Tiket dana (Petak, 22.03.2024)

Današnji dan će biti obilježen brojnim kontrolnim i prijateljskim utakmicama širom svijeta, ali će se igrati i utakmice u nekim nižim europskim ligama. Predložene kvote bile su valjane u trenutku sastavljanja listića.

Rumunjska – Sj. Irska – 1 @ 1.80 u PSK

Rumunjska ide na Europsko prvenstvo, što je bilo vrlo važno za nogomet u zemlji. Pojavila se generacija koja je prije pet godina igrala u polufinalu Europskog prvenstva za mlade reprezentacije i od nje se puno očekuje u nadolazećem razdoblju. U kvalifikacijskoj skupini bili su najbolji, završili su natjecanje neporaženi i otići će u Njemačku zajedno sa Švicarskom, ostavljajući iza sebe Izrael, Bjelorusiju, Kosovo i Andoru. Na EURO-u će igrati protiv Belgije i Slovačke, a tijekom sljedećeg tjedna saznat će ime posljednjeg, četvrtog, protivnika u skupini. Igraju prvu od četiri kontrolne utakmice prije prve igre na EURO-u protiv Sjeverne Irske na Nacionalnoj areni u Bukureštu. Otočka reprezentacija nije uspjela doći do Europskog prvenstva i nalazi se iza jednih od slabijih kvalifikacija u posljednje vrijeme. Bili su uspješniji samo od San Marina, dok su ispred njih bili Kazahstan, Finska, Danska i Slovenija. Međutim, u posljednjoj utakmici ciklusa poboljšali su dojam pobjedom nad Danskom u Belfastu. Ovdje Rumunjska ima prednost, ne samo zbog domaćeg terena, već i zato što će igrači htjeti impresionirati trenera Jordanesku i osigurati vizu za EURO.

U kladionici PSK kvota za pobjedu Rumunjske (1) je 1.80.

Španjolska – Kolumbija – Oba daju gol @ 1.90 at 22Bet

Jedna od najzanimljivijih utakmica dana igra se u Londonu na Olimpijskom stadionu, gdje će se sastati Španjolska i Kolumbija. Tako će ove dvije momčadi igrati na neutralnom terenu, ali smo uvjereni da će tribine biti pune. Španjolci će, naravno, igrati na EURO-u u Njemačkoj, iako su kvalifikacije započeli pomalo nesigurno, gubeći u Škotskoj. Međutim, osim tog poraza, sve ostale utakmice su lako dobili i zajedno sa Škotima osigurali svoje mjesto na Europskom prvenstvu. To je donekle obnovilo poljuljano samopouzdanje La Furije nakon vrlo slabog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru i ispadanja u osmini finala od Maroka. Luis Enriquea zamijenio je njegov imenjak De la Fuente, ali sastav se nije puno promijenio. Kolumbijci imaju novu momčad, nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, i na početku novog ciklusa, ovog puta za Svjetsko prvenstvo koje će za dvije godine organizirati tri zemlje, SAD, Kanada i Meksiko, postigli su tri pobjede i tri remija. Nema sumnje da ćemo vidjeti Kolumbiju na sljedećem Svjetskom prvenstvu, posebno jer zbog promjene sustava natjecanja iz južnoameričke zone izravno ide čak 6 reprezentacija, a jedna će u dodatne kvalifikacije. Ako nastave s takvim igrama, nema sumnje da će biti dio sljedećeg najvećeg globalnog nogometnog događaja. Također se raduju i ovogodišnjem Copa Americi, gdje imaju velike ambicije. Bit će zanimljivo u Londonu; ove dvije momčadi nisu često igrale jedna protiv druge, samo dvije prijateljske utakmice, a posljednja, prije sedam godina, završila je rezultatom 2:2.

Očekujemo barem po jedan gol s obje strane, a za igru Oba daju gol kvota je 1.90 u kladionici PSK.

Sochaux – Chateauroux – 1 @ 2.15 u PSK

Evo utakmice iz francuske Nacionalne lige gdje se igra redovno kolo. Ekipa Red Star je vodeća u trećoj ligi, a u Ligue 2 će se plasirati i drugoplasirani tim. Na dnu je puno veća gužva, što nije iznenađujuće jer će čak šest timova napustiti ovu razinu. Jedan od ugroženih timova je Chateauroux, iako je trenutno iznad zone ispadanja. Međutim, ovaj tim ima isti broj bodova kao Villefranche koji je u zoni ispadanja, i to s utakmicom manje. Sve to unatoč izvrsnoj formi Chateaurouxa, koji je u posljednje četiri utakmice osvojio deset bodova. To je više od trećine ukupno osvojenih bodova do sada. Gostovanje u Sochauxu nije lako; tim iz grada poznatog po autoindustriji neočekivano je ispao u treću ligu samo zato što nije osigurao financijske garancije, točnije, to nije učinio kineski vlasnik kluba. Sochaux se nije najbolje snašao u trećoj ligi, ali još uvijek ima izgleda da dosegne drugo mjesto. Ipak, sumnjamo da mogu nadoknaditi dvoznamenkasti zaostatak, ali su svakako bliže pobjedi protiv Chateaurouxa.

U kladionici PSK kvota za pobjedu Sochauxa (1) je 2.15.

Ukupna kvota na tiketu za Četvrtak u kladionica PSK iznosi 7.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*