TIP DANA: Real Sociedad – Real Madrid: Bitan meč za domaćina, kraljevski klub razmišlja o polufinalu Lige šampiona!

U petak nas očekuje nekoliko veoma interesantnih susreta, a ovog puta smo za vas pripremili meč koji će se igrati na Anoeti, gdje će igrači Real Sociedada ugostiti Real Madrid. Početak susreta između ove dvije ekipe zakazan je za 21 sat.

Sociedad: Baskijci dugo bez poraza u La Ligi!

Prošle sezone Sociedad je igrao vrlo dobar nogomet, što je na kraju toj ekipi osiguralo mjesto u Ligi prvaka, primarni cilj već dugi niz godina. Govoreći o tom natjecanju, moramo napomenuti da je španjolski predstavnik lako došao do nokaut faze iz vrha svoje grupe, ispred Inter iz Italije, koji je prošle sezone došao do finala tog natjecanja. Nažalost, ekipa iz Baskije eliminirana je u osmini finala, puno lakše nego što se očekivalo, budući da je PSG bio bolji u oba susreta i zasluženo napredovao. Naravno, nema se što zamjeriti igračima Sociedada, jer primarni cilj u elitnom natjecanju doista je bio proći u sljedeću fazu, ali minus je što, kako stvari stoje, nećemo vidjeti ovu ekipu u najvišem europskom klupskom natjecanju sljedeće sezone.

Trenutno se ekipa iz Anoete nalazi na šestom mjestu na tablici, deset bodova iza četvrtoplasiranog Atletico Madrida i sedam bodova manje od petoplasiranog Athletic Bilbaa, te se čini da Sociedad čak neće uspjeti napasti ni peto mjesto koje nudi direktan plasman u Europsku ligu, a da ne spominjemo četvrtu poziciju koja je prilično daleko od ovog tima. U posljednjih pet utakmica u elitnom razredu španjolskog nogometa, ovaj tim je neporažen, ostvarivši tri pobjede i dva remija, oba u posljednja dva kola. U posljednjem kolu, ovosezonski španjolski predstavnik u Ligi prvaka remizirao je u vrlo teškom gostovanju kod Getafea, a taj duel u predgrađu Madrida završio je rezultatom 1:1, što iskreno i nije tako loše s obzirom da je poznato da Getafe rijetko griješi na svom stadionu.

Prije toga, šestoplasirani tim na tablici odigrao je neriješeno protiv Almerije, što se svakako smatra ogromnim kiksom, budući da je Almeria ekipa koja je pokazala najmanje od svih timova u ovogodišnjem izdanju La Lige, o čemu najbolje svjedoči njihov ispadanje u Segundu. Što se tiče domaćih utakmica, Sociedad je do sada odigrao petnaest susreta na Anoeti, ostvarivši šest pobjeda i remija te doživio tri poraza, a ovaj put ekipu čeka izuzetno težak zadatak, jer u goste dolazi lider lige i trenutno najbolji španjolski tim. Inače, u prvom dijelu prvenstva Real Madrid je uspio pobijediti Sociedad kod kuće, rezultatom 2:1, a vrijedi spomenuti da su Baskijci prvi došli do pogotka na tom susretu, no Valverde i Joselu su donijeli preokret najtrofejnijem klubu na svijetu.

Real Madrid: Pobjeda u El Clasicu odlučila je španjolsku ligu!

Mnogo lijepih stvari dogodilo se u Realu proteklih nekoliko dana, prvenstveno mislimo na kvalifikaciju tima za polufinale Lige prvaka nakon pobjede u dvomeču protiv Manchester Cityja, kao i na pobjedu u El Clasicu protiv Barcelone, koja je završila s 3:2, čime su Madriđani praktički stavili jednu ruku na trofej prvaka.

Idemo redom. Prvo, moramo spomenuti da je kraljevski klub već osvojio jedan trofej ove sezone, to je Španjolski Superkup, gdje je momčad srušila Barcelonu uvjerljivim rezultatom 4:1 u velikom finalu.

Jedino natjecanje u kojem su učenici Carla Ancelottija dosad podbacili je španjolski Kup kralja, iako moramo priznati da to natjecanje ove sezone nije bilo prioritet, pogotovo jer je tim iz glavnog grada osvojio Kup prošle sezone nakon pobjede nad Osasunom.

Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, španjolski predstavnik igra na vrlo visokoj razini i, kako stvari stoje, čini se da je ovaj tim vjerojatno glavni favorit za osvajanje trofeja s “velikim ušima”.

Ovaj tim, naravno, završio je grupnu fazu na vrhu tablice s maksimalnim brojem bodova, a u osmini finala eliminirali su Leipzig, uz napomenu da se Madriđani nisu posebno istaknuli na tim utakmicama, ali na kraju se pamti samo prolazak u četvrtfinale, gdje je španjolski tim igrao protiv Manchester Cityja u onome što su mnogi smatrali finalom prije finala.

Prvi dvoboj u glavnom gradu Španjolske završio je rezultatom 3:3, dok je uzvrat završio 1:1, i na kraju je momčad legendarnog Carla Ancelottija napredovala nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i zakazala dvomeč protiv Bayerna iz Münchena, koji ove sezone ima mnogo problema, i čini se da su Madriđani veliki favoriti za plasman u veliko finale.

Spomenimo još i sjajne nastupe najtrofejnijeg europskog kluba u La Ligi, gdje ovaj tim trenutno drži prvo mjesto na tablici s jedanaest bodova više od drugoplasirane Barcelone, a upravo je Barcelonu Real pobijedio u posljednjem kolu na svom stadionu u spektakularnoj utakmici koja je završila pobjedom Madriđana 3:2, s golom Bellinghama u zadnjim trenucima susreta.

Za kraj, vrlo je vjerojatno da će Carlo Ancelotti večeras izvesti nešto izmijenjen sastav, zbog činjenice da kraljevski klub već u utorak igra prvu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, pa će talijanski stručnjak prema svemu sudeći odmoriti svoje ključne igrače večeras za taj dvoboj u Münchenu.

Naš prijedlog

Već smo spomenuli da Madrid za nekoliko dana ima prvu polufinalnu utakmicu protiv Bayerna iz Münchena, pa je vrlo vjerojatno da će Carlo Ancelotti malo promiješati karte, što automatski daje bolje šanse Real Sociedadu, i iskreno vjerujemo da domaći tim neće izgubiti ovaj dvoboj, stoga vam savjetujemo da isprobate Real Sociedad će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno s kvotom 1.50.

Ovdje nemojte očekivati previše golova, stoga vam savjetujemo da odigrate okladu na zbroj golova na utakmici će biti najviše 2, koju Germania nudi s kvotom 1.69.

Za kraj, nije isključeno da ovaj susret na Anoeti na kraju ne donese pobjednika, i s obzirom na sve, neriješen ishod je najrealističnija prognoza za ovaj dvoboj između Sociedada i Real Madrida, zbog čega hrabro preporučujemo da isprobate utakmica će završiti neriješeno s kvotom 3.40 u Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*