TIP DANA: Fortuna Dus. – Bochum: Mogu li gosti do čuda?

Tip Dana na kladjenje.hr

U ponedjeljak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali revanš meč baraža za ulazak u elitni rang njemačkog nogometa, u okviru kojeg će Fortuna Düsseldorf na svom stadionu ugostiti Bochum. Prvi meč između ove dvije ekipe je tim iz Düsseldorfa dobio u gostima rezultatom 0:3, a revanš meč je zakazan za 20 sati i 30 minuta.

Fortuna Düsseldorf: Blistave partije u drugom dijelu sezone!

Fortuna iz Düsseldorfa je imala dosta problema na početku sezone, međutim, kako je sezona odmicala, tako je i ova ekipa pružala sve bolje partije, i na kraju su Crveni stigli do svog primarnog cilja. Zapravo, primarni cilj ove ekipe je bio plasman u Bundesligu, ali svakako da su se navijači ove simpatične ekipe zadovoljili i s pozicijom broj tri, pošto je poznato da ona na kraju donosi baraž meč za ulazak u elitni rang njemačkog nogometa, i to sa šesnaestoplasiranim timom iz Bundeslige. Prije svega, moramo reći da je iza Fortune jedan fenomenalan period, pa je tako ova ekipa prije tog odlučujućeg meča protiv Bochuma bila na četrnaest uzastopnih duela bez poraza.

Posljednji neuspjeh je klub iz Düsseldorfa doživio još početkom veljače od Paderborna u gostima, kada smo vidjeli čak sedam golova, a krajnji rezultat je bio 4:3. Naravno, u toj sjajnoj seriji rezultata ne računamo poraz u njemačkom Kupu od Leverkusena, iza kojeg je nestvarno dobra sezona, pošto su popularni Farmaceuti nedavno stigli do duple krune. Na pet posljednjih mečeva regularnog dijela Fortuna je ostvarila tri trijumfa uz dva remija, a u posljednjem kolu je ova ekipa slavila na svom stadionu protiv Magdeburga rezultatom 3:2, međutim tada je već sve bilo riješeno, pošto je tim iz Düsseldorfa već imao nenadoknadivu bodovnu razliku u odnosu na četvrtoplasirani Hamburg, koji je ponovo izvisio kada je u pitanju plasman u elitni rang njemačkog nogometa.

U baražu je tim koji je ovu sezonu završio na trećem mjestu na tablici Cvajte samo nastavio s fenomenalnim partijama iz prvenstva i bez većih problema slavio u gostima kod prvoligaša Bochuma, a taj meč je završen rezultatom 0:3, pa su praktično Crveni već osigurali plasman u najkvalitetniji rang njemačkog nogometa. Gosti su rano na tom susretu došli do vodstva, i to nakon autogola, a domaći tim je ekspresno mogao doći do izjednačenja, ali se stativa ispriječila na putu ka tome. U drugom dijelu igre je Bochum bio primoran napasti Fortunu, što je ostavilo dosta prostora za kontre gostiju, pa su nogometaši Düsseldorfa postigli još dva pogotka, a usput i sačuvali svoju mrežu, i bilo bi pravo čudo kada nakon ovog prvog duela ovaj tim naredne sezone ne bismo gledali u Bundesligi.

Bochum: Smeši se selidba u Cvajtu!

Od prvog kola je bilo jasno da ćemo Bochum sve do samog kraja gledati u velikoj borbi za opstanak, a to je nažalost i bio slučaj, iako je ova ekipa praktično imala sve u svojim rukama i isključivo od sebe zavisila kada je u pitanju opstanak u elitnom rangu njemačkog nogometa. Nažalost, na kraju je presudio poraz u posljednjem kolu od Werdera iz Bremena, a najveći problem je zapravo bio što je nekadašnji šampion Njemačke na tom duelu slavio sa uvjerljivih 4:1, što je gol razlika koja nije odgovarala Bochumu, a sve to je iskoristio Union Berlin, koji je slavio na svom stadionu protiv Freiburga sa 2:1 i na kraju stigao do opstanka.

Treba biti realan pa reći da Bochum nije imao ni sreće, a da tim iz Berlina jeste, pošto je u posljednjem kolu ova ekipa promašila čak dva jedanaesterca i na kraju uspjela doći do trijumfa koji im je donio opstanak u eliti, a samim tim i poslala Bochum na šesnaesto mjesto na tablici. Upravo Bochum je tri kola prije kraja odigrao spektakularan meč na gostovanju kod Union Berlina i slavio sa 3:4, pa su svi tada bili mišljenja da će ovaj tim uspjeti da se spasi i dođe do svog primarnog cilja. Generalno, tijekom cijelog šampionata ova ekipa je pružala veoma promjenljive partije, a posebno loše je igrala na strani, pošto je Bochum bio najslabija gostujuća ekipa, jer je osvojio samo deset bodova na strani, što je svakako premalo.

Na posljednjih pet mečeva u elitnom rangu njemačkog nogometa ovaj tim je ostvario dva trijumfa uz tri poraza, a djeluje zaista da je ovaj tim morao dosta više napraviti na gostovanju u posljednjem kolu kod Werdera, kome bodovi sa tog susreta praktično ništa nisu značili. Prije toga je novi šampion Leverkusen bio koban za Bochum, pošto Farmaceuti nisu imali milosti prema ovoj ekipi, o čemu najbolje svjedoči krajnji rezultat 0:5. Nažalost, kada je to bilo najpotrebnije, nogometaši Bochuma su odigrali svoju najslabiju partiju. Bio je to naravno slučaj u prvom meču baraža, koji je ova ekipa izgubila na svom stadionu od Fortune iz Düsseldorfa, i to sa uvjerljivih 0:3. Možda nije toliki problem poraz, već to što gosti uoči revanša imaju čak tri gola prednosti, i veoma teško je zamisliti da Bochum, koji je i u prvom susretu bio u veoma podređenom položaju, može to nadoknaditi, pogotovo što Fortuna ove sezone blista na svom stadionu i zaista rijetko gubi.

Naš prijedlog

Iako je Bochum pod moranjem, Fortuna iz Düsseldorfa je u prvom meču između ove dvije ekipe pokazala da je trenutno bolja ekipa, i smatramo da će tim koji je ovu sezonu završio na trećem mjestu na tablici Cvajte slaviti i u revanšu, pa vam savjetujemo da se oprobate s Fortuna Dus. će pobijediti na utakmici za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 2.30.

Bochum naravno nema izbora nego da krene ofanzivno od prvog minuta susreta, a smatramo da nam to potencijalno može donijeti i dosta pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da se fokusirate na igru zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.70.

Za kraj, utisak je da je Fortuna na prvom meču mogla postići i koji gol više, a djeluje da se makar dva pogotka na domaćem terenu ne dovode u pitanje, pa vam predlažemo da okušate sreću s igrom Fortuna Dus. će postići najmanje 2 gola na utakmici uz kvotu 1.93 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*