TIP DANA: Parma – Milan: Rossoneri žele do prve pobjede, ali Parma nije za podcijeniti!

Tip Dana na kladjenje.hr

Subota nam donosi nekoliko zaista spektakularnih mečeva širom Europe, a u moru vrlo zanimljivih duela, za vas smo ovaj put pripremili susret koji će biti odigran na stadionu Ennio Tardini u Parmi, gdje će domaćin ugostiti ekipu Milana. Ako se malo vratimo u povijest, sjetit ćemo se da su međusobni susreti između ova dva tima uvijek donosili mnogo uzbuđenja, budući da se Parma krajem devedesetih redovito borila za Scudetto.

Ovog puta su uloge znatno promijenjene – domaćin, u svojoj povratničkoj sezoni, želi prije svega osigurati opstanak, dok Milan s novim trenerom želi ponovno ući u borbu za naslov prvaka Italije. Svakako, sva je prilika da nas na Tardiniju očekuje vrlo zanimljiv duel, čiji početak je zakazan za 18 sati i 30 minuta.

Parma: Sjajna partija u prvom kolu protiv favorizirane Fiorentine!

Sigurno svi pamtimo onaj krah Parme iz 2015. godine, kada je klub praktično bio ugašen, pa je ubrzo oživio. Tada se ovaj klub natjecao u četvrtom po kvaliteti rangu talijanskog nogometa, a u sljedeće tri godine Parma je postala prvi klub koji je u tri uzastopne sezone uspio izboriti plasman u viši rang, te se vratila u Serie A, u kojoj se zadržala do sezone 2020./21., tijekom koje je ostvarila samo tri pobjede i ponovno ispala u niži rang.

Nakon nekoliko pokušaja, Parma je prošle sezone konačno uspjela u kontinuitetu igrati dobro u Serie B, na kraju zauzeti prvo mjesto na tablici s tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Como, što je naravno bilo dovoljno za direktan plasman u najviši rang talijanskog nogometa, što je svakako bio povod za veliko slavlje na stadionu Ennio Tardini. Inače, oni nešto stariji sigurno se sjećaju da je Parma krajem devedesetih igrala na vrlo visokoj razini, redovito se borila za Scudetto, a u tom je razdoblju osvojila i dva trofeja u Kupu UEFA (današnja Europa liga).

Možda najvažniji trenutak za Parmu dogodio se na kraju pretprošle sezone, kada je trener Fabio Pecchia, unatoč tome što nije uspio kroz doigravanje uvesti Krstaše u Serie A, dobio povjerenje uprave. Na kraju je to rezultiralo spomenutim prvim mjestom na tablici, uz napomenu da je bivši osvajač Europa lige prošle sezone zaista pokazao najviše od svih timova u drugom po kvaliteti rangu talijanskog nogometa. Momčad se nije mnogo mijenjala tijekom ljeta, a najveće pojačanje svakako je angažiranje vratara Suzukija, koji je prošle sezone s dosta uspjeha branio u Sint-Truidenu. To se najbolje vidjelo u prvom meču ovogodišnjeg izdanja Serie A, kada je japanski vratar branio na vrlo visokoj razini protiv nimalo naivne Fiorentine, a taj duel je završen rezultatom 1:1.

Veliki broj prilika domaća je ekipa propustila u prvom dijelu susreta, što je iskusna Fiorentina znala iskoristiti, a ostaje žal jer su gosti iz Firence završnicu susreta odigrali s igračem manje. Krstaši su u tom razdoblju propustili nekoliko prilika, od kojih je jedna velika bila kada je Cyprien šutirao malo pored gola. Također, ne smijemo zaboraviti da je Parma odigrala nekoliko fenomenalnih utakmica tijekom priprema, a posebno se ističu pobjede nad Galatasarayem od 2:0 i nad prošlosezonskom odličnom Atalantom, i to s 4:1, uz napomenu da je Scamacca baš u tom susretu zadobio ozljedu zbog koje će propustiti gotovo cijelu sezonu.

Za kraj, posljednji međusobni duel između Parme i Milana odigran je sredinom travnja 2021. godine, upravo na Ennio Tardiniju, kada su gosti slavili s 1:3, te su Krstaši te sezone ispali u niži rang.

Milan: Je li Fonseca pravo rješenje za Rossonere?

