TIP DANA: Real Sociedad – Villarreal: Baskijci su na meti Žute podmornice i razmišljaju o Parižanima!

Tip Dana na kladjenje.hr

U petak možemo očekivati nekoliko zaista fenomenalnih utakmica širom Europe, a po našem mišljenju, vjerojatno najzanimljivija će se igrati u San Sebastianu gdje će Real Sociedad ugostiti Villarreal. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 21 sat.

Real Sociedad: Dobre izvedbe u Ligi prvaka, ali vrlo loše u La Ligi!

Već smo nekoliko puta u našim analizama Real Sociedada spomenuli da je prošla sezona bila za pohvalu jer je momčad uspjela osigurati četvrto mjesto na tablici i izravan plasman u Ligu prvaka, što je nesumnjivo bio dugoročni cilj kluba. Govoreći o ovom natjecanju, vrijedi istaknuti da je u skupini s Interom, Benficom i Salzburgom – nimalo naivnoj skupini – španjolski predstavnik osigurao prvo mjesto, doduše s istim brojem bodova kao i Inter. Ove dvije momčadi odlučile su u posljednjem kolu na Giuseppe Meazzi tko će iz prve pozicije napredovati u nokaut fazu, a španjolska momčad uspjela je odoljeti Nerazzurrima, jer je dvoboj u Milanu završio pomalo neočekivano bez pobjednika i bez golova.

Ždrijeb je bio nemilosrdan, jer je Real Sociedad dobio PSG u osmini finala. Prva utakmica između ove dvije momčadi odigrana je prije desetak dana, a tada su Parižani relativno lako pobijedili s rezultatom 2:0. Međutim, ne smije se zaboraviti da nas tek čeka uzvratna utakmica na Anoeti, koja će sigurno biti ispunjena do posljednjeg mjesta. U svakom slučaju, dojam je da smo od Real Sociedada očekivali puno više u ovogodišnjem izdanju španjolske La Lige, i kako stvari stoje, gotovo je sigurno da ovu momčad nećemo vidjeti u najboljem europskom klupskom natjecanju sljedeće sezone. Trenutno se momčad Imanola Alguacila nalazi na šestom mjestu na tablici, zaostajući jedanaest bodova za četvrtoplasiranim Atletico Madridom. U posljednjih pet utakmica, bivši pobjednik španjolskog Kupa ostvario je dvije pobjede, dva remija, ali i doživio poraz, nedavno kod kuće protiv Osasune s rezultatom 0:1.

U prošlom kolu, Real Sociedad je napokon odigrao dobru utakmicu i uspio pobijediti na zahtjevnom gostovanju kod Mallorce, s rezultatom 2:1, zahvaljujući golu Merina u trećoj minuti sudačke nadoknade. Također, vrijedi podsjetiti da je prije toga momčad s Anoete vezala pet utakmica ne samo bez pobjede, već i bez postignutog gola, što možda najbolje pokazuje koliko se španjolski predstavnik u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka mučio u posljednje vrijeme. Naposljetku, što se tiče domaćih nastupa, šestoplasirana momčad dosad je odigrala dvanaest utakmica, ostvarivši pet pobjeda, isto toliko remija i samo dva poraza.

Villarreal: Očekivali smo puno više od Žute podmornice!

Nije prošlo tako dugo otkako je Villarreal osvojio trofej Europske lige nakon pobjede nad Manchester Unitedom, a prošle sezone popularna Žuta podmornica završila je na fantastičnom petom mjestu na tablici, samo sedam bodova iza četvrtoplasiranog Real Sociedada, kod kojeg Villarreal gostuje u ovom kolu. Sve to donijelo je momčadi izravan plasman u drugostupanjsko europsko klupsko natjecanje, a govoreći o Europskoj ligi, vrijedi istaknuti da je španjolski predstavnik završio grupnu fazu na izvrsnom prvom mjestu na tablici, bod ispred drugoplasiranog Rennesa. To je svakako bila jedna od najkvalitetnijih skupina u ovogodišnjem izdanju Europske lige, jer osim ove dvije momčadi, tu su bili i Panathinaikos i Maccabi Haifa, koji su igrali u Ligi prvaka prošle sezone.

Ukupno gledano, svi u klubu su vrlo zadovoljni nastupima Žute podmornice u drugostupanjskom klupskom natjecanju, međutim, realno je reći da smo od ove momčadi očekivali puno više u La Ligi. Trenutno se Villarreal nalazi na nezavidnom trinaestom mjestu na tablici, ali s devet bodova prednosti nad momčadima iz zone ispadanja, pa se čini da opstanak neće biti upitan, što je svakako najvažnije, bez obzira na činjenicu da momčad s Estadio de la Cerámica ima puno veće ambicije. U posljednjih pet ligaških utakmica, Villarreal zanimljivo nije upoznao poraz, tijekom kojih je momčad četiri puta remizirala i jednom pobijedila, a to je bilo u gostujućoj utakmici protiv Barcelone.

To je bio dvoboj u kojem smo vidjeli osam golova, a na kraju je Villarreal slavio s 5-3 u završnim fazama utakmice, što je bez sumnje bilo veliko iznenađenje, posebno jer Žuta podmornica ove sezone nije u najboljoj formi, a općenito, ova momčad rijetko pobjeđuje Katalonce. U prethodnom kolu, trinaestoplasirana momčad samo je remizirala kod kuće protiv Getafea, a utakmica je završila rezultatom 1-1. Veći dio tog susreta bivši pobjednik Europske lige bio je bolja momčad na terenu, ali mora se priznati da je na kraju nedostajalo malo sreće, jer je domaća momčad propustila nekoliko vrlo dobrih prilika za postizanje gola.

U gostima je Žuta podmornica odigrala dvanaest utakmica i ostvarila samo tri pobjede, četiri remija i pet poraza, uz napomenu da Villarreal u posljednja dva gostovanja nije doživio poraz. Prvi put je to bilo u već spomenutom dvoboju protiv Barcelone, a drugi put u gostima kod izazovnog Alavesa u Baskiji, a taj susret je završio rezultatom 1-1.

Naš prijedlog

Prije svega, poznato je kako Real Sociedad igra u posljednje vrijeme, a uglavnom su to utakmice s malim brojem golova, pa vam ovog puta hrabro preporučujemo da isprobate okladu zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 za koju je kladionica Germania pripremila kvotu 1.69.

Villarreal je uspio odigrati neke izuzetno dobre utakmice u gostima ove sezone, a najnoviji primjer toga je pobjeda nad Barcelonom s rezultatom 3:5, pa je vrlo moguće da Žuta podmornica može odoljeti i kod Real Sociedada, zbog čega vam savjetujemo da isprobate Villarreal će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno za koju je Germania postavila kvotu 1.95.

Na kraju, možda je najrealnija opcija za ovaj dvoboj na Anoeti da se odlučite za kombinaciju oklada Villarreal će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 3 koju kladionica Germania plaća s fantastičnom kvotom 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*