TIP DANA: Sporting – Atalanta: Mogu li Lavovi uzeti osvetu na Atalanti za nedavni poraz u glavnom gradu Portugala?

Tip Dana na kladjenje.hr

U srijedu nas očekuje vrlo zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj put smo analizirali utakmicu koja će se igrati u Lisabonu, gdje će nogometaši Sportinga ugostiti Atalantu. Naravno, radi se o prvoj utakmici osmine finala Europske lige, a utakmica na stadionu “José Alvalade” zakazana je za početak u 18:45.

Sporting: Lavovi pripremaju osvetu protiv Atalante!

Nakon dužeg vremena, prošle sezone Sporting se morao zadovoljiti s četvrtom pozicijom na tablici, što znači da ovaj put nismo imali priliku vidjeti tim iz Lisabona u najkvalitetnijem europskom klupskom natjecanju, što je godinama unazad bio primarni cilj ovog tima. Morali su se zadovoljiti Europskom ligom, gdje su popularni Lavovi završili na drugom mjestu u tablici, iza prvoplasirane Atalante. U šesnaestini finala, portugalski predstavnik odigrao je sjajan dvomeč protiv Young Boysa, koji su sudjelovali u Ligi prvaka prošle jeseni, pa je tako Sporting zakazao osminu finala protiv Atalante, podsjećajući da su ova dva tima bila i u grupnoj fazi.

Jednom je Atalanta slavila, i to tijekom posjeta Lisabonu, a jednom nije bilo pobjednika, jer je utakmica u Bergamu završila rezultatom 1:1. Gledajući unatrag na nastupe izabranika Rubena Amorima u ovogodišnjem izdanju Primeire Lige, čini se da ima puno razloga za zadovoljstvo, a trenutno se zeleno-bijeli nalaze na prvom mjestu tablice s bodom prednosti nad drugoplasiranom Benficom, koja zanimljivo ima odigranu jednu utakmicu više i koja je također doživjela težak poraz u posljednjem kolu tijekom posjeta Portu s rezultatom 5:0.

Što se tiče Sportinga, lisabonski tim je u posljednjem kolu na svom stadionu pobijedio neugodni Farense, a ta utakmica završila je rezultatom 3:2. Također vrijedi spomenuti da je nedavno tim pod vodstvom Rubena Amorima slavio u prvoj utakmici polufinala portugalskog Kupa, gdje su pobijedili gradskog rivala Benficu 2:1, a ostaje vidjeti hoće li to biti dovoljna prednost prije nadolazeće uzvratne utakmice. Nažalost, prije tog trijumfa u posljednjem kolu nad Farenseom, Sporting je samo remizirao u gostima kod Rio Avea, a ta utakmica završila je rezultatom 3:3. Naposljetku, kod kuće u ligi do sada, ovaj tim je odigrao dvanaest utakmica i ostvario isto toliko pobjeda, što je svakako činjenica koja zaslužuje veliko priznanje.

Atalanta: Ulazak u krizu u najgorem mogućem trenutku!

Prošle sezone, Atalanta je većim dijelom prvenstva igrala na vrlo visokoj razini, što je bilo dovoljno za plasman u grupnu fazu Europske lige, što je i bio primarni cilj ovog tima. Govoreći o drugom po kvaliteti europskom klupskom natjecanju, vrijedi se prisjetiti da je talijanski predstavnik fenomenalno igrao u grupnoj fazi, i na kraju je momčad iz Bergama uspjela osigurati prvo mjesto u grupi, što posljednjih nekoliko sezona znači izravan plasman u osminu finala. Tako je momčad Gian Piera Gasperinija preskočila šesnaestinu finala i u borbi za četvrtfinale će se suočiti sa Sportingom, s kojim su bili i u grupi, zajedno s timovima poput Sturma i debitanta Rakowa.

Ždrijeb je htio da Atalanta i Sporting ponovno odmjere snage u osmini finala drugog po kvaliteti europskog klupskog natjecanja, i vidjet ćemo tko će ovaj put izaći kao pobjednik, uz napomenu da je Atalanta u ta dva susreta ostvarila jednu pobjedu i jedan neriješen rezultat.

Prije otprilike mjesec dana, klub iz Bergama igrao je na vrlo visokoj razini, ali čini se da je sve krenulo nizbrdo od neriješenog rezultata na gostovanju kod Milana, koji je završio 1:1, što zapravo i nije loš rezultat. Nakon toga, Atalanta je doživjela pravu katastrofu u odgođenoj utakmici tijekom posjeta Interu, gdje je trenutni lider Serie A lako slavio s 4:0 na Giuseppe Meazzi.

Konačno, u posljednjem kolu, momčad iz Bergama u izravnom dvoboju za mjesto u Ligi prvaka doživjela je pomalo neočekivani poraz na svom stadionu od Bologne, završivši 1:2. Sada neće biti iznenađenje ako sljedeće sezone vidimo Bolognu u najkvalitetnijem europskom klupskom natjecanju, iako je sigurno da Gasperinijevi učenici neće tako lako odustati.

Ono što nije dobro je činjenica da je popularna Boginja bez pobjede u posljednja tri susreta, tijekom kojih je trenutno šestoplasirani tim u Serie A doživio dva poraza, uz neriješeni rezultat protiv Milana na San Siru, što zapravo i nije tako loš rezultat.

Jedino što može biti dobra vijest prije ovog dvomeča s Lavovima su međusobni susreti protiv portugalskog predstavnika, gdje je u posljednja dva susreta klub iz Bergama imao pozitivan skor i sigurno je da će igrači Atalante dati sve od sebe da se taj trend nastavi i ovaj put.

Naš prijedlog

Kao što je dobro poznato, ova dva tima bila su u istoj grupi ovogodišnjeg izdanja Europske lige, i Sporting u ta dva susreta nije uspio pobijediti talijanskog predstavnika. Sada su stvari nešto drugačije, budući da Sporting u posljednje vrijeme igra na vrlo visokoj razini, dok je Atalanta upala u krizu rezultata u najgorem mogućem trenutku, stoga toplo preporučujemo pokušati sreću s Sporting će pobijediti na utakmici, za koju je kladionica Germania pripremila kvotu 2.10.

Čini se vjerojatnim da, bez obzira na ogroman ulog, možemo ponovno očekivati golove s obje strane, stoga toplo preporučujemo fokusiranje na okladu oba tima će postići gol na utakmici, za koju je kladionica Germania pripremila kvotu 1.70.

Za kraj, možda bi bilo idealno pokušati sreću s kombiniranom okladom Sporting će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, sve to uz fantastičnu kvotu 2.70 u kladionici Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*