TIP DANA: West Ham – Brighton

Tip Dana na kladjenje.hr

West Ham će ugostiti Brighton u 20. kolu Premier lige. Obje momčadi imaju ogroman potencijal i moglo bi se reći da su napravile najviše napretka tijekom posljednje dvije sezone. Ovo će također biti posljednja utakmica ovog kola, s početkom u 20:30.

West Ham: Cilj je trijumfalno ući u 2024. godinu i nastaviti sjajan niz!

David Moyes čini se da uvijek kuha na tihoj vatri na klupi West Hama. Nakon što je zadržao klub u ligi, a zatim bio brutalno odbačen u korist Manuela Pellegrinija 2018., Moyes se vratio “kući” 2019., preuzevši kormilo kada je momčad bila 17. na ljestvici, samo bod iznad zone ispadanja, i uspio je zadržati Čekićare u Premier ligi. Na predzadnji dan 2023. proslavio je četiri godine na čelu kluba. Njegov trenutni ugovor istječe na kraju sezone.

Tijekom tog vremena, prvi put u povijesti West Hama, momčad je završila među prvih sedam u dvije uzastopne kampanje. Također, momčad iz istočnog Londona treću sezonu zaredom igra europski nogomet, što se nikada prije nije dogodilo. U svakoj kampanji, uključujući i trenutnu, završili su na vrhu svoje skupine i prošli u nokaut fazu.

U lipnju, Moyes je bio ključan u jednoj od najznačajnijih noći u cijeloj povijesti West Hama, kada su Čekićari pobijedili Fiorentinu i osvojili Konferencijsku ligu u Pragu, njihov prvi veliki trofej od FA kupa 1980. godine.

Međutim, čak i nakon tog uspjeha, mnogi navijači West Hama smatrali su da bi to bio prikladan kraj Moyesovog vremena u klubu.

Emirates su ove sezone nazivali neosvojivom tvrđavom, ali ta praksa završila je u prethodnom kolu Premier lige. West Ham je došao svom gradskom rivalu, i dok je domaćin igrao nogomet i stvarao šanse, susjed iz istočnog Londona iskoristio je svoje. Nakon što su Čekićari postigli po jedan gol u svakom poluvremenu i osujetili Arsenalovu šansu da preuzme vodstvo u Premier ligi, neće se pričati o tome kako su Artetini dečki imali 30 udaraca, a Moyesovi samo pet.

To je bila deseta pobjeda West Hama ove sezone, a u posljednjih 5 utakmica uzeli su skalpove Tottenhamu i Manchester Unitedu, trenutno se nalazeći na 6. mjestu s 33 boda, s utakmicom manje od četvrtoplasiranog Arsenala.

Kormilar West Hama može biti zadovoljan ovom sezonom, jer klub dobro stoji i u Europskoj ligi, gdje su se nakon prošlogodišnjeg trijumfa u Konferencijskoj ligi dobro prilagodili višoj razini u Europskoj ligi, napredujući iz Grupe A u proljetnu fazu na prvom mjestu, natječući se s Freiburgom, Olympiacosom i TSC-om.

Brighton: De Zerbi ima velike planove za 2024. godinu!

Navijači Brightona sigurno su očekivali više od ove sezone, ali sigurno nisu nezadovoljni trenutnim stanjem. Od momčadi Roberta de Zerbija očekivalo se natjecanje za međunarodne turnire. Galebovi su još uvijek u igri, kvalificiravši se za nokaut fazu Europske lige, što je ove sezone novost za tim sa stadiona Amex.

De Zerbi se suočava s problemima s ozljedama. Talijan ne može računati na Kaoru Mitomu i Simona Adingru, koji će biti izvan terena četiri do šest tjedana. Japanski igrač ima problema s gležnjem, dok reprezentativac Obale Bjelokosti ima problem s tetivom. De Zerbi se prije ove utakmice požalio da imaju čak 10 ozlijeđenih igrača.

Osim spomenutog dvojca, ozlijeđeni su i Ansu Fati, Tariq Lamptey, Adam Webster, Solly March, Julio Enciso i Joel Veltman. Brighton igra promjenjivo, ali su puno bolji pred svojim navijačima. Samo jedan poraz u deset utakmica, uz četiri remija i pet pobjeda.

De Zerbi je obilježio mali jubilej od 50 utakmica u Premier ligi kao menadžer Brightona, na utakmici protiv Crystal Palacea gdje su remizirali 1:1. Talijan je menadžer koji je ove sezone najviše rotirao u ligi.

Tottenham je doživio još jedan poraz (4:2) kod Brightona u 19. kolu Premier lige. To je bio debakl, i slobodno možemo reći sramota, ali iako su to izbjegli, vratili su se u London crvenih lica. Činjenica da su napunili mrežu Guilhermea Vicarija dovela je do toga da su igrači Brightona povukli ručnu u završnici, i gotovo su ugrozili pobjedu takvim pristupom. Tottenham je znao kazniti opuštanje rivala, prepolovivši zaostatak u četiri minute, i iako su imali još nekoliko prilika u sudačkoj nadoknadi, bilo bi nepravedno da su odnijeli bod s Amexa, jer su počeli igrati tek u završnici.

Jato Galebova u napadu na Pijetlove predvodio je Joao Pedro. Brazilac je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica otkako je prije četiri godine stigao na Otok u 19. kolu. Nakon briljantnog slaloma kroz obranu gostiju, namjestio je vodeći gol neobrijanom Jacku Hinchelwoodu (njegov drugi u seniorskoj momčadi Brightona), zatim je udvostručio prednost s bijele točke deset minuta kasnije, a u 75. minuti nokautirao je suparnika još jednim preciznim udarcem s bijele točke. Između Pedroovih golova bio je i prekrasan gol Pervisa Estupinjana s ruba kaznenog prostora.

Naš prijedlog

West Ham ulazi u ovu utakmicu kao blagi favorit, s kvotom za njihovu pobjedu 2.60 u Germania, dok su kvote za pobjedu Brightona 2.70.

Golovi se čine vjerojatnima u ovoj utakmici, budući da su obje momčadi nedavno igrale u dobroj formi. Naš glavni prijedlog za ovu utakmicu je oba tima će postići gol na utakmici s kvotom 1.53 u Germania, a oklada oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 s kvotom 1.80 također izgleda vrlo privlačno.

West Ham ima 4 pobjede u posljednjih 5 utakmica, pobijedivši Tottenham, Manchester United i Arsenal u posljednjem kolu, pa vjerujemo da danas neće izgubiti. Za one koji traže veće kvote, predlažemo okladu West Ham će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 s kvotom 3.70 također u Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*