Meč dana tenis: C. Alcaraz – J. Sinner: Budućnost tenisa na djelu, finale će osigurati samo jedan!

Meč dana tenis - kladjenje.hr

Carlos Alcaraz i Jannik Sinner će se u polufinalu Roland Garrosa sastati u 14 sati i 30 minuta. Italijan je povlačenjem Novaka Đokovića s turnira postao novi broj 1. Alcaraz je opasno zahuktao i sigurno je da će silno željeti podići trofej na zemlji.

Carlos Alcaraz: Iz meča u meč igra sve bolje!

Novak Đoković trenutno vodi bitku sa samim sobom i ovisno o tome koliko će moći prkositi vremenu trajat će i njegova era, međutim, predstavnici nove generacije u niskom startu čekaju da preuzmu primat i izađu iz sjene najboljeg svih vremena. U moru tenisača novog vala izdvojili su se Jannik Sinner i Carlos Alcaraz koji su već najavili da će u godinama koje slijede preuzeti glavne uloge i boriti se za epitet najboljeg u post-novakovoj eri. Rivalstvo između Španjolca i Talijana već ima devet poglavlja, a na Roland Garrosu će dobiti i deseto s obzirom na to da je Alcaraz savladavši Stefanosa Tsitsipasa 6:3, 7:6 (3), 6:4, zakazao borbu za finale protiv tenisača koji će sljedeći tjedan dočekati kao prvi reket svijeta.

Po break na otvaranju i zatvaranju prvog seta bili su dovoljni da Alcaraz protiv Tsitsipasa za 32 minute stigne do seta. Na krilima stečene prednosti Španjolac je sjajno otvorio sljedeći set i vezao tri gema, međutim, Tsitsipas je imao spreman odgovor te je nadoknadivši zaostatak izborio tie-break u kojem nije mogao potpuno neutralizirati minus. Dva seta prednosti predstavljala su preveliku zalihu te je Alcaraz rutinski stavio točku na susret pretočivši novi break u treći osvojeni set i pobjedu ostvarenu za dva sata i 18 minuta.

Novi susret sa Sinnerom za Španjolca će biti prilika da stigne do šeste pobjede protiv velikog rivala, dok će Talijan pokušati da peti put trijumfira u međusobnim susretima. Obojici tenisača polufinale je do sada najviši domet na Roland Garrosu te će se boriti za prvo finale prestižnog Grand Slama.

Jannik Sinner: Kakvu motivaciju tek sad ima ovaj dečko!

Nicola Pietrangeli, Adriano Panatta, Francesca Schiavone, Flavia Pennetta činili su talijanske ljubitelje tenisa ponosnim, ali je Jannik Sinner već sada nadmašio sve spomenute i postao prvi igrač s Čizme koji je zagospodario prvim mjestom na svijetu. U trenutku kada je Novak Đoković saopćio da se uslijed povrede koljena oprostio od učešća na Roland Garrosu, momak iz Južnog Tirola je igrao četvrtfinalni meč Kupa Musketara protiv Grigora Dimitrova i još nije znao za informaciju da je i matematički osigurao prvo mjesto.

Bio je Sinner maksimalno fokusiran na teren i bez ikakvih poteškoća savladao apsolutnog autsajdera. Pokazao je Bugarin da nema oružja da priprijeti 23-godišnjaku na zemlji i izgubio 3:0 (6:2, 6:4, 7:6). Bio bi red da sada ATP ili Roland Garros simbolično pripreme tortu za novog prvog igrača svijeta, a ona bi morala biti napravljena od mrkve. Vrvjeli su teniski stadioni od narančaste boje u prethodnih godinu dana, kreativni kostimi ukazivali su na Sinnerov nadimak i nosili osvajača Australian Opena do ulaska u povijest talijanskog sporta.

Unatoč problemima s povredom koji su Janika koštali boljih rezultata na turnirima koji su prethodili drugom Grand Slamu u sezoni, Sinner je došao do polufinala praktično neoznojen. Doduše, mora se priznati i da mu je ždrijeb išao na ruku, budući da je Grigor Dimitrov idealan protivnik za četvrtfinale Grand Slama na zemlji. “Baby Federer” značajno je podigao nivo igre tijekom 2023. i 2024. godine i podsjetio zašto je u mlađim danima nazivan nasljednikom Švicarca, ali je njegova igra na zemlji najmanje opasna od svih podloga. Da za rivala u prošloj rundi nije dobio Huberta Hurkacza, također igrača čiji su limiti na spomenutoj podlozi izraženi, teško bi 33-godišnjak iz Haskova uopće i došao do četvrtfinala.

Naš prijedlog

Alcaraz kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, kvota na C.Alcaraz će pobijediti na meču je 1.70 u Germania kladionici. Trijumf Sinnera plaća se kvotom 2.45.

Ogromna borba je nešto što opravdano očekujemo od ovog meča, pa vam shodno tome predlažemo i igru zbroj gemova na meču će biti veći od navedene margine (granica 38.5) po kvoti 1.80 u Germania kladionici. Prvi set bi po nama trebao biti veoma neizvjestan, pa smo mišljenja da je igra zbroj gemova u prvom setu će biti najmanje 10 veoma primamljiva, a plaća se kvotom 1.69 u istoj kladionici. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom zbroj gemova u prvom setu će biti najmanje 12 po kvoti 3.35 također u Germania kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*