TIP DANA: Barcelona – Valencia: Katalonci žele povratak na drugo mjesto, “slijepi miševi” još ne odustaju od Europe!

Tip Dana na kladjenje.hr

U ponedjeljak je naravno ponuda za klađenje dosta slabija nego što je bila u prethodnih nekoliko dana, a ovoga puta analizirali smo utakmicu na Montjuicu gdje će Barcelona ugostiti Valenciju. Početak susreta između ove dvije momčadi zakazan je za 21 sat.

Barcelona: Jesu li se Katalonci oporavili od poraza u El Clasicu?

Nažalost, ova sezona će kako sada stvari stoje biti upisana kao jedna od najneuspješnijih u posljednjih dvadesetak godina, pošto na kraju Katalonci neće doći ni do jednog trofeja. Velike ambicije imali su svi u klubu, pogotovo nakon prošlosezonskog naslova prvaka Španjolske i velike dominacije, a jedan od najzaslužnijih ljudi za to bio je trener Xavi, koji će veoma zanimljivo na kraju ove sezone napustiti klub i još uvijek nije poznato tko će ga naslijediti na klupi španjolskog diva. Trenutno se Barcelona nalazi na trećem mjestu na tablici uz bod manjka u odnosu na drugoplasiranu Gironu, koja ruku na srce ima i utakmicu manje, pošto je najprijatnije iznenađenje prvenstva u subotu slavilo na teškom gostovanju kod Las Palmasa, kada je bilo 0:2.

Kao što je dobro poznato, Barca je poražena na posljednjoj utakmici, gostovanju kod Real Madrida, rezultatom 3:2, uključujući i gol Benzeme u posljednjim trenucima susreta, što je sigurno teško palo svima u klubu, pogotovo nakon općeg dojma da je čist gol za momčad s Nou Campa nepravedno poništen u prvom dijelu igre. Prije toga, Xavijevi puleni su odigrali nekoliko vrlo dobrih utakmica u ligi, međutim, sve je krenulo nizbrdo nakon tog poraza od kraljevskog kluba, i definitivno je da će Real Madrid osvojiti novi naslov prvaka, što je bilo posebno jasno nakon njihove pobjede u petak na gostovanju kod Real Sociedada.

Što se tiče kup natjecanja, u Superkupu je momčad iz Katalonije poražena u velikom finalu upravo od Real Madrida sa uvjerljivih 4:1, dok je u Kupu kralja Barca eliminirana već u četvrtfinalu od Athletic Bilbaa. Naposljetku, primarni cilj ove sezone bio je Liga prvaka, ali su bivši europski prvaci eliminirani u četvrtfinalu od PSG-a, unatoč tome što su prilično dobro odigrali prvu utakmicu na Parku prinčeva. Međutim, u uzvratnoj utakmici, momčad iz francuske prijestolnice odigrala je vrlo dobru utakmicu i potpuno zasluženo stigla do plasmana među četiri najbolje europske ekipe u ovom trenutku. Za Barcu preostaje borba za drugo mjesto i viceprvaka, međutim, sigurno je da je to slaba utjeha za tako lošu sezonu.

Valencia: Mogu li “slijepi miševi” do Europe?

Nakon nekoliko poprilično sušnih godina, utisak je da ove sezone Valencia konačno igra onako kako smo svi i navikli. Kako sada stvari stoje, deluje da će se nekadašnji šampioni Španjolske možda i do posljednjeg kola boriti za plasman u europska natjecanja, konkretno za kvalifikacije za Ligu konferencija, s obzirom da se popularni “slijepi miševi” trenutno nalaze na osmom mjestu na ljestvici s dva boda manje od sedmoplasiranog Betisa, ali i četiri boda manje od šestoplasirane Real Sociedad, pri čemu šesta pozicija na kraju donosi plasman u Europsku ligu.

Valencia je sezonu započela prilično dobro, međutim, u jednom trenutku je tim s Mestalle zapao u veliku krizu, što ih je koštalo bolje pozicije, mada s obzirom na to kako su stvari izgledale prošle sezone kada se ovaj tim spasio od ispadanja doslovno u posljednjem kolu, sada je sve to još i dobro. U posljednjih pet mečeva u najvišem rangu španjolskog nogometa Valencia je ostvarila dvije pobjede, isto toliko poraza, ali i jedan remi na svom stadionu protiv Mallorce kada nije bilo pogodaka. U posljednjem kolu osmoplasirani tim je poražen na svom stadionu od Betisa, i sigurno je da je taj poraz teško pao svima, pogotovo što se radilo o direktnom konkurentu u borbi za izlazak na europsku scenu.

Prije toga, pravedno je reći, Valencia je na vrlo teškom gostovanju kod Osasune ostvarila pobjedu, a taj meč u Pamploni završen je minimalnom pobjedom gostiju. “Slijepi miševi” nisu se pojavili na europskoj sceni već prilično dugo, još od 2020. godine, kada je španjolski predstavnik eliminiran u osmini finala Lige prvaka od Atalante. Ako se malo osvrnemo na nastupe ovog kluba u gostima, do sada je Valencia odigrala šesnaest utakmica vani i ostvarila samo pet pobjeda, tri remija i čak osam poraza, međutim, moramo napomenuti i podatak da je ovaj tim na dva posljednja gostovanja upisao isto toliko pobjeda, što je svakako jedan od glavnih razloga zbog kojih igrači ovog tima u vrlo dobrom raspoloženju putuju na gostovanje kod favorizirane Barcelone.

Naš prijedlog

Barcelona će dati sve od sebe da osigura pobjedu, ako ni zbog čega drugog, onda da bi pretekla Gironu, dok Valencia još uvijek ima šansu, iako ne previše veliku, za kvalifikaciju za Ligu konferencija. Prije svega, čini se da će ovaj dvoboj u Kataloniji donijeti puno golova, zbog čega vam savjetujemo da isprobate okladu na zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, koju Germania nudi s kvotom 1.65.

Očekuje se da će gosti postići barem jedan gol protiv Barcelone, koja je, na primjer, primila ukupno sedam golova u zadnja dva susreta, stoga vam savjetujemo da se fokusirate na okladu Valencia će postići najmanje 1 gol na utakmici s kvotom 1.70 u Germaniji.

Za kraj, možda idealna prognoza za ovaj dvoboj između dva bivša šampiona Španjolske, je oklada da će Oba tima će postići gol na utakmici, za koju je Germania postavila kvotu 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*