TIP DANA: Bologna – Juventus: Nestvarna sezona za Bolognu!

Tip Dana na kladjenje.hr

U ponedjeljak je, naravno, nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a ovaj put smo za vas analizirali dvoboj između Bologne i Juventusa. Početak susreta između dva tima koja ćemo sljedeće sezone gledati u Ligi prvaka zakazan je za 20 sati i 45 minuta.

Bologna: Thiago Motta čini čuda na klupi Bologne!

Prije svega, moramo konstatirati da ni oni najveći optimisti nisu mogli pretpostaviti da će Bologna igrati ovako dobro ove sezone. Malo ljudi zna da je Bologna čak sedam puta osvajala talijansko prvenstvo, a na sve to moramo dodati i dva Kupa Italije. Međutim, do svog posljednjeg trofeja ova simpatična ekipa je stigla još davne 1974. godine, i to u talijanskom Kupu nakon trijumfa nad Palermom.

Punih 50 godina su navijači ovog tima čekali na novi veliki uspjeh svog omiljenog kluba, a to je plasman u Ligu prvaka. Trenutno se izabranici Thiaga Motte, koji radi zaista fantastičan posao na klupi ovog tima, nalaze na fenomenalnom trećem mjestu na tablici uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Juventus, ali i bod viška u odnosu na šestoplasiranu Atalantu. Kao što je dobro poznato, od ove sezone će čak pet timova predstavljati Italiju u najkvalitetnijem europskom klupskom natjecanju.

Do pozicije koja vodi u Ligu prvaka, ekipa Bologne stigla je na najljepši mogući način, jer je u prošlom kolu ovaj tim bez većih problema savladao pomalo i favorizirani Napoli, i to na stadionu “Diego Armando Maradona”, a taj duel je završen rezultatom 0:2. Do sada su Mottini puleni odigrali 36 mečeva u elitnom rangu talijanskog nogometa i ostvarili čak osamnaest trijumfa, trinaest remija i samo pet poraza, što je vjerojatno i podatak koji nam najbolje pokazuje koliko dobro Bologna igra ove sezone.

Na domaćem terenu tim sa stadiona Renato Dall’Ara odigrao je osamnaest mečeva i ostvario dvanaest trijumfa, četiri remija i samo dva poraza. Kolo prije kraja, ovaj tim je uz Inter najbolja domaća ekipa u Serie A. Posljednji poraz u prvenstvu najprijatnije iznenađenje šampionata doživjelo je još početkom ožujka na svom stadionu od novog prvaka Intera, a taj duel je završen rezultatom 0:1.

Inače, u prvom dijelu sezone ove dvije ekipe u Torinu odigrale su jedan vrlo zanimljiv meč na kojem nije bilo pobjednika, jer je taj duel između Juventusa i Bologne završen rezultatom 1:1.

Juventus: I pored svega, primarni cilj je osiguran!

Juve će ovu sezonu, ako ni zbog čega drugog, pamtiti po trofeju u talijanskom Kupu, budući da je ova ekipa u velikom finalu nedavno bila bolja od Atalante. Taj duel je završen rezultatom 1:0, a jedini pogodak na meču postigao je Dušan Vlahović. Ipak, veoma je zanimljivo da je Massimiliano Allegri otpušten nakon tog duela, i još uvijek nije poznato tko će ga zamijeniti na klupi Stare dame. Kao jedan od nasljednika spominje se trener Bologne Thiago Motta, za koga se natječe nekoliko klubova na Apeninima, ali i u Premier ligi.

Bilo kako bilo, Allegri se nije proslavio u svojoj povratničkoj misiji u Juventusu i sigurno je da su svi dosta više očekivali od njega. Poznato je, naravno, bilo da Stara dama nakon jako loših partija prošle sezone ovog puta nije nastupila u europskim natjecanjima. Ipak, nisu samo loše partije krive za to, budući da je zbog financijskih problema klub iz Torina izbačen iz Europe, a njegovo mjesto zauzela je Fiorentina, koja je drugu godinu zaredom stigla do velikog finala Konferencijske lige, gdje će uskoro odmjeriti snage protiv grčkog Olympiakosa. Sigurno je da je tim iz Firence veliki favorit u tom duelu.

U posljednjih pet susreta u Serie A, Juventus je ostvario isto toliko remija, a posljednji u nizu dogodio se u prošlom kolu kada je Stara dama iz Torina odigrala meč bez pobjednika protiv slabašne Salernitane na svom stadionu, kada je bilo 1:1, uz napomenu da je domaća ekipa do izjednačenja stigla u sudačkoj nadoknadi. Ni prije toga se Bianconeri nisu proslavili, pošto je tim iz Torina odigrao meč bez pobjednika na strani kod Rome, kada je bilo 1:1.

Na dva meča prije kraja, Stara dama je trenutno stacionirana na četvrtom mjestu na tablici, uz isti broj bodova kao i trećeplasirana ekipa Bologne, s kojom će Juve u ovom kolu odmjeriti snage, i to će biti lijepa prilika da nekadašnji prvak Italije na kolo prije kraja osigura poziciju broj 3. Treće i četvrto mjesto donose plasman u Ligu prvaka, a od nedavno i peto, što znači da je Juve već stigao do svog primarnog cilja za ovu sezonu.

Za kraj, kada se radi o partijama na strani, Dušan Vlahović i suigrači odigrali su osamnaest mečeva i ostvarili osam pobjeda, šest remija i četiri poraza, uz napomenu da je Juve posljednji trijumf na strani ostvario još sredinom siječnja u gostima kod Leccea, kada je bilo 0:3.

Naš prijedlog

Pobjednik ovog duela će najvjerojatnije sezonu završiti na trećem mjestu na tablici, pa je sigurno da je ulog velik, mada treća pozicija ne donosi ništa što ne donosi recimo i peto mjesto na tablici, pošto će pet prvoplasiranih timova na kraju igrati u Ligi prvaka. Smatramo da je Bologna favorit u ovom duelu, i sigurno je da izabranici Thiaga Motte žele da se na najbolji mogući način oproste od svojih navijača, pa vam savjetujemo da se fokusirate na Bologna će pobijediti na utakmici za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 2.80.

Također, iz istog razloga vam savjetujemo da okušate sreću s Bologna će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.50.

Za kraj, ne treba ovdje očekivati previše pogodaka, pa je najbolje da se okušate s igrom zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 za koju je kladionica Germania odredila koeficijent 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*