TIP DANA: Braga – Sporting L: Lavovi ruše sve pred sobom!

Tip Dana na kladjenje.hr

U utorak je vrlo zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj put smo analizirali polufinalni dvoboj portugalskog Liga kupa, gdje će snage odmjeriti Braga i Sporting. Utakmica između ova dva tima zakazana je za početak u 20:45.

Braga: Je li Sporting trenutno pretežak protivnik za Bragu?

Godinama je momčadi s Kamenoloma bilo rezervirano četvrto mjesto u portugalskom prvenstvu, s opaskom da je prošle sezone ovaj tim igrao iznad svih očekivanja i na kraju dosegao treću poziciju na tablici, što, kako je poznato, vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka na kraju sezone. Tamo se portugalski predstavnik u doigravanju susreo s nimalo naivnom momčadi Panathinaikosa, ali je Braga bila bolja u dvomeču protiv grčkog tima i zasluženo došla do elitnog natjecanja. Govoreći o Ligi prvaka, valja istaknuti da je portugalski predstavnik, u skupini s Real Madridom, Napolijem i Union Berlinom, zauzeo treće mjesto i osigurao mjesto u osmini finala Europske lige, gdje će se momčad s Kamenoloma sučeliti s Qarabagom. Čini se da su Artur Jorgeovi igrači dobili prilično povoljan ždrijeb.

Što se tiče prošle sezone, Braga je uspjela doći do velikog finala portugalskog Kupa, gdje su poraženi 2:0 od Porta. Što se tiče ovogodišnjeg izdanja portugalske Primeire, trenutno se Jorgeovi učenici nalaze na četvrtom mjestu na tablici s istim brojem bodova kao i petoplasirani Guimarães, pa se čini da Bragu čeka velika borba za to četvrto mjesto, koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu. Do sada je momčad s Kamenoloma odigrala osamnaest utakmica u najvišem rangu portugalskog nogometa i ostvarila jedanaest pobjeda, tri neriješena rezultata, ali i četiri poraza.

U posljednjem kolu Braga je slavila na ne baš ugodnom gostovanju kod Famalicãa, s utakmicom koja je završila rezultatom 1:2, uz napomenu da su gosti osigurali pobjedu golom u jedanaestoj minuti sudačke nadoknade, kada je mrežu zatresao Đalo. Prije toga, četvrtoplasirani tim je glatko poražen na gostovanju kod Porta, s tim susretom na Dragau koji je završio 2:0. U posljednjih pet dvoboja u Primeiri, Artur Jorgeovi igrači ostvarili su dvije pobjede, dva poraza i jedan neriješeni rezultat.

Opći dojam za sada je da Braga može i mora puno bolje, a posljednji međusobni susret između ovog tima i Sportinga odigran je početkom rujna prošle godine, završivši 1:1. Na prvi pogled, čini se da je to bio jedan od boljih mečeva ovog tima u dosadašnjem tijeku prvenstva.

Sporting: Lavovi sjaje u posljednje vrijeme!

Nažalost, prošla sezona nije bila toliko uspješna za popularne Lavove, koji su, nakon dugo vremena, propustili plasman u Ligu prvaka, završivši tek na četvrtom mjestu na tablici, iza Benfice, Porta, ali i Brage, koja, kako smo već spomenuli, već nekoliko sezona zauzima četvrto mjesto.

Nema sumnje da će ovaj put primarni cilj biti izravan plasman u najprestižnije europsko klupsko natjecanje, a ako su rani znakovi išta pokazatelj, ovo bi mogla biti vrlo lijepa sezona za sve navijače popularnih Lavova. Trenutno se Ruben Amorimovi igrači nalaze na vrhu tablice portugalske Primeire, s bodom prednosti nad drugoplasiranom Benficom, i čini se da će dva gradskih rivala voditi žestoku borbu za naslov prvaka Portugala.

Sporting u posljednje vrijeme igra fantastično, ostvarivši pet pobjeda u posljednjih pet prvenstvenih utakmica. Najnovija pobjeda dogodila se u prošlom kolu kada su trijumfirali u gostujućoj utakmici protiv Vizele s uvjerljivih 2:5. Prije toga, popularni Lavovi su pobijedili Chaves u gostima s 0:3, i na prvi pogled je očito da tim iz glavnog grada Portugala u posljednje vrijeme postiže puno golova u ligi.

Vrijedi se prisjetiti da je Ruben Amorimov tim ove sezone sudjelovao i u drugom najprestižnijem europskom klupskom natjecanju, gdje je portugalski predstavnik na kraju završio na drugom mjestu u skupini iza prvoplasirane Atalante. Kao rezultat toga, Lavovi su se morali zadovoljiti mjestom u osmini finala Europske lige, gdje će se suočiti s Young Boysima, koji su ove sezone igrali u Ligi prvaka i završili na trećem mjestu u svojoj skupini iza Manchester Cityja i RB Leipziga, te ispred Crvene zvezde.

Treba spomenuti da je Sporting najbolji domaćin u Primeiri, jer su vodeći na tablici osvojili svih devet svojih domaćih utakmica. U međuvremenu, u gostujućim utakmicama, lisabonski tim do sada je ostvario šest pobjeda, jedan neriješen rezultat i dva poraza, od kojih su došli protiv Benfice i Guimarãesa.

Za kraj, u posljednja četiri međusobna susreta, Sporting nije izgubio od Brage, a posljednji poraz od tima s Kamenoloma dogodio se početkom siječnja 2022. godine, s rezultatom 1:2.

Naš prijedlog

Kada se sve uzme u obzir, dojam je da je tim iz Lisabona veliki favorit u ovom dvoboju, stoga vam savjetujemo da se odlučite za pobjedu Sportinga (2), za što je kladionica PSK pripremila kvotu 1.90.

Ako bacimo kratak pogled na tradiciju, treba istaknuti da mečevi između ova dva kluba gotovo uvijek donose prilično puno golova, stoga vam savjetujemo da se fokusirate na okladu Zbroj golova 2.5+, za što je PSK postavila kvotu 1.60.

Za kraj, očekuje se da će Lavovi, koji su u posljednje vrijeme izuzetno efikasni, postići najmanje dva gola u ovoj utakmici, stoga je oklada Tim 2 Ukupno Više od 1.5 Golova zaista vruća preporuka, koju PSK plaća kvotom 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*