TIP DANA: Betis – Girona: Katalonsko čudo suočava se s teškim ispitom u Andaluziji!

Tip Dana na kladjenje.hr

U četvrtak su ponude nešto slabije nego u prethodna dva dana, a ovaj put smo analizirali utakmicu koja će se igrati na Benito Villamarinu, gdje će Betis i Girona odmjeriti snage. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 19:00 sati.

Betis: Tri uzastopna remija u ligi, je li vrijeme za trijumf?

Stariji ljubitelji nogometa zasigurno znaju da je Betis jednom osvojio španjolski ligaški naslov, davne 1934. godine. Među njihovim značajnim postignućima, važno je istaknuti tri trofeja u Kupu kralja, s posljednjim osvojenim prije samo godinu dana, kada je andaluzijska momčad bila bolja od Valencije u velikom finalu, pobjedivši nakon izvođenja jedanaesteraca.

Gledajući prošlu sezonu, zaista nema što zamjeriti izborima Manuela Pellegrinija, jer su završili na šestom mjestu na tablici, osiguravši Zelenima još jedno mjesto u Europskoj ligi. Govoreći o drugom po rangu europskom klupskom natjecanju, vrijedi spomenuti da, nažalost, Andalužani nisu uspjeli doći do nokaut faze, završivši treći u svojoj skupini. Stoga, moraju se zadovoljiti Konferencijskom ligom, gdje se španjolski predstavnik očekuje kao jedan od glavnih favorita za naslov.

U ključnoj utakmici, Pellegrinijevi su igrači pomalo neočekivano poraženi na svom stadionu od Rangersa, a igra na Benito Villamarinu završila je porazom 2-3. Što se tiče ovogodišnje španjolske La Lige, Andalužani se trenutno nalaze na sedmom mjestu na tablici, tri boda iza šestoplasiranog Real Sociedada.

Ove dvije momčadi su odmjerile snage u posljednjem kolu na Anoeti, a utakmica je završila neriješeno, pomalo iznenađujuće bez golova. Također vrijedi spomenuti da je Betis prije toga odigrao prilično dobru utakmicu pred svojim navijačima protiv Real Madrida, završivši 1-1.

Na kraju, kod kuće su Zeleni do sada odigrali osam utakmica i jedna su od rijetkih momčadi koje još uvijek nisu doživjele poraz na svom stadionu, jer su bivši pobjednici Kupa kralja ostvarili pet pobjeda i tri remija u tom razdoblju.

Đirona: Nevjerojatno dobre izvedbe katalonske momčadi!

Prošle sezone Đirona uopće nije bila u razgovoru za ispadanje, jer su igrali na vrlo visokoj razini veći dio prvenstva i na kraju završili na izvrsnom desetom mjestu na tablici. Međutim, na početku ovogodišnjeg izdanja najvišeg ranga španjolskog nogometa, primarni cilj bio je ponovno ostati u vrhunskoj diviziji. Kako vrijeme prolazi, čini se da čak ni najveći optimisti nisu mogli predvidjeti da će Đirona igrati ovako dobro.

Trenutno, suprotno svim očekivanjima, Katalonci se nalaze na prvom mjestu na tablici, dva boda ispred drugoplasiranog Real Madrida i šest bodova više od trećeplasirane Barcelone, koja ima utakmicu manje nakon što je Xavijeva momčad sinoć jedva uspjela pobijediti Almeriju 3-2 kod kuće.

Do sada, pod vodstvom trenera Michela, koji radi izvanredan posao u Đironi, momčad je odigrala sedamnaest ligaških utakmica, postigavši impresivnih četrnaest pobjeda, dva remija i samo jedan poraz. Taj poraz bio je na njihovom stadionu protiv Real Madrida, s rezultatom 0-3.

U posljednjih pet ligaških utakmica, najveće iznenađenje trenutne sezone španjolske La Lige osiguralo je četiri pobjede i samo jedan remi, koji je bio na njihovom terenu protiv Athletic Bilbaa. Bilbao također dobro igra ove sezone, trenutno dijele četvrto mjesto na tablici i čini se bliži nego ikad kvalifikacijama za najbolje europsko klupsko natjecanje.

U prošlom kolu, vodeći na tablici odigrali su još jednu izvrsnu utakmicu, lako pobijedivši na svom stadionu protiv Alavesa s rezultatom 3-0. Isid rezultata utakmice nije bio upitan, a dva gola u toj igri postigao je Dovbik, koji je do sada postigao deset golova, a prati ga iskusni Stuani, koji je šest puta zatresao mrežu protivnika.

Prije ovog trijumfa u posljednjem kolu, Đirona je odigrala vjerojatno svoju najbolju utakmicu sezone, pobijedivši 4-2 u gostima kod Barcelone. Ne bi bilo pretjerano reći da je ova pobjeda vodećih na tablici mogla biti još uvjerljivija.

Za kraj, vrijedi spomenuti da je katalonska momčad trenutno najbolji gostujući tim u La Ligi, s Michellovim momcima koji su ostvarili sedam pobjeda i samo jedan remi u osam utakmica odigranih izvan svog domaćeg terena.

Naš prijedlog

Kao što smo već spomenuli u našoj analizi, Đirona igra iznad svih očekivanja, i sigurno je da Stuani i njegovi suigrači neće lako prepustiti prvo mjesto na tablici. Međutim, Andalužani igraju prilično dobro ove sezone, teško primaju golove, iako imaju i problema s postizanjem golova. Vjerujemo da ćemo ovaj put vidjeti znatno drugačiji susret, gdje će obje momčadi ciljati na sva tri boda, pa golova ne bi trebalo nedostajati. Stoga vam savjetujemo da pokušate igrati oba tima će postići gol na utakmici s kvotom 1.58.

Možda bi bilo previše očekivati da lider lige također pobijedi i u ovoj utakmici. S obzirom na to da je Betis nedavno uspio obraniti svoj teren kod kuće protiv Real Madrida, vjerujemo da će to uspjeti učiniti i protiv Đirone. Stoga hrabro preporučujemo fokusiranje na Betis će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno s kvotom 1.46 u Germaniji.

Za kraj, savjetujemo vam da pokušate kombinaciju ova dva prijedloga i igrate Betis će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i oba tima će postići gol, što Germania nudi s kvotom 2.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*