Prije svega, Milan spada među najtrofejnije klubove u Europi, a Rossoneri su čak sedam puta osvajali naslov prvaka Europe, uz napomenu da se to posljednji put dogodilo 2007. godine, kada su u velikom finalu pobijedili Liverpool s 2:1, a dvostruki strijelac u tom meču bio je legendarni Filippo Inzaghi.
Zanimljivo je da je tada na klupi Rossonera sjedio Carlo Ancelotti, kojem je to bio drugi trofej u Ligi prvaka s Milanom, nakon što je talijanski predstavnik već osvojio “ušati” trofej 2003. godine, poslije čuvenog finala u Istanbulu, kada su pobijedili Liverpool nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Posljednji veliki rezultat Rossoneri su ostvarili prije dvije godine, kada su osvojili Scudetto, zauzevši prvo mjesto na tablici uz samo dva boda više od drugoplasiranog Intera. Jedan od najzaslužnijih za taj uspjeh bio je Stefano Pioli, koji je donio Scudetto Milanu nakon punih jedanaest godina. Ipak, Pioliju nisu oprostili nešto slabije nastupe u završnici Europske lige, iako to natjecanje nije bilo prioritet za Rossonere. Podsjećamo, Milan je ranije eliminiran iz grupne faze Lige prvaka, iz izuzetno jake skupine u kojoj su uz talijanskog predstavnika bili i Borussia Dortmund, PSG te Newcastle.

Bilo kako bilo, zamjena za Piolija je Paulo Fonseca. Međutim, treba se realno zapitati koliko je to zapravo bolje rješenje od trenera koji je vratio tim sa San Sira u elitno natjecanje i donio Scudetto.
Na prvom ovosezonskom meču Fonseca se nije proslavio, budući da je Milan samo remizirao na svom stadionu protiv Torina. Taj duel je završen rezultatom 2:2, a treba reći da domaćini mogu biti zadovoljni s takvim ishodom, s obzirom na to da su popularni Bikovi sve do 89. minute vodili 0:2. Ipak, rezervisti Morata i Okafor donijeli su Rossonerima prvi bod u šampionatu. Zanimljivo je da su domaćini čak imali priliku za sva tri boda, ali im je u završnici nedostajala bolja realizacija. Ono što nije dobro jest činjenica da su mnogi unaprijed računali na tri boda protiv neugodnog Torina, pa će se Rossoneri sada morati vaditi na gostovanju kod Parme, što neće biti nimalo lak zadatak, jer su Krstaši, kao što smo već spomenuli, pružili fantastičnu partiju u prvom kolu protiv favorizirane Fiorentine.

Poput Parme, i Milan je igrao fantastično tijekom priprema, kada su uspjeli svladati timove poput Real Madrida, Manchester Cityja i Barcelone, što su trenutno možda i tri najbolje ekipe na svijetu.

Naš prijedlog

Prije svega, naš je dojam da su kladionice širom svijeta malo podcijenile Parmu, jer je ovaj klub u prvom kolu pokazao da može igrati na vrlo visokoj razini u Serie A. S druge strane, u prvom kolu bilo je očito da je novi trener Milana, Fonseca, dosta lutao, i dojam je da je bivši trener Rome i Lillea tek u završnici utakmice pronašao dobitnu kombinaciju, kada je već bilo kasno za sva tri boda.

U prvom kolu također smo vidjeli da se Parma na svom stadionu neće braniti protiv favoriziranih ekipa, već će igrati na gol više, a čini se da će povratnik u elitni rang talijanskog nogometa i ovaj put ostati neporažen. Stoga vam hrabro preporučujemo da okušate sreću s duplom šansom Parma će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno, koju kladionica Germania plaća s fenomenalnom kvotom 2.08.

Neminovno je da će nam ovaj duel na Ennio Tardiniju donijeti mnogo pogodaka, jer će obje ekipe igrati na sva tri boda. Stoga je možda najrealnija prognoza za ovaj susret između Parme i Milana igra oba tima će postići gol na utakmici, za koju je kladionica Germania odredila koeficijent 1.72.

Za kraj, iz istog razloga vam preporučujemo da usmjerite fokus na igru Zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4, uz još bolju kvotu u Germaniji, koja iznosi 2.75. Također, vrlo pristojna opcija je i igra zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, uz kvotu 1.70 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*