Tiket dana (Četvrtak, 07.03.2024)

Tiket dana

Danas se igraju prvi mečevi osmine finala Lige Evrope i Lige konferencija. Na programu je čak 15 zanimljivih utakmica u ova dva kupa. Predložene kvote važile su u vreme pisanja predloga.

Sparta Prag – Liverpool – Zbroj golova manje od 2.5 @ 2.40 u PSK

Liverpool još uvijek ima šansu završiti sezonu s četiri trofeja. Već su osvojili jedan, EFL kup, ali još uvijek trebaju napasti najvažnije, Premier ligu i Europsku ligu. Također su u igri za FA kup, a oproštajna sezona Jürgena Kloppa na Anfieldu mogla bi ući u povijest. Uoči sudara sa Spartom u Pragu, Liverpool je slavio pobjedu u Nottinghamu, postigavši gol u posljednjim sekundama nadoknade. Trijumf ih je zadržao na vrhu tablice, i kao lideri, čekat će derbi sezone, igrajući protiv Cityja kod kuće ovu nedjelju. Ova utakmica je na umu svih, a Česi vide svoju šansu u njoj, barem za igru na Letná. Sparta je također imala težak period iza sebe, igrajući protiv svog najvećeg rivala Slavije dva puta u samo pet dana. U kupu su pobijedili nakon produžetaka kao gosti, ali u ligi su igrali neriješeno bez golova kao domaćini. Sparta je eliminirala Galatasaray u doigravanju za ovu rundu, dok je Liverpool, kao pobjednik skupine, imao slobodan prolaz. Liverpool je favorit za prolaz dalje, iako nismo uvjereni u njihovu pobjedu u prvoj utakmici u češkoj prijestolnici. Ne očekujemo utakmicu s puno golova, i naš prijedlog za ovu utakmicu je mali broj golova.

Za zbroj golova manje od 2.5, kvota je 2.40 u kladionici PSK.

Olympiakos – Mac. Tel Aviv – Zbroj golova manje od 2.5 @ 1.90 u PSK

Olympiacos je na nizu od sedam uzastopnih pobjeda, pet u grčkoj Superligi i dvije u doigravanju za osminu finala Konferencijske lige. Oba puta su pobijedili mađarske prvake Ferencváros s rezultatom 1:0. Borba za naslov u Grčkoj im je prioritet, iako su trenutno tek na trećem mjestu. Razlike između četiri najbolja kluba su minimalne, a doigravanje još nije ni počelo. Sigurno je da su navijači željni europskog uspjeha, čak i u Konferencijskoj ligi. Njihov protivnik u osmini finala je Maccabi Tel Aviv iz Izraela, momčad koja je osigurala prvo mjesto u svojoj skupini ispred Genta, Zorye i Breidablika. Prednost Olympiacosa može biti i to što će se uzvratna utakmica igrati u Srbiji, što će biti već treći put ove sezone da ekipa iz Atene gostuje u Srbiji, budući da su već igrali protiv Čukaričkog i TSC-a. Maccabi Tel Aviv je ponovno preuzeo vodeću poziciju u izraelskom prvenstvu, sada s bodom više od imenjaka iz Haife, pa će i tamo biti neizvjesna borba za naslov. Na Karaiskakisu je Olympiacos favorit, ali je još sigurnije kladiti se na mali broj golova.

Za zbroj golova manje od 2.5, kvota je 1.90 u kladionici PSK.

Freiburg – West Ham United – Oba daju gol @ 1.75 u PSK

Ždrijeb je napravio šalu s njemačkim i engleskim timovima, ponovno ih spojivši u istoj sezoni. Konkretno, Freiburg i West Ham igrali su u istoj skupini Europske lige, pri čemu su Čekićari pobijedili oba susreta i osigurali prvo mjesto, izravno se plasiravši u osminu finala. Freiburg, završivši drugi, morao je proći kroz doigravanje i sada ima priliku za osvetu. Freiburg već osam uzastopnih utakmica nije ostvario pobjedu, barem u regularnih 90 minuta. Njihov jedini trijumf, nakon produžetaka, postignut je u uzvratnoj utakmici protiv Lensa, što ih je dovelo među 16 najboljih momčadi u Europskoj ligi. Nisu slavili pobjedu u Bundesligi od 20. siječnja, ali su i dalje u igri za još jedan europski izlazak. Prošlog vikenda osvojili su bod u utakmici protiv Bayerna, što bi im moglo podići samopouzdanje uoči dvomeča s engleskim Čekićarima. West Ham je nanizao dvije pobjede u Premier ligi, nakon serije od šest utakmica bez pobjede. Pobjede nad Brentfordom i Evertonom podigle su ih na 7. mjesto, ali i dalje zaostaju solidnih 8 bodova za prvim timom u zoni kvalifikacija za Europu. U listopadu prošle godine West Ham je slavio s 2:1 u Freiburgu, i predlažemo klađenje da će oba tima ponovno postići gol.

Za oba daju gol, kvota je 1.75 u kladionici PSK.

Dinamo Zagreb – PAOK – X2 i zbroj golova 1.5 + @ 2.02 u PSK

Dinamo Zagreb je napravio najveće iznenađenje u doigravanju za osminu finala eliminiravši favorizirani Real Betis iz Seville. Ispostavilo se da je minimalna pobjeda na stadionu Benito Villamarin bila dovoljna za ukupni trijumf, s obzirom da je Dinamo uspio izvući 1:1 na Maksimiru. U hrvatskom prvenstvu zagrebački tim više nije toliko dominantan i suočit će se s ozbiljnim izazovima u obrani naslova protiv konkurenata poput Hajduka i Rijeke. Prošlog vikenda spasili su bod u Osijeku tek u sudačkoj nadoknadi, dodatno povećavajući zaostatak za Rijekom za dva boda. PAOK je također u utrci za naslov u Grčkoj, gdje četiri tima konkuriraju. Osim solunskog tima, tu je i atenski trio Panathinaikos, Olympiacos i AEK. Crno-bijeli su trenutno lideri, ali samo s bodom prednosti nad aktualnim prvacima AEK-om. PAOK je doživio pravu tragediju u polufinalu nacionalnog kupa kada su propustili finale zbog primljenog gola u posljednjoj sekundi produžetaka. Solunski tim izvrsno igra u gostima, i ne vjerujemo da će izgubiti na Maksimiru. Uz dvostruku šansu na goste, očekujemo i barem dva ukupna gola.

Za X2 i zbroj golova 1.5 +, kvota je 2.02 u kladionici PSK.

Ukupna kvota na tiketu za Četvrtak u kladionici PSK iznosi 16.12.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*