TIP DANA: Man. Utd. – Fulham: Premijera Premier lige na “Teatru snova”

Tip Dana na kladjenje.hr

Petak nam donosi dugo očekivani početak najbolje lige na svijetu, a premijerni meč ovogodišnjeg izdanja Premier lige igra se na Old Traffordu, gdje će snage odmjeriti Manchester United i Fulham. Početak susreta između ova dva tima zakazan je za 21h.

Manchester United: Koji su krajnji dometi nekadašnjeg prvaka Engleske?

Iza Uniteda je izuzetno loša sezona, koju je ova ekipa završila na katastrofalnom osmom mjestu na ljestvici, uz više od trideset bodova zaostatka u odnosu na svog gradskog rivala, ekipu Manchester Cityja, koja je osvojila novi naslov prvaka Engleske. Primarni cilj bio je, naravno, plasman u Ligu prvaka, ali momčad Ten Haga nije bila ni blizu tog cilja, s obzirom na to da je na kraju nekadašnji prvak Europe imao osam bodova manje od četvrtoplasirane Aston Ville.

Sezona je ipak spašena osvajanjem FA Kupa, i to nakon što su Crveni vragovi u velikom finalu bili bolji od svog gradskog rivala Manchester Cityja. Taj uspjeh donio je engleskom velikanu plasman u grupnu fazu drugog po kvaliteti europskog klupskog natjecanja – Europske lige, koja se od ove sezone, poput Lige prvaka, igra po drugačijem formatu.

Naravno, ponovo će plasman u elitno natjecanje biti primarni cilj momčadi Ten Haga, ali veliko je pitanje koliko je to realno, s obzirom na to da je i ove godine konkurencija u engleskom nogometu nevjerojatno jaka.

Tijekom ljetnog prijelaznog roka na Old Traffordu su se dogodile brojne promjene, a prije svega je nekadašnji prvak Engleske doveo nekoliko pojačanja u obrambenoj liniji, koja je bila najveći problem u prošloj sezoni Premier lige. Leny Yoro stigao je iz Lillea u transferu vrijednom oko 60 milijuna eura, a uz njega je Ten Hag doveo i dva igrača s kojima je već surađivao u Ajaxu – to su Matthijs de Ligt i Noussair Mazraoui, za čije slobodne ugovore je Bayernu plaćeno oko 90 milijuna eura. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni dolazak Joshue Zirkzeeja, koji dolazi nakon sjajne sezone u Bologni, a njegov je transfer koštao 42 milijuna eura.

Nažalost, Leny Yoro se ozlijedio već u prvom pripremnom meču, i kako sada stvari stoje, očekuje ga tromjesečna pauza. Veliko je pitanje bi li De Ligt uopće stigao u klub da se nije dogodila ozljeda jednog od najtalentiranijih braniča na svijetu.

Inače, u pripremnom razdoblju United je odigrao nekoliko ne baš dobrih utakmica, a u generalnoj probi pred Community Shield doživjeli su težak poraz od Liverpoola rezultatom 3:0.

Kada smo već spomenuli engleski Superkup, nogometaši Uniteda pružili su dobar otpor favoriziranom Cityju i vodili sve do kraja utakmice, ali su Građani uspjeli izjednačiti golom Bernarda Silve u 89. minuti. Na kraju je City slavio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a tragičar je bio veteran Jonny Evans.

Fulham: Može li Fulham da se uključi u borbu za Europu?

Fulham nikada u svojoj povijesti nije bio prvak Engleske, a dojam je da je najveći uspjeh do sada, naravno uz tri trofeja u Championshipu, plasman u veliko finale Europske lige iz 2010. godine, kada su poraženi od favoriziranog Atlético Madrida.

Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, tim iz Londona završio je na trinaestom mjestu na ljestvici, s čak devetnaest bodova viška u odnosu na klubove koji su na kraju ispali u niži rang natjecanja. Naravno, to je bio primarni cilj popularnih Kolibara. Možemo zaključiti da su prethodne dvije sezone, otkako se klub iz glavnog grada vratio u elitni rang engleskog nogometa, bile vrlo uspješne, i sigurno je da nitko ne bi imao ništa protiv ponavljanja sličnog scenarija i ove godine, iako je konkurencija u engleskom nogometu zaista nevjerojatno jaka.

Tijekom pripremnog razdoblja, momčad Marka Silve, koji radi sjajan posao na klupi, odigrala je nekoliko vrlo dobrih utakmica. Tako su uspjeli pobijediti Benficu i Hoffenheim, ali su doživjeli poraz od Seville rezultatom 2:1.

Tijekom ljetnog prijelaznog roka i ovaj je klub, poput Manchester Uniteda, doživio brojne promjene, a bit će posebno teško nadomjestiti odlazak sjajnog Joãoa Palhinhe, koji je u transferu vrijednom 50 milijuna eura prešao u Bayern München. Osim njega, klub su napustili i Tosin Adarabioyo, koji je prešao u Chelsea kao slobodan igrač, te Willian i Bobby Decordova-Reid, koji će karijeru nastaviti u Leicesteru.

Naravno, uprava Kolibara nije sjedila skrštenih ruku tijekom ljeta, a najveće pojačanje svakako je dolazak Emila Smith Rowea, koji je u transferu vrijednom 32 milijuna eura stigao iz Arsenala. Osim toga, tim iz glavnog grada Engleske doveo je Ryana Sessegnona iz Tottenhama kao slobodnog igrača, dok je stoper Jorge Cuenca plaćen Villarrealu oko sedam milijuna eura.

Iako Fulham tradicionalno ima mnogo problema u međusobnim susretima s Manchester Unitedom, zanimljivo je da su Kolibari u posljednjem međusobnom susretu uspjeli slaviti. Taj dvoboj na Old Traffordu završio je rezultatom 1:2. Gosti su prvi poveli sredinom drugog poluvremena, ali su Crveni vragovi izjednačili golom Harryja Maguirea u 89. minuti. Kada se činilo da će to biti konačan rezultat, Alex Iwobi je postigao pogodak u sedmoj minuti sudačke nadoknade i donio veliko slavlje navijačima gostujuće momčadi.

Naravno, svi u Fulhamu se nadaju da bi i ovaj put mogli zadati probleme nekadašnjem prvaku Engleske na njegovom terenu, ali to će zasigurno biti izuzetno težak zadatak.

Naš prijedlog

Svakako da Manchester United želi postići mnogo više nego prošle sezone, a u takvoj situaciji ova ekipa ne smije gubiti utakmice na domaćem terenu, barem protiv timova koji nisu favoriti, a sigurno je da se to ne može reći za Fulham. Pre svega, savjetujemo vam da se oprobate s tipom Man.Utd. će pobijediti na utakmici, za koju je kladionica Germania odredila koeficijent 1.70.

Ako bacimo pogled na nekoliko prethodnih međusobnih susreta, United je slavio u četiri od posljednjih pet dvoboja. Međutim, u posljednjem susretu, koji je odigran na Old Traffordu, gosti su stigli do trijumfa, a taj dvoboj je završen rezultatom 1:2. Na početku prvenstva iznenađenja su itekako moguća, pa vam toplo preporučujemo da pokušate s igrom na veliki broj pogodaka, stoga vam savjetujemo da se oprobate s igrom zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4, koju kladionica Germania plaća s kvotom 2.40.

Možda i najrealnije je da će obje ekipe postići barem po jedan pogodak u ovom dvoboju na “Teatru snova”, pa vam predlažemo da svoj fokus usmjerite prema igri oba tima će postići gol na utakmici, uz kvotu 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*