TIP DANA: Man. City – Liverpool: Ulog je prvo mjesto na tablici!

Tip Dana na kladjenje.hr

U subotu nas očekuje nekoliko fenomenalnih utakmica širom Europe, a čini se da je centralni dvoboj na Etihadu gdje će snage odmjeriti Manchester City i Liverpool. Ovo će ujedno biti i okršaj između prvoplasirane i drugoplasirane momčadi na ljestvici, kao i susret između dva glavna kandidata za naslov prvaka engleske Premier lige. Utakmica je zakazana za početak u 13:30 sati.

Manchester City: Je li vrijeme za prvi poraz na domaćem terenu?

Često smo spominjali da je teško bilo moguće da City ima bolju sezonu nego prošle godine, kada su popularni Građani osvojili tri trofeja, a najznačajniji je bio osvajanje Lige prvaka, dugogodišnji cilj kluba otkako je dobio bogate vlasnike. Iako se to nije činilo vjerojatnim, Pep Guardiolini igrači su uspjeli nadoknaditi veliku prednost Arsenala, koji je u prvom dijelu prvenstva imao devet bodova viška, ali kada je bilo najpotrebnije, Manchester City je ubacio u višu brzinu i osigurao još jedan naslov prvaka. Treći trofej osvojili su u FA kupu, pobjedom nad gradskim rivalom Manchester Unitedom, i sigurno je da je ovaj tim, koji vodi vjerojatno najbolji trener današnjice, glavni favorit za trofeje u Ligi prvaka i Premier ligi, ali krenimo redom.

Prije početka sezone, City je igrao protiv Arsenala u finalu Community Shielda i doživio poraz, jer je londonski tim bio bolji nakon penala, time se barem malo osvetivši Građanima za prošlosezonski naslov, koji je u jednom trenutku već bio “u džepu” Tobdžija. Što se tiče najvišeg ranga engleskog nogometa, možemo slobodno reći da stvari teku po planu, jer se City trenutno nalazi na prvom mjestu, iako s samo bodom viška u odnosu na drugoplasirani Liverpool, koji u ovom kolu dolazi u goste, pa nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl.

U prošlom kolu, Građani su remizirali u nevjerojatnoj utakmici kod Chelsea, gdje smo vidjeli osam golova, završivši 4:4, i nema sumnje da je to bio najbolji susret u dosadašnjem tijeku najkvalitetnije lige na svijetu. U Ligi prvaka, engleski predstavnik već je osigurao mjesto u nokaut fazi, jer Pep Guardiolini igrači imaju maksimalnih dvanaest bodova iz četiri utakmice i uskoro ih očekuje dvoboj protiv Leipziga, koji će odrediti koja od ove dvije momčadi ide dalje s prvog mjesta, što automatski donosi i nešto lakšeg protivnika.

Ono što nije dobro je da se Pep Guardiola suočava s velikim kadrovskim problemima, jer španjolski stručnjak, osim De Bruynea i Stonesa, najvjerojatnije neće moći računati ni na Haalanda, Edersona, Akea, Gomeza, Kovačića i Nunesa za ovaj dvoboj protiv Liverpoola.

Liverpool: Redsi su jako motivirani!

Sigurno je da će svi htjeti što prije zaboraviti prošlu sezonu, jer Liverpool, nakon prilično vremena, nije uspio osigurati plasman u Ligu prvaka, što je godinama unazad bio primarni cilj engleskog diva. Na kraju su Redsi morali biti zadovoljni s petim mjestom na ljestvici, što donosi mjesto u Europskoj ligi, i sigurno je da je momčad Jürgena Kloppa glavni favorit za osvajanje ovog drugorazrednog europskog klupskog natjecanja. Govoreći o tome, nakon četiri kola, Liverpool je na vrhu ljestvice s pet bodova prednosti nad trećeplasiranim Saint Gilloiseom, što znači da je engleski predstavnik praktički već osigurao mjesto u nokaut fazi Europske lige, što nikada nije bilo upitno.

Međutim, u prošlom kolu, bivši europski prvak nepotrebno je zakomplicirao stvari za sebe porazom kod Toulousea (3:2). Vrijedi spomenuti da je Jürgen Klopp iskoristio tu utakmicu kako bi odmorio svoje ključne igrače za nadolazeće izazove u Premier ligi. Svakako, svi u klubu žele nadoknaditi navijačima za jadne nastupe prošle sezone, a primarni cilj će nesumnjivo biti naslov prvaka Engleske, što neće biti nimalo lak zadatak. Trenutno su Redsi na drugom mjestu ljestvice, samo bod iza Manchester Cityja, kod kojeg gostuju u ovom kolu.

Do sada je bivši engleski prvak odigrao dvanaest ligaških utakmica, ostvarivši osam pobjeda, tri remija i jedan poraz, koji je bio u gostima kod Tottenhama s rezultatom 2:1. U prošlom kolu, Redsi su slavili kod kuće protiv ne tako lakog Brentforda, pobijedivši utakmicu na Anfieldu 3:0 bez većih problema. Time je Liverpool zadržao savršen učinak kod kuće, jer su Kloppovi učenici pobijedili na svih šest odigranih utakmica. Međutim, gostujuće utakmice su veliki problem, gdje drugoplasirani tim ima dvije pobjede, tri remija i jedan poraz u šest susreta.

Za kraj, Jürgen Klopp ima puno manje kadrovskih problema od svog kolege u Manchester Cityju, jer njemački stručnjak za ovaj dvoboj neće moći računati na Robertsona, Thiaga i Bajcetica, dok su Konate, Gomez i Gravenberch upitni.

Naš predlog

Ono što se ovdje zaista ni sekunde ne bi smjelo dovesti u pitanje su golovi, stoga vam preporučujemo da isprobate okladu na zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, za koju kladionica Germania nudi kvotu 1.50.

City ima značajnih kadrovskih problema uoči ovog dvoboja, a na sve to, utakmica prošlog kola pokazala je da aktualni engleski prvaci ove sezone imaju prilično problema u obrambenoj liniji. Stoga je vrlo moguće da Liverpool ostane neporažen u vjerojatno najtežoj gostujućoj utakmici u Premier ligi, zbog čega vam savjetujemo da isprobate okladu da će Liverpool pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno, za koju Germania nudi izvrsnu kvotu 2.01.

Za kraj, možda je najrealnije očekivati da oba tima postignu barem po jedan gol u ovoj utakmici na Etihadu, stoga vam savjetujemo da isprobate okladu oba tima će postići gol na utakmici s kvotom 1.48.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*