TIP DANA: Brighton – Chelsea: Plavi na korak od povratka u Europu!

Tip Dana na kladjenje.hr

Polako ali sigurno, najkvalitetnije lige u Europi se bliže svom kraju, a isto vrijedi i za englesku Premier ligu. Ovaj put smo analizirali utakmicu iz mnoštva zanimljivih susreta, koja će se igrati na ‘Amexu’, gdje će Brighton ugostiti Chelsea. Utakmica između ova dva tima zakazana je za 20:45 sati.

Brighton: Je li ovaj tim mogao postići više?

Poznato je da je Brighton prošle sezone igrao na vrlo visokoj razini, uspjevši osigurati mjesto u Europskoj ligi. Govoreći o drugom po kvaliteti europskom klupskom natjecanju, važno je napomenuti da je engleski predstavnik, smješten u vrlo teškoj grupi zajedno s Marseilleom, Ajaxom i AEK-om, završio na vrhu tablice. To im je automatski osiguralo izravan plasman u osminu finala Europske lige, za razliku od drugoplasiranog tima koji ide u šesnaestinu finala.

Pošteno je reći da je ekipa Roberta De Zerbija imala peh na ždrijebu, jer su izvukli Romu, koja je doživjela preporod pod novim trenerom Danieleom De Rossijem. Stvari su bile praktički odlučene nakon prve utakmice na stadionu Olimpico, koju je talijanski tim uvjerljivo dobio 4-0. U uzvratnoj utakmici Brighton je uspio pobijediti s minimalnim rezultatom, ali to nije bilo dovoljno za prolazak u četvrtfinale drugog po kvaliteti europskog klupskog natjecanja.

U Premier ligi, Brighton ne igra tako dobro kao prošle sezone, unatoč nekim briljantnim izvedbama. Trenutno su Galebovi na sredini tablice, na desetom mjestu, četiri boda iza devetoplasiranog West Hama. Sada je već sigurno da Brighton sljedeće sezone neće igrati u Europi, što im je bio primarni cilj prije početka prvenstva.

U posljednjih pet utakmica u najvišem rangu engleskog nogometa, De Zerbijevi igrači ostvarili su samo jednu pobjedu, protiv Aston Ville kod kuće, uz dva remija i dva poraza. U prethodnom kolu, Galebovi su remizirali u gostima kod Newcastlea, a taj susret na St. James’ Parku završio je rezultatom 1-1. Oba pogotka su postignuta u prvom dijelu igre, a Svrake su bile daleko bolji tim na terenu.

Kod kuće, Brighton je odigrao sedamnaest utakmica, s osam pobjeda, šest remija i samo tri poraza. To sugerira da se mogu nadati dobrom rezultatu protiv Chelseaja, koji u posljednje vrijeme igra na vrlo visokoj razini. U prvom dijelu sezone, ova dva tima odigrala su vrlo zanimljivu utakmicu na Stamford Bridgeu, s ukupno pet golova, koja je završila 3-2 za Plavce.

Chelsea: Unatoč lošim izvedbama, Plavci su i dalje u borbi za Europu!

Chelsea je katastrofalno započeo sezonu, i već nakon prvih nekoliko utakmica bilo je jasno da borba za naslov prvaka sa Stamford Bridgea neće biti ostvarena. Mauricio Pochettino je imenovan za novog trenera prije početka sezone, s primarnim ciljem povratka u najelitnije europsko klupsko natjecanje. Nažalost, ni to se neće ostvariti.

Trenutno su bivši europski prvaci na sedmom mjestu, s istim brojem bodova kao i šesti Newcastle. Poznato je da šesto mjesto na kraju sezone donosi plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, što svakako ne zadovoljava ambicije Plavaca prije početka sezone. Međutim, s obzirom na okolnosti i turbulencije koje je ekipa doživjela ove sezone, završiti na šestom mjestu bio bi sjajan uspjeh.

Čini se da je londonska ekipa u drugom dijelu sezone pokazala zašto se smatraju možda najtalentiranijom momčadi u Europi, s vrlo mladom ekipom. Uzmimo za primjer posljednju utakmicu u Premier ligi, gdje su pobijedili Nottingham Forest s 2-3. Samo je Thiago Silva u početnoj postavi imao više od 25 godina, a prosječna dob bit će još niža sljedeće sezone kad brazilski veteran napusti klub.

Nema sumnje da Plavci imaju svijetlu budućnost, ali moraju zadržati sve ove igrače zajedno. S obzirom na to da je vlasnik Chelseaja, Todd Boehly, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, to ne bi trebalo biti problem.

Kao što je spomenuto, u posljednjem kolu ekipa sa Stamford Bridgea pobijedila je u gostima Nottingham Forest, s preokretom koji su kreirali Sterling i Jackson. Kvalifikacija za Europu je vrlo blizu, pogotovo jer Newcastle u ovom kolu gostuje kod Manchester Uniteda.

U posljednje vrijeme, momčad Mauricia Pochettina igra vrlo dobro, ostvarivši tri pobjede u zadnja tri ligaška susreta. Prije trijumfa u posljednjem kolu, Plavci su kod kuće deklasirali West Ham s uvjerljivih 5-0, uz dva gola Jacksona, koji u posljednje vrijeme igra na vrlo visokoj razini.

Što se tiče gostujućih utakmica, bivši europski prvaci odigrali su osamnaest utakmica, ostvarivši šest pobjeda, pet remija i sedam poraza. Londonski klub je posljednji gostujući poraz doživio protiv Arsenala krajem prošlog mjeseca, kada su izgubili s 5-0.

Naš prijedlog

Prije svega, vjerujemo da će ovaj duel na Amexu donijeti puno golova, pa vam toplo preporučujemo oprobati se s okladom na zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4, koju Germania nudi s kvotom 2.00.

Kao što smo spomenuli, Chelsea očajnički treba bodove u borbi za plasman u europska natjecanja, i mislimo da će Plavci trijumfirati na jednom od najtežih gostujućih terena u Premier ligi. Stoga vam hrabro preporučujemo iskušati sreću s okladom na Chelsea će pobijediti na utakmici, za koju je Germania odredila koeficijent 2.05.

Na kraju, vjerujemo da će momčad sa Stamford Bridgea postići barem dva gola mnogo lakše nego što svi očekuju, pa vam predlažemo da se fokusirate na okladu Chelsea će postići najmanje 2 gola na utakmici, s kvotom 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*