Tiket dana (Petak, 16.05.2024)

Posljednji pravi nogometni vikend u ovoj sezoni je pred nama. Istina, neka prvenstva će se završiti idućeg vikenda, ali ne sva. Kvote iz tiketa bile su važeće u vrijeme njegovog sastavljanja.

Gornik Z. – Puszcza N. – Gornik Z. će pobijediti na utakmici @ 1.77 u Germania

Do početka dvadesetih godina ovog veka, ekipa Górnika bila je najtrofejniji poljski klub. Čak 14 puta su bili šampioni, ali su ih pretekli nogometaši Legije iz Varšave. Možda je ovo bila sezona u kojoj je Górnik iz Zabrza mogao doći do 15. naslova, ali su popustili kada je bilo najvažnije i u prethodna dva kola osvojili su samo jedan bod. Da su barem rivali bili snažni, nego su ubedljivo poraženi od Krakovije i igrali neriješeno sa Stalom. Sada moraju spašavati što se spasiti može, bore se za izlazak u Europu i zaostaju jedan bod za Legijom, a imaju isti bodovni skor kao Lech i Raków. Nije daleko ni Pogoń koji ima samo bod manje od njih. Između ovih timova treba tražiti drugog predstavnika u Konferencijskoj ligi. U posljednjem kolu Górnik ima teško gostovanje u Szczecinu kod Pogona i teško je procijeniti kakve su im šanse. U goste im u pretposljednjem kolu dolazi tim Puszcze koji je zakomplikovao sebi život porazom od otpisanog Rucha u prošlom kolu. Mogli su definitivno osigurati još jednu sezonu u eliti, ali su nakon ovog poraza samo četiri boda iznad Krakovije, prvog tima ispod crte. Ako ovdje izgube, najvjerojatnije će morati u posljednjem kolu pobijediti Piast pred svojim navijačima. Očekujemo pobjedu domaćina, mada se u Poljskoj ništa ne zna unaprijed.

Za Gornik Z. će pobijediti na utakmici kvota je 1.77 u kladionici Germania.

Mladost Lucani – TSC Backa Topola – TSC Backa Topola će pobijediti na utakmici @ 1.55 u Germania

U srpskoj Super ligi, barem u plej-ofu, mnogo toga je jasno. Zvezda je opet prvak, a za drugu poziciju bore se Partizan i TSC. Crno-beli imaju bod više i bolji plasman iz regularnog dela, što znači da su dva boda ispred svog rivala. Da bi ostali na četvrtoj poziciji, moraju osvojiti 4 boda u dva preostala kola jer tada ni maksimalan učinak TSC-u ne bi bio od pomoći. Prošlogodišnji vicešampion igra sjajno u doigravanju, izgubili su samo od Crvene zvezde u gostima, a Partizan su već dva puta pobedili u Humskoj, u ligaškom delu i u plej-ofu. U prošlom kolu Topolčani su dobili važan meč sa Čukaričkim na svom terenu i preostali su im dueli sa dva tima koja su bez motiva u doigravanju. Prvo gostuju u Lučanima, a na kraju dočekuju Napredak. Ako se trijumf nad Kruševljanima podrazumeva, ostaje im ovaj, nešto nezgodniji, meč u Lučanima. Pobjeda u Dragačevu mogla bi značiti novo učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, s obzirom na to da Partizan ima dve teške utakmice do kraja, na Banovom Brdu i Humskoj sa Kragujevčanima. TSC je sjajan u gostima i očekujemo novu pobjedu protiv iskusnog sastava Mladosti.

Za TSC Backa Topola će pobijediti na utakmici se dobija kvota 1.55 u kladionici Germania.

Dundalk – Shamrock R. – Shamrock R. će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najviše 3 @ 2.25 u Germania

Ovo je susret dva tima koja su obilježila irsko prvenstvo u prethodnoj deceniji. Prvo je dominirao Dundalk, a onda je primat preuzeo Shamrock. Ovu sezonu su slabije započeli i jedni i drugi, s tim da je Dundalk i dalje u velikoj krizi, a Roversi su se oporavili. Posle 16 odigranih kola Shamrock je na 3. mestu sa tri boda manje od vodećeg Shelbourna, a Dundalk je i dalje poslednji sa samo jednom pobedom i ukupno 9 bodova. Podmlađivanje tima donelo je opasnost da Dundalk napusti društvo najboljih, a i ranije se dešavalo da bivši šampioni ispadnu u drugu ligu. Najsvežiji je primer Cork Cityja, bivšeg prvaka, a sada drugoligaša. Zanimljiv je učinak Dundalka na domaćem terenu. Na pet prethodnih mečeva četiri puta su igrali bez golova i jednom slavili sa 2:0. Dakle, bez primljenog pogotka na svom stadionu su više od 450 minuta. Shamrock je opet u maloj krizi, ne znaju za pobedu već tri kola i moraju da idu na trijumf u ovom meču. Uz dvojku dodajemo i mali broj golova jer ne vidimo način da ih bude više od tri.

Za Shamrock R. će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najviše 3 kvota je 2.25 u kladionici Germania.

Angers – Dunkerque – Angers će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 @ 1.53 u Germania

Večeras se spušta zavesa na regularni deo francuske Lige 2. Ekipa Angersa je u sjajnoj poziciji da se vrati u elitu, a za to im je potrebno samo da pobede tim Dunkerquea. Gosti nisu osigurali opstanak i to samo zbog činjenice da još uvek nije registrovan meč Troyes-Valenciennes, koji je prekinut u finišu zbog navijačkih nereda. Međutim, teško je očekivati da će bodove dobiti Troyes, s obzirom da su njihovi navijači krivi, te to znači da će Dunkerque i naredne sezone igrati u drugoj ligi. Podsetimo, tim sa obale La Manchea je povratnik u drugu ligu posle više od dve decenije. Za svoju dobru poziciju Angers može da zahvali i svom najvećem rivalu, ekipi Saint-Étiennea. Zeleni su u prošlom kolu odigrali nerešeno na svom terenu i tako omogućili Angersu, koji je slavio protiv Annecyja na strani, da ih pretekne za dva boda. S obzirom da Saint-Étienne ima bolju gol razliku, Angersu je neophodna pobeda nad Dunkerqueom i ne sumnjamo da će do nje i doći. Naš predlog je jedinica uz bar dva gola Angersa.

Za Angers će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 kvota je 1.53 u kladionici Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*