TIP DANA: Wales – Finland: Zmajevi rijetko griješe na svom terenu!

Tip Dana na kladjenje.hr

Nakon završetka kvalifikacijskih skupina, imamo imena 21 sigurnog sudionika Europskog nogometnog prvenstva, koje se ovog ljeta igra u Njemačkoj. Čekamo još tri reprezentacije koje će potvrditi svoje vize za Euro kroz doigravanja zahvaljujući svojim prethodnim rezultatima u Ligi nacija. Ovaj put smo za vas pripremili dvoboj između Walesa i Finske. Početak utakmice između ove dvije reprezentacije zakazan je za 20:45.

Wales: Kako se snaći bez Balea?

Velška nogometna reprezentacija redoviti je sudionik velikih natjecanja posljednjih nekoliko godina, činjenica koja svakako zaslužuje svaku pohvalu. Međutim, valja primijetiti da ova momčad nije ostavila pretjerano dobar dojam ni na Europskom prvenstvu ni na Svjetskom kupu. Ipak, kao što smo već primijetili, sam plasman na veliko natjecanje značajan je uspjeh za ovu reprezentaciju. Gledajući unatrag na prethodni Svjetski kup, može se reći da su Velšani bili u jednoj od navodno najslabijih skupina turnira, s Engleskom, Sjedinjenim Američkim Državama i Iranom. Bilo je više nego jasno da će posljednje tri momčadi boriti se za drugo mjesto i napredak u sljedeću fazu turnira, što Otočani, nažalost, nisu uspjeli postići.

Nažalost, nakon te eliminacije sa Svjetskog kupa, legendarni Gareth Bale povukao se iz nacionalne reprezentacije i aktivnog igranja nogometa. Godinama je bio alfa i omega momčadi i, između ostalog, čovjek najzaslužniji za njihova posljednja dva nastupa na velikim natjecanjima. Baleov odlazak bio je nesumnjivo veliki udarac za velšku reprezentaciju, ali to je bio događaj koji se prije ili kasnije morao dogoditi.

U prethodnim kvalifikacijama za ovogodišnje Europsko prvenstvo koje će se održati u Njemačkoj, popularni Zmajevi završili su treći u svojoj skupini, četiri boda iza drugoplasirane Hrvatske. Čini se da su velški igrači sami sebe eliminirali, jer je momčad odigrala neriješeno u zadnja dva susreta skupine. Posebno bolan bio je remi 1-1 u pretposljednjem kolu protiv Armenije u gostima. U zadnjem kvalifikacijskom kolu, Zmajevi su odigrali neriješeno kod kuće protiv Turske, također s rezultatom 1-1.

To im je bio posljednji službeni susret, i evidentno je da momčad, koju vodi Rob Page, suočava se s izazovnim zadatkom. Prvo moraju eliminirati Finsku, a zatim, u velikom finalu doigravanja, osigurati mjesto na Europskom prvenstvu, koje je na rasporedu za nekoliko mjeseci.

Finska: Mogu li Skandinavci iznenaditi?

Finska je propustila posljednje Svjetsko prvenstvo nakon što je završila treća u svojoj kvalifikacijskoj skupini, samo bod iza drugoplasirane Ukrajine, koju je kasnije u doigravanjima eliminirao Wales, Finskin protivnik večeras. Međutim, Skandinavci su uspjeli kvalificirati se za posljednje Europsko prvenstvo, odigrano prije gotovo tri godine, što je bio njihov prvi nastup na Europskom prvenstvu.

Iako nisu prošli u nokaut fazu, mora se priznati da je ukupni dojam bio više nego dobar, posebice s obzirom na to da je to bio prvi nastup Finske na Europskom prvenstvu. Sjećajući se skupinske faze, prisjetimo se tog sada već slavnog susreta u prvom kolu protiv Danske, kojeg je Finska dobila s 1:0. Ova pobjeda bila je zasjenjena incidentom koji je ugrozio život Christiana Eriksena, koji se srušio na terenu u završnim minutama prvog poluvremena. Utakmica je prekinuta na sat i pol, dok su liječnici više od deset minuta reanimirali Eriksena na terenu, prije nego što je u svjesnom stanju prebačen u bolnicu.

Naravno, ta situacija i devedesetominutna prekid značajno su utjecali na obje momčadi, ali na kraju je Finska postigla povijesnu pobjedu iz praktički jedinog udarca prema golu. Međutim, nakon toga, Finska je doživjela dva poraza, prvo od Rusije, a potom i od Belgije, što je značilo da su Skandinavci morali kući nakon prve faze.

U prethodnim kvalifikacijama za predstojeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj, Finska je završila treća u svojoj skupini, iza Danske i Slovenije, koje su imale četiri boda više. Stoga se Finska morala zadovoljiti mjestom u doigravanjima, pružajući im sjajnu priliku da osiguraju dva uzastopna plasmana na Europska prvenstva. Međutim, zadatak je zastrašujući, jer se suočavaju s Walesom u doigravanjima, momčadi koja je poznata po dobrom nastupu na svom terenu.

U kvalifikacijama je Finska odigrala deset utakmica, osiguravši šest pobjeda, ali i doživjevši četiri poraza. Ključan je bio niz od tri uzastopna neuspjeha, protiv Slovenije u gostima, te zatim protiv Danske i Kazahstana kod kuće. Posebno je značajan bio poraz u posljednjem susretu, pogotovo na domaćem terenu, što je bio susret koji momčad jednostavno nije smjela izgubiti.

Naš prijedlog

Kao što smo već spomenuli, Wales igra fantastično na domaćem terenu već godinama, i zbog toga vam savjetujemo da pokušate s okladom na Wales će pobijediti na utakmici, za što je Germania pripremila koeficijent 1.90.

Ne očekujte previše golova ovdje, jer su ulozi zaista veliki, stoga predlažemo okladu na zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 s koeficijentom 1.47 u Germaniji.

Za kraj, možda bi idealna oklada bila fokus na kombinaciju Wales će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 3, za što je Germania pripremila koeficijent 1.37.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*