TIP DANA: Atalanta – Leverkusen: Farmaceuti pred poviješću, Boginja im može pomrsiti konce!

Tip Dana na kladjenje.hr

U srijedu nas očekuje nekoliko veoma zanimljivih mečeva širom Europe, a u centru pažnje će svakako biti finalni meč Lige Europe u kojem će snage odmjeriti Atalanta i Leverkusen. Sigurno je da su na kraju ova dva tima pokazala najviše u ovogodišnjem izdanju drugog po kvaliteti europskog klupskog natjecanja, a ostaje da se vidi tko će na kraju do trofeja, ali i direktnog plasmana u Ligu prvaka, iako su zanimljivo i jedni i drugi kroz prvenstvo već osigurali plasman u elitno natjecanje. Početak finalnog susreta između talijanskog i njemačkog predstavnika je zakazan za 21h.

Atalanta: Jedno finale je već izgubljeno, koliko Boginja može u drugom?

Atalanta ove sezone igra na veoma visokom nivou, a to će, kako sada stvari stoje, rezultirati ponovnim plasmanom ove ekipe u najkvalitetnije europsko klupsko natjecanje. Naime, u ovom trenutku se tim iz Bergama nalazi na petom mjestu na tablici s tri boda više u odnosu na šestoplasiranu Romu, a na sve to Boginja ima i utakmicu manje u odnosu na tim s Olimpika, i sve to znači da je Atalanta ispunila svoj primarni cilj, pa ćemo tako ovu simpatičnu talijansku ekipu nakon nekoliko godina pauze ponovno gledati u elitnom natjecanju.

Podsjećamo vas da je ova ekipa u jednom trenutku stigla čak i nadomak plasmana u polufinale elitnog natjecanja, ali je talijanski predstavnik eliminiran u četvrtfinalu od PSG-a, iako je tim iz Bergama sve do finiša susreta imao prednost. Bilo kako bilo, kada je to bilo najpotrebnije ove sezone, Atalanta je odigrala svoje najbolje partije, pa je tako ovaj tim na pet posljednjih mečeva ostvario isto toliko trijumfa, od kojih se posljednji u nizu desio u prošlom kolu na gostovanju kod Leće, kada je bilo 0:2.

Nažalost, Boginja je nedavno doživjela poraz u finalu talijanskog Kupa i to od Juventusa, a taj meč je završen rezultatom 1:0, uz konstataciju da Stara dama u posljednje vrijeme igra veoma loše, međutim, presudilo je veće iskustvo u mečevima za trofej. Najzad, izabranici Gian Piera Gasperinija su ove sezone predstavljali Italiju u drugom po kvaliteti europskom klupskom natjecanju, i to na jedan zaista sjajan način.

Prije svega, ova ekipa je bez većih problema stigla do prvog mjesta u grupi ispred Sportinga, a veoma zanimljivo je da su ova dva tima voljom ždrijeba odmjerila snage i u osmini finala. Nakon toga je uslijedio dvomeč protiv Liverpoola, a prvi meč između ova dva tima koji je odigran na Anfieldu će svi navijači Atalante pamtiti do kraja života, pošto je njihova omiljena ekipa slavila s 0:3. Iako je u uzvratu engleski predstavnik slavio s 0:1, to naravno nije bilo dovoljno za plasman u polufinale, gdje je otišla Atalanta, a tamo je ovaj tim bez većih problema eliminirao Marseille i tako došao do svog prvog europskog finala.

Kada se radi o izostancima, Gian Piero Gasperini za ovaj dvoboj neće moći računati na De Rona i Kolašinca, dok je pod znakom pitanja Holm.

Leverkusen: Trofej u Ligi Europe bi bio šlag na tortu!

Malo je riječi kojima bi se mogla opisati ova nevjerojatna sezona Leverkusena, ali prije svega, moramo krenuti od toga da su popularni Farmaceuti stigli do svoje prve šampionske titule u povijesti. Sve to je odrađeno na jedan veoma uvjerljiv način, pošto su izabranici Xabija Alonsa, koji radi nevjerojatan posao na klupi ovog tima, na kraju imali čak sedamnaest bodova više u odnosu na drugoplasirani Stuttgart, ali i osamnaest bodova više od trećeplasiranog Bayerna, koji će zasigurno ovu sezonu poželjeti što prije zaboraviti.

Na sve to, Farmaceuti su elitni rang njemačkog nogometa završili bez poraza, pošto je ova ekipa u 34 odigrana susreta ostvarila 28 trijumfa i šest remija. U posljednjem kolu je novi prvak Njemačke na svom stadionu bio bolji od Augsburga, a taj duel je završen rezultatom 2:1. Ne zaboravimo da Leverkusen ove sezone blista i u njemačkom Kupu, gdje je ova ekipa bez većih problema stigla do velikog finala, a tamo je očekuje susret s Kaiserslauternom, pa je sva prilika da je tim s Bay Arene veliki favorit u tom meču.

Najzad, grupnu fazu Lige Europe je njemački predstavnik završio s maksimalnih osamnaest osvojenih bodova, i već tada je Leverkusen istaknuo kandidaturu za najviši mogući plasman. Međutim, već u osmini finala je ova ekipa imala ozbiljnih problema u dvomeču protiv Qarabaga, ali je na kraju Leverkusen nekako uspio da dođe do plasmana u četvrtfinale. Tamo je ova ekipa odmjerila snage s West Hamom, koji je u prvom duelu savladan s 2:0, u revanšu je bilo 1:1, i to je naravno bilo dovoljno za plasman u polufinale, a tamo je Leverkusen drugu godinu zaredom dočekala Roma koja je u tom dijelu sezone igrala na vrhunskom nivou.

Ipak, Farmaceuti su dobar dio posla odradili u prvom meču na Olimpicu, kada su slavili s 0:2, ali je u revanšu Vučica pokazala zube, u jednom dijelu meča vodila s dva gola razlike, ali je njemački predstavnik, kao i bezbroj puta ove sezone, uspio da stigne prednost rivala, i na kraju je taj duel završen rezultatom 2:2, što je bilo dovoljno za plasman u finale Lige Europe.

Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj finalni duel, Xabi Alonso za razliku od svog kolege na klupi Atalante nema nikakvih kadrovskih problema, pošto su svi nogometaši spremni za ovaj meč s Atalantom.

Naš prijedlog

Iako se radi o finalnom duelu, pa je samim tim ulog ogroman, u velikoj meri smo ubeđeni da nas očekuje jedan veoma efikasan duel, pošto i jedna i druga ekipa neguje napadački stil nogometa i mišljenja smo da je najrealnije da se oprobate s igrom zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 1.85.

Iza Leverkusena je brutalno dobra sezona, međutim i Atalanta je imala šta da pokaže ove sezone u Ligi Europe, i ne smemo zaboraviti da je talijanski predstavnik na putu do finala eliminisao timove poput Liverpoola, Sportinga i Marseillea, pa deluje da je najmanje što puleni Gian Piera Gasperinija mogu da urade na ovom duelu, da ostanu neporaženi, zbog čega vam hrabro preporučujemo da okušate sreću s Atalanta će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno za koju je kladionica Germania odredila kvotu 2.10.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza za ovo finale drugog po kvaliteti europskog klupskog natjecanja je da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak, pa savetujemo da okušate sreću s igrom oba tima će postići gol na utakmici koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*