U ovim kvalifikacijama zabilježili su dvije pobjede i jedan poraz. U trećem kolu ostvarili su zlata vrijednu pobjedu na teškom gostovanju u Maliju i s mnogo optimizma dočekuju Srednjoafričku Republiku, čini se jednu od slabijih ekipa u ovom društvu. Srednjoafrička Republika je pobijedila Čad u prošlom kolu, uzeli su bod i kod Malija, ali su poraženi kod Komora, što jeste kiks. Divlje zvijeri, kako glasi nadimak ove selekcije, nikad nisu bili ni blizu plasmana na Mundijal, a nije ih bilo nedavno ni u Obali Slonovače. To nam dovoljno govori tko je favorit i pobjeda Gane ne bi smjela izostati, a vjerujemo i u barem dvije lopte u mreži gostiju.

Za Gana će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 kvota je 1.50 u kladionici Germania.

Ukupna kvota na tiketu za Ponedjeljak u kladionica Germania iznosi 9.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*