TIP DANA: Real Sociedad – Valencia: Domaćin želi osigurati sedmu poziciju, posljednja prilika za “šišmiše” da je ugroze!

Tip Dana na kladjenje.hr

U četvrtak je ponuda za klađenje nešto slabija nego proteklih nekoliko dana, a ovaj put smo za vas analizirali utakmicu između Sociedada i Valencije. Početak ovog susreta zakazan je za 22 sata.

Sociedad: Može li tim s Anoete zadržati sedmu poziciju?

Teško je očekivati da igrači Sociedada ponove prošlu sezonu, koja je bila zaista izvanredna, jer je tim iz San Sebastiána uspio osigurati četvrto mjesto i time se kvalificirati za najprestižnije europsko klupsko natjecanje. Govoreći o Ligi prvaka, treba reći da je, protiv svih očekivanja, klub s Anoete zauzeo prvo mjesto u vrlo izazovnoj grupi gdje je španjolski predstavnik ostavio iza sebe Inter, Benficu i Salzburg, napominjući da je Inter u posljednjem kolu imao sve u svojim rukama da osvoji prvo mjesto pobjedom nad Sociedadom, ali taj dvoboj u Milanu završio je bez pobjednika i bez golova. Nažalost, španjolski tim posustao je na prvoj prepreci protiv realno jačeg PSG-a, ali njihov nastup u Ligi prvaka bio je vrijedan pohvale.

Što se tiče ove sezone, bit će veliki uspjeh ako se tim iz San Sebastiána kvalificira za trećerazredno europsko klupsko natjecanje, jer Sociedad trenutno zauzima sedmo mjesto s tri kola do kraja, tri boda ispred osmoplasiranog Villarreala, koji igra na vrlo visokoj razini u drugom dijelu sezone. U posljednjih pet ligaških utakmica, tim s Anoete ostvario je samo jednu pobjedu, kod kuće protiv Las Palmasa rezultatom 2-0. U prethodnom kolu, Sociedad je poražen u vrlo teškoj gostujućoj utakmici protiv Barcelone, rezultatom 2-0, a zanimljivo je da su se Katalonci tom pobjedom vratili na drugo mjesto na tablici.

Što se tiče domaćih nastupa, španjolski predstavnik u Ligi prvaka ove sezone odigrao je sedamnaest utakmica na Anoeti, ostvarivši sedam pobjeda, šest remija i četiri poraza, od kojih su dva poraza došla u posljednjih pet domaćih utakmica, u stadionu koji je godinama bio neosvojiva tvrđava za mnoge španjolske velikane. Konačno, s potencijalnom pobjedom u ovoj utakmici, Sociedad bi gotovo sigurno osigurao mjesto u Konferencijskoj ligi, pa se čini da će igrači ovog tima imati veliku motivaciju večeras.

Valencia: “Šišmiši” igraju vrlo loše u posljednje vrijeme!

Valencia se već godinama ne uspijeva kvalificirati za bilo koje europsko natjecanje, a gledajući unatrag na prošlu sezonu, čini se da navijači ovog tima mogu biti presretni što je klub uopće uspio ostati u elitnom rangu španjolskog nogometa. Nekadašnji prvak Španjolske ciljao je ove sezone na plasman u europsko natjecanje, ali kako stvari sada stoje, čini se da ni ovaj put neće biti tako. S tri kola do kraja, tim s Mestalle nalazi se na devetom mjestu na ljestvici, šest bodova iza sedmoplasiranog Sociedada. Ako Valencia večeras ne pobijedi, definitivno će ostati bez plasmana u Europu. Ako popularni “šišmiši” uspiju nadletjeti Anoetu, razlika u bodovima s dvije preostale utakmice bit će samo tri boda, što svakako nije nedostižno, pogotovo jer Sociedad u posljednje vrijeme pokazuje prilično nekonzistentne igre.

Međutim, ni Valencia nije bila mnogo bolja, jer su u posljednjih pet utakmica u elitnom rangu španjolskog nogometa ostvarili samo jednu pobjedu. Ta pobjeda došla je u teškoj gostujućoj utakmici protiv Osasune u Pamploni, s rezultatom 0-1. Osim toga, tim je pretrpio tri poraza i jedan remi. U prethodnom kolu, “šišmiši” su na svom stadionu uspjeli izvući samo remi protiv Rayo Vallecana, a ta utakmica na Mestalli završila je bez golova. Bila je to dobra prilika za domaći tim da smanji zaostatak na samo četiri boda iza sedmoplasiranog tima na ljestvici.

Što se tiče gostujućih utakmica, Valencia je do sada odigrala sedamnaest utakmica u gostima, a čini se da se tim nije baš proslavio, ostvarivši pet pobjeda, tri remija i čak devet poraza. Posljednji međusobni susret između Sociedada i Valencije odigran je krajem rujna u Valenciji, gdje su gosti slavili s 0-1. Zanimljivo je da je tim iz San Sebastiána upravo u tom razdoblju pružao svoje najbolje partije u elitnom rangu španjolskog nogometa. Konačno, vrijedi napomenuti da su u posljednjih šest međusobnih susreta između ova dva tima čak četiri puta završila neriješeno, s po jednom pobjedom za svaki tim.

Naš prijedlog

Prije svega, čini se da ova utakmica na Anoeti neće donijeti mnogo golova, pa vam hrabro preporučujemo da okušate sreću s okladom na zbroj golova na utakmici će biti najviše 2, za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 1.62.

Sociedad općenito igra vrlo dobro kod kuće, a ovaj put njihov protivnik je Valencia, koja u posljednje vrijeme igra vrlo loše u ligi, pa vam savjetujemo da se kladite na Real Sociedad će pobijediti na utakmici, koju Germania plaća s koeficijentom 1.65.

Konačno, možda je idealna prognoza za ovu utakmicu na Anoeti kombinirana oklada Real Sociedad će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 3, za koju je Germania postavila koeficijent 1.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*