TIP DANA: Parma – Udinese: Parma blista na svom terenu na početku sezone!

Ponedjeljak donosi nešto slabiju ponudu u odnosu na prethodna tri dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će se odigrati na stadionu Ennio Tardini, gdje će nogometaši Parme ugostiti Udinese.
Početak pretposljednjeg susreta četvrtog kola talijanske Serije A zakazan je za 18 sati i 30 minuta.

Parma: Krstaši igraju sjajno na svom terenu!

Parma je prošle godine igrala na veoma visokom nivou, što je na kraju bilo dovoljno za povratak ove ekipe na najveću scenu talijanskog nogometa.
Naravno, primarni cilj nekadašnjeg dvostrukog osvajača Lige Europe sigurno će biti opstanak u društvu najboljih, ali ako je suditi po početku sezone, Krstaši bi se mogli uključiti u borbu za nešto više.
U prvom kolu izabranici Fabija Pecchije, koji sjajno vodi Parmu, odigrali su odličan meč na svom terenu i remizirali protiv Fiorentine rezultatom 1:1. Domaćin je bio bliži pobjedi, podsjećajući da je Viola posljednjih petnaestak minuta igrala s igračem manje nakon što je Pongračić isključen na svom debiju u novom klubu. Usledio je duel protiv Milana, također na Tardiniju, a to je vjerojatno bila jedna od najboljih utakmica Parme u posljednjih desetak godina. Na kraju je domaća ekipa slavila rezultatom 2:1, a mogli bismo reći da su Pecchijini puleni mogli postići još barem tri gola. Treba dodati da to nije bilo čak ni loše izdanje Milana, koji je također promašio nekoliko velikih prilika, ali domaćin je na kraju ipak stigao do cijelog plijena, predstavivši se na najbolji mogući način svojim navijačima u povratničkoj sezoni u elitni rang talijanskog nogometa.
Parma je imala veoma težak raspored na početku prvenstva, što najbolje potvrđuje i meč prošlog kola kada su gostovali Napoliju, koji ove sezone ima velike ambicije, što najbolje svjedoči dolazak Antonija Contea, koji je došao na stadion “Diego Armando Maradona” da se bori za Scudetto.
Gosti su sjajno otvorili taj susret, prvi stigli do vodstva, a sredinom drugog poluvremena isključen je golman Suzuki, što je domaćinu olakšalo posao u tom duelu. Ipak, sve do druge minute sudačke nadoknade na semaforu je stajalo 0:1, a tada je Lukaku izjednačio na 1:1, dok je pobjedu Napolitancima donio Anguissa u šestoj minuti nadoknade, što je izazvalo veliko slavlje na “Maradoni”.
Parma, iako je izgubila, ni najmanje nije razočarala ni u tom susretu, i ako je suditi po početku sezone, mogla bi ovo biti vrlo uspješna sezona za nekadašnjeg osvajača drugog po kvalitetu europskog klupskog natjecanja.

Udinese: Mogu li Zebre ostati neporažene i na Tardiniju?

Udinese je već godinama stabilan prvoligaš, no prošla sezona bila je košmarna, jer su Zebre iz Udina tek u posljednjem kolu osigurale opstanak u Seriji A. Naime, na kraju su crno-bijeli slavili na gostovanju kod Frosinonea, u direktnom duelu za opstanak, rezultatom 0:1, a junak je bio Davis. Taj poraz značio je i definitivnu selidbu Frosinonea u Seriju B, dok je Udinese na kraju ipak nekako uspio osigurati novu sezonu u društvu najboljih, a čini se da će im ponovo primarni cilj biti opstanak, mada, slično kao i Parma, i popularnim Zebrama ambicije bi se tokom sezone mogle promijeniti.
Čak se čini da je Udinese za sada možda i najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja talijanske Serije A, jer su prije ovog kola crno-bijeli bili na diobi prvog mjesta na tablici sa sedam osvojenih bodova, koliko su imali i Inter, Juventus i Torino.
U prvom kolu puleni Kostje Runjajića uspjeli su odoljeti na jednom od najtežih gostovanja u Seriji A, kod ekipe Bologne, koja je prošle sezone mimo svih očekivanja stigla do plasmana u Ligu prvaka, ali vidjet ćemo kako će sve to sada izgledati, kada više na klupi nema Thiaga Motte, koji je u međuvremenu prešao u Juventus.
U drugom kolu Zebre su u premijernom susretu pred svojim navijačima odigrale još jedan fantastičan meč i savladali Lazio, koji se čini da nikad nije imao slabiju ekipu, a taj duel na stadionu Udinesea završio je rezultatom 2:1. Dosta lakše je domaćin došao do pobjede nego što to rezultat pokazuje, jer su Lacijali jedini pogodak postigli u petoj minuti sudačke nadoknade.
Na kraju, u prošlom kolu izabranici trenera Runjajića odigrali su još jedan vrlo dobar duel i na svom terenu savladali novajliju Como, a taj meč je završio rezultatom 1:0. Jedini strijelac bio je Brenner u završnoj fazi prvog poluvremena, a do kraja više nije bilo promjene rezultata, pa su Zebre i nakon tri odigrana kola ostale neporažene, i sigurno je da će Lorenzo Lucca i suigrači dati sve od sebe da to bude slučaj i nakon večerašnjeg meča, uz napomenu da Parma igra veoma dobro na domaćem terenu.
Za kraj, posljednji međusobni susret između ova dva tima odigran je sredinom veljače 2021. godine kada je bilo 2:2, a općenito, posljednji susreti između Parme i Udinesea donose veliki broj pogodaka, i iskreno se nadamo da će to biti slučaj i večeras.

Naš prijedlog

Oba tima igraju iznad svih očekivanja na početku šampionata, a već smo spomenuli koliko dobro Parma igra na svom terenu, jer je ova ekipa na dva odigrana meča uspjela savladati Milan, ali i remizirati s Fiorentinom, i to je svakako jedan od glavnih razloga zašto vam ovdje savjetujemo da odigrate jedinicu, za koju kladionica Germania nudi koeficijent 2.35.

Zebre iz Udina sigurno će imati što ponuditi na Tardiniju, i vrlo je moguće da će obje ekipe postići barem po jedan pogodak, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na igru GG, uz kvotu 1.80 u Germania.

Na kraju, sva je prilika da nas večeras na Tardiniju očekuje jedan veoma efikasan susret, pa vam preporučujemo da okušate sreću s igrom 3+, koju kladionica Germania plaća koeficijentom 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*