TIP DANA: Chelsea – Manchester City: Jesu li Plavi pronašli Sveti Gral na White Hart Laneu?

Svi ljubitelji sportskog klađenja sigurno su bili oduševljeni ponudom za nedjelju, koja, čini se, nije bila bolja već dugo vremena. Među morem zanimljivih utakmica, ovaj put smo za vas pripremili dvoboj koji će se igrati u Londonu, na stadionu “Stamford Bridge”, gdje će snage odmjeriti Chelsea i Manchester City. Početak utakmice između ova dva kluba zakazan je za 17:30.

Chelsea: Plavi su znatno poboljšani od početka, ali je li to dovoljno za City?

Prošla sezona bila je za zaborav za Chelsea, unatoč tome što je uprava kluba potrošila fantastičan iznos novca na pojačanja. Najbolji pokazatelj toga je činjenica da je londonski tim propustio kvalificirati se za bilo koje europsko natjecanje. Čak i na početku ove natjecateljske sezone, uprava Plavih potrošila je puno novca, pri čemu prednjači transfer Kaisedoa, za kojeg je Chelsea platio Brightonu nevjerojatnih 135 milijuna eura.

Bez obzira na to, najmanje što se moglo očekivati bila je poštena borba za naslov prvaka Engleske Premier lige, posebno jer je Mauricio Pochettino u međuvremenu postao novi trener kluba. Međutim, nakon odigranih jedanaest utakmica, ekipa sa Stamford Bridgea nalazi se na katastrofalnom desetom mjestu na tablici, zaostajući sedam bodova za timovima na mjestima koja vode u kvalifikacije za Europsku ligu, i devet bodova iza četvrtoplasiranog Arsenala. Poznato je da je četvrto mjesto također posljednje koje vodi u Ligu prvaka na kraju prvenstva.

Do sada je tim Mauricia Pochettina odigrao jedanaest utakmica u najvišem rangu engleskog nogometa, ostvarivši četiri pobjede, tri neriješena rezultata i četiri poraza. Početak sezone bio je katastrofalan, iako se čini da kako vrijeme prolazi, bivši europski prvaci polako ali sigurno ulaze u ritam pobjeđivanja. U posljednjih pet utakmica, desetoplasirani tim ima tri pobjede, jedan neriješen rezultat i jedan poraz, iznenađujuće na vlastitom stadionu protiv Brentforda.

U posljednjem kolu, Plavi su odigrali vjerojatno svoju najbolju utakmicu sezone, pobijedivši u gostima kod Tottenhama, koji je bio na vrhu tablice prije posljednjeg kola. Ta utakmica u Londonu završila je rezultatom 4:1, ali veliko je pitanje što bi se dogodilo da Tottenham nije završio utakmicu s dva igrača manje. Prije ovog trijumfa nad Spursima, klub sa Stamford Bridgea također je pobijedio Burnley i Fulham u gostima, ali sada se čini da veći problem predstavljaju njihove domaće utakmice, gdje je Chelsea uspio ostvariti samo jednu pobjedu, dva neriješena rezultata i tri poraza u šest utakmica.

Finally, Mauricio Pochettino still faces significant squad issues. For the upcoming match against the current English champions, he will not be able to rely on Chilwell, Chalobah, Nkunku, Fofana, Chukwuemeka, and Lavia, while Broja and Bettinelli’s participation is uncertain.

Manchester City: Šest uzastopnih pobjeda nad Chelseajem!

Zaista, prošla sezona je bila izuzetno uspješna za popularne Građane, jer je tim osvojio tri od četiri moguća trofeja. Naravno, prije svega je važno spomenuti titulu europskih prvaka, dugogodišnji cilj Cityja od kada su njihovi bogati vlasnici ušli u klub. U velikom finalu, Građani su trijumfovali nad Interom, koji je pružio hvale vrijedan otpor, čak nadmašujući engleski tim u nekim dijelovima utakmice.

Iako se činilo malo vjerojatnim da će zadržati naslov prvaka Engleske Premier lige, momčad Pepa Guardiole iskoristila je loše nastupe Arsenala u drugoj polovici sezone i osvojila Premier ligu treći put zaredom. Ne smijemo zaboraviti, Manchester City je osvojio i trofej engleskog FA kupa, trijumfirajući u finalu protiv svojih gradskih rivala, Manchester Uniteda.

Što se tiče tima, nije bilo drastičnih promjena, osim odlaska Gündogana, koji je potpisao za Barcelonu, i Mahreza, koji je nastavio karijeru u Saudijskoj Arabiji. Na Etihad su stigli Kovačić i njegov sunarodnjak Gvardiol, a ne treba zanemariti ni dovođenje Dokua, koji postupno počinje pružati vrlo visoke izvedbe.

Sve u svemu, do sada je sve išlo prema planu. Prije ovog kola, popularni Građani su bili na vrhu tablice, s bodom prednosti nad drugoplasiranim Tottenhamom. Do sada su Guardiolini momci odigrali jedanaest ligaških utakmica, ostvarivši devet pobjeda i doživjevši dva poraza.

Momčad je imala sjajan početak sezone, ali je posrnuo u sedmom kolu, prvo izgubivši u gostima od Wolverhamptona, a zatim od Arsenala s rezultatom 1-0. Nakon toga, nanizali su tri uzastopne ligaške pobjede, a u posljednjem kolu su lako pobijedili Bournemouth 6-1 na Etihadu.

U Ligi prvaka, engleski predstavnik je osigurao izravan plasman u nokaut fazu s dva kola prije kraja, ostvarivši četiri pobjede u četiri utakmice. U posljednjem kolu, aktualni europski prvaci su osigurali još jednu udobnu pobjedu na svom stadionu protiv Young Boysa, završivši utakmicu s rezultatom 3-0 protiv švicarskog tima.

Čini se da Pep Guardiola ima puno manje problema s momčadi u usporedbi sa svojim kolegom iz Chelseaja, jer će španjolski menadžer biti bez dugotrajno odsutnih De Bruynea, Stonesa i Gomeza za ovu utakmicu protiv Plavaca, dok je Akanji upitan.

Naš predlog

Prije svega, treba napomenuti da nedavne utakmice između ove dvije momčadi nisu bile posebno bogate golovima, a današnja igra bi vrlo lako mogla slijediti ovaj trend. Stoga, smjelo preporučujemo isprobavanje oklade da će zbroj golova na utakmici biti najviše 2, za što kladionica Germania nudi kvotu od 1.90.

U posljednje vrijeme, Chelsea postupno pokazuje znakove oživljavanja. Međutim, dočekuju najmoćniji engleski klub, i vjerujemo da će Građani slaviti pobjedu u svojem posjetu ovom žestokom rivalu. Stoga, savjetujemo vam da igrate na 2 (pobjedu gosta) s kvotom od 1.80.

Na kraju, bilo bi idealno isprobati kombiniranu okladu da će Man.City pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 3, koju Germania nudi s kvotom od 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*