TIP DANA: Girona – At. Madrid: Mogu li ratnici Diega Simeonea zaustaviti izvrsni niz Gironine igre?

Tip Dana na kladjenje.hr

U 19. kolu La Lige, Girona će ugostiti Atletico Madrid i pokušati držati korak s Real Madridom, koji je u vodstvu samo zahvaljujući boljoj razlici u golovima. Utakmica je zakazana za 21:30.

Girona: Bajka koja traje!

Više nije toliko iznenađenje. Nije to samo jedna dobra utakmica; sada je to prihvaćeno kao stvarnost. Girona je ozbiljna, i Girona je zaista kvalitetna. Nije slučajnost što su na samom vrhu La Lige, mjestu gdje nitko, čak ni oni sami, nisu očekivali biti.

Koliko će to trajati? Nitko ne može znati, ali nakon pobjede 4-2 nad Barcelonom prije gotovo mjesec dana – i možda još više načinom na koji je to postignuto – Gironin status kao najugodnijeg iznenađenja Europe je učvršćen. Samo Bayer Leverkusen im može parirati u tom pogledu.

Girona je odigrala deset utakmica bez poraza, a posljednji – i jedini ove sezone – bio je od Real Madrida 30. rujna. U sljedećih deset utakmica, Girona je osigurala 26 od mogućih 30 bodova.

Ukupno imaju 45 bodova, paradoksalno, jer je klub u kolovozu objavio da je to njihov cilj za cijelu sezonu, jer su projekcije sugerirale da bi to bilo dovoljno za ostanak u eliti. Sada se već glasno govori o Europi, zašto ne i o Ligi prvaka. Petoplasirani Athletic Bilbao zaostaje 10 bodova. O tituli se još šuti, barem u Gironi. Drugi naglašavaju tu priču, možda pokušavajući staviti što više pritiska na Míchela i njegov tim.

Nakon tri uzastopne pobjede, odigrali su neriješeno 1-1 u posljednjoj utakmici na gostovanju kod Betisa, privremeno prepustivši prvo mjesto Real Madridu.

Logika nogometa kaže – ne bi trebali biti u stanju nositi se s tim. Zapravo, čak ni ne bi trebali biti ovdje. Budžet Girona za plaće ove sezone ograničen je na 51,980,000 eura, bruto, dok Real Madrid, na primjer, može ići do granice od 727,450,000. Samo šest klubova može računati na manje od 50,000,000, s Gironom financijski rangiranom na 12. mjestu u La Ligi.

Prošlog ljeta, Barcelona, udaljena samo 99 kilometara, uzela je njihovog najvažnijeg igrača, Oriola Romeua, za skromnih 3,500,000 eura.

New York City – još jedan klub u vlasništvu City Grupe, koja također drži 47% dionica Girona – odveo je najboljeg strijelca katalonskih crveno-bijelih, Tatyja Castellanosa, u Lazio za 15,000,000 eura. Rodrigo Riquelme se vratio u Atletico Madrid. Početni branič Santi Bueno otišao je u Wolverhampton za 12,000,000 eura, ali sve to nije uzdrmalo ovaj mali, a ipak veliki klub koji i dalje živi svoju bajku.

Prirodno, ljudi i navijači su se vratili na tribine. I u gradu od 100,000 ljudi, nogomet je ponovno glavna tema razgovora. Nitko u Španjolskoj trenutno ne igra tako dobro kao Girona. Koliko će to trajati? Tko zna. Bitno je sada uživati.

Atletico Madrid: Borba je zagarantovana!

Očekivala se borba za titulu od momčadi Diega Simeonea ove sezone, ali bivši prvaci su imali nekonzistentne nastupe. Rojiblancosi mogu sjajiti, predvođeni briljantnim Antoinom Griezmannom, ali s samo dvije pobjede u posljednjih pet kola, uključujući dva poraza i remi, Girona i Real Madrid su im pobjegli za 8 bodova.

