TIP DANA: Liverpool – Atalanta: Redsi sanjaju o trofeju Premier lige, ali ni Europa nije za odbacivanje!

Tip Dana na kladjenje.hr

Nakon puno uzbuđenja u četvrtfinalnim utakmicama Europske lige, ovog četvrtka s nestrpljenjem očekujemo četvrtfinalne duele i Europske lige i Konferencijske lige, i čini se da će opet biti vrlo zanimljivo. Ovaj put analizirali smo duel na Anfieldu gdje prvi favorit za osvajanje ovog natjecanja, engleski Liverpool, dočekuje Atalantu. Utakmica između ova dva kluba zakazana je za početak u 21h.

Liverpool: Primarni cilj je Premijer liga, ali Klopp želi i Europsku ligu!

Redsi su odlučni osvojiti naslov engleske Premier lige ove sezone, kao i trofej Europske lige, i sigurno je da bi postizanje toga bio najbolji mogući oproštaj Jürgena Kloppa od Liverpoola, budući da je već poznato da će njemački stručnjak napustiti redove bivšeg europskog prvaka na kraju ove sezone. Svjedočimo izuzetno uzbudljivoj borbi za naslov engleskog prvaka, trenutno su Arsenal i Liverpool izjednačeni na prvom mjestu ljestvice, s istim brojem bodova, dok je drugoplasirani Manchester City samo bod iza.

Vrlo je moguće da novi prvak Engleske neće biti poznat sve do zadnjeg kola. U posljednjoj utakmici Liverpool je samo uspio izjednačiti u gostima kod Uniteda, a kažemo “samo” jer je momčad s Old Trafforda igrala prilično loše ove sezone i činilo se da bi sve osim pobjede Liverpoola bilo veliko iznenađenje. Iako su Redsi dobro započeli tu utakmicu, završila je 2:2. Arsenal je iskoristio to, pobjeđujući u teškoj gostujućoj utakmici kod Brightona, i izjednačio se s vodećom momčadi po broju bodova. Da stvar bude gora za Kloppovu ekipu, Manchester City je također pobijedio u gostima kod Crystal Palacea, smanjivši zaostatak na samo jedan bod iza momčadi s Anfielda.

Prije tog neriješenog rezultata u posljednjem kolu protiv Uniteda, Liverpool je pobijedio na svom stadionu protiv Sheffielda, završavajući utakmicu s rezultatom 3:1. Što se tiče Europske lige, engleski predstavnik lako je osigurao mjesto u osmini finala, gdje su demolirali Spartu Prag u dvije utakmice. Zanimljivo je da je Sparta prethodno eliminirala turski Galatasaray, što je bilo veliko iznenađenje s obzirom na snažan tim kojim je raspolagao turski predstavnik ove sezone. Bez obzira na to, njihov protivnik u četvrtfinalu je snažna momčad Atalante, koja objektivno nema što izgubiti u ovom dvoboju i mogla bi puno dobiti. Također, vrijedi se sjetiti da je Liverpool već osvojio jedan trofej ove sezone, jer su Redsi bili bolji od Chelsea u finalu Liga kupa, nakon produžetaka, i čini se da momčad s Anfielda ne želi stati na samo jednom trofeju.

Atalanta: Odlična prilika za Atalantu da vidi jesu li materijal za Ligu prvaka!

Od tima koji je nekad bio u donjem dijelu ljestvice, Gian Piero Gasperini je u nekoliko godina stvorio momčad sposobnu pobijediti apsolutno svakoga u Italiji. Izvanredne izvedbe tima iz Bergama često su bile krunisane plasmanom u Ligu prvaka. Svi se sjećamo te generacije koju su predvodili Iličić i Papu Gomez, koja je bila blizu dosegla polufinala najprestižnijeg klupskog natjecanja u Europi. Nažalost, talijanski predstavnik posrnuo je u završnim trenucima protiv PSG-a, koji je te godine došao do finala, samo da bi izgubio od Bayerna iz Münchena.

Prošle sezone Atalanta se morala zadovoljiti mjestom u Europskoj ligi, naglašavajući da je to doista bio primarni cilj popularne Boginje, koja je s malo muke zauzela prvo mjesto u skupini ispred drugoplasiranog Sportinga. Po dizajnu ždrijeba, ova dva tima ponovno su se suočila u osmini finala, i Atalanta se pokazala boljom stranom. To možda najbolje pokazuje koliko dobro bergamski tim igra ove sezone, budući da je Sporting blizu osvajanja portugalskog prvenstva, ispred ekipa poput Benfice i Porta.

Ponovno, talijanski predstavnik nije imao sreće u ždrijebu, jer su dobili Liverpool, prvog favorita natjecanja, u borbi za polufinale. Međutim, kako smo već spomenuli, izabranici Gian Piera Gasperinija nemaju što izgubiti u ovom dvomeču, ali bi mogli puno dobiti.

Što se tiče ovogodišnje Serije A, izgleda da će se Atalanta boriti za mjesto u Europskoj ligi do kraja sezone, iako se čini da Boginja još nije rekla svoj posljednji zbogom u borbi za mjesto u elitnom natjecanju. Trenutno, Gasperinijevi učenici zauzimaju šesto mjesto na ljestvici, osam bodova iza četvrtoplasirane Bologne, ali s utakmicom manje od ovog tima.

U posljednjem kolu, Koopmeiners i njegovi suigrači, nažalost, izgubili su u teškoj gostujućoj utakmici protiv Cagliarija, s timom sa Sardinije koji je pobijedio 2:1. Prije toga, šestoplasirani tim odigrao je prilično dobru utakmicu u gostima kod aktualnih prvaka Napolija, završivši susret na stadionu “Diego Armando Maradona” s rezultatom 0:3. Ako Atalanta protiv Liverpoola igra kao u toj utakmici na jugu Italije, sigurno je da će Boginja imati što reći na Anfieldu.

Naš prijedlog

Prije svega, iako je ulog velik, vjerujemo da će ovaj dvoboj donijeti prilično golova, pa vam savjetujemo da isprobate opciju zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4, za koju Germania nudi kvotu 2.15.

Naravno, u ovoj prvoj utakmici engleski predstavnik je veliki favorit, stoga vam predlažemo da igrate na Liverpool će pobijediti na utakmici s kvotom 1.35 u Germaniji.

Na kraju, vjerujemo da je najmanje što Atalanta može učiniti u ovoj gostujućoj utakmici postići barem jedan gol, stoga vam savjetujemo da se odlučite za okladu Atalanta će postići najmanje 1 gol na utakmici, koju Germania plaća s kvotom 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*