Međutim, to nije razlog za sumnju u trenera, jer se Simeone tamo štuje kao božanstvo. Cholo je postigao nezamislivo, nemoguće. U Rotterdamu, u sudaru Atletica s Feyenoordom u sklopu 5. kola Grupe E, Diego Simeone postao je tek treći trener u povijesti koji je dosegao 100 utakmica Lige prvaka s istim klubom. Imena njegovih prethodnika najbolje ilustriraju veličinu tog postignuća. Na vrhu su Sir Alex Ferguson i Arsene Wenger.

S Diegom Simeoneom, Atletico Madrid je postigao stabilnost i pozicionirao crveno-bijeli klub kao redovitog sudionika Lige prvaka. S Argentincem na čelu, Atleti igra svoju 11. uzastopnu sezonu u najvišem europskom natjecanju. Prije toga, Colchonerosi su se kvalificirali za kontinentalnu elitu samo osam puta u 109 godina prije Simeonea.

Atleticov skor s Cholom u Ligi prvaka govori sam za sebe – 47 pobjeda, 27 remija i 25 poraza. Ukupno 149 postignutih golova i 103 primljena. Colchonerosi su dva puta došli do finala Lige prvaka i jednom ispali u polufinalu. Izgubili su u Lisabonu i Milanu na okrutan način, nakon produžetaka u prvom i penala u drugom. Sveukupno, Atletico je osam puta dočekao proljeće u Ligi prvaka, etablirajući se kao stalni sudionik.

Diego Simeone nedavno je obnovio ugovor s madridskim crveno-bijelima do 2027. Ovim tempom će nastaviti povećavati svoju impresivnu statistiku. Cholo je već daleko najdugovječniji trener koji je vodio Atletico – 644 utakmice u svim natjecanjima, a također je i najuspješniji s dvije osvojene titule prvaka Španjolske, dvije Europske lige, Kupom kralja, dva UEFA Superkupa i Superkupom Španjolske. Sve u jednom mandatu u klubu.

U posljednjoj utakmici prošle godine, Atletico Madrid je na domaćem terenu pobijedio Sevillu s minimalnih 1:0, u odgođenoj utakmici četvrtog kola La Lige. Atletico je do pobjede došao golom Marcosa Llorentea u drugom poluvremenu. Obje momčadi su izgledale prilično defanzivno u prvom poluvremenu, s po jednim udarcem u okvir gola, što je donekle bilo za očekivati.

Alvaro Morata je imao najbolju priliku na početku utakmice kada se u trećoj minuti našao jedan na jedan s Markom Dmitrovićem, ali je srpski golman uspio obraniti njegov udarac. Do poluvremena nije bilo promjene rezultata.

Ipak, na početku drugog poluvremena, ulazak Marcosa Llorentea u igru doveo je Atletico do vodstva. U 47. minuti, iskoristio je odbijenu loptu Sergija Ramosa i poslao je u mrežu, ostavivši Marka Dmitrovića nemoćnim. Atletico je izgledao puno bolje u drugom dijelu utakmice, s još dvije prilike za Llorentea, ali nije uspio udvostručiti prednost svog tima.

Problemi za domaću momčad došli su u 70. minuti, kada je Caglar Soyuncu dobio izravni crveni karton zbog grubog prekršaja.

Ipak, Sevilla to nije uspjela iskoristiti, i Atletico je osigurao sva tri boda. Pobjedom su Madriđani došli do trećeg mjesta na tablici La Lige s 38 bodova, a ova utakmica bit će vrlo značajna za daljnji tijek sezone.

Naš prijedlog

Girona ulazi u ovu utakmicu kao blagi favorit, s kvotom 2.50 za njihovu pobjedu u Germaniji, dok su kvote za pobjedu gostiju iz Madrida 2.80.

Svi znamo da Girona igra vrlo učinkovite utakmice tijekom cijele sezone, ali ono na što nismo navikli je gledanje iste takve igre od momčadi Diega Simeonea. Stoga se očekuje da će ovo biti vrlo zanimljiva i učinkovita utakmica, pa prije svega predlažemo klađenje na oba tima će postići gol na utakmici s kvotom 1.55 u Germaniji, a oklada oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 s kvotom 1.85 također izgleda vrlo privlačno.

Za one koji traže veće kvote, predlažemo okladu At.Madrid će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4 s kvotom 4.20, također u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*