TIP DANA: Stuttgart – RB Leipzig: Bitka za Ligu prvaka u gradu Mercedesa!

Tip Dana na kladjenje.hr

U subotu postoji zaista fenomenalna ponuda za klađenje, a ovaj put smo analizirali jednu od najzanimljivijih utakmica 19. kola njemačke Bundeslige, u kojoj će trećeplasirani Stuttgart ugostiti četvrtoplasirani Leipzig. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 15:30 sati.

Stuttgart: Mogu li Švabe do Lige prvaka?

Odmah na samom početku treba istaknuti da je Stuttgart prošle sezone bio na rubu ispadanja u Zweite Bundesligu, ali sada, unatoč svim izgledima, ovaj tim se nalazi na fantastičnom trećem mjestu na tablici, što na kraju prvenstva donosi kvalifikacije za Ligu prvaka.

Zaista, popularne Švabe su igrale dodatne kvalifikacije za opstanak protiv Hamburga, a tim iz grada Mercedesa uspio je bez većih problema eliminirati HSV s ukupnim rezultatom 6:1, osiguravajući svoj ostanak u najvišem rangu njemačkog nogometa.

Naravno, na početku ove sezone primarni ciljevi ponovno su bili vezani uz opstanak. Međutim, nakon sjajnih izvedbi popularnih Švaba, sigurno je da su apetiti u klubu naglo porasli, jer Stuttgart trenutno, kao što smo spomenuli na početku teksta, zauzima treće mjesto na tablici s bodom više od četvrtoplasiranog Leipziga i petoplasirane Borussije Dortmund.

Do sada su Girasi i njegovi suigrači odigrali osamnaest utakmica u ovogodišnjem izdanju Bundeslige i ostvarili 11 pobjeda, jedan remi, ali i šest poraza. Ono što bi moglo zabrinuti sve navijače ovog kluba su vrlo loše izvedbe u posljednje vrijeme, jer trećeplasirani tim na tablici ostvario je samo jednu pobjedu, jedan remi, ali i tri poraza u posljednjih pet prvenstvenih utakmica.

U drugom dijelu prvenstva, točnije u 2024. godini, izabranici Sebastiana Hoeneßa doživjeli su isti broj poraza. Prvi se dogodio u gostujućoj utakmici protiv Mönchengladbacha, gdje su popularni Ždrebci lako slavili s 3:1, a u posljednjem kolu trećeplasirani tim također je doživio poraz u gostima kod Bochuma, završivši s rezultatom 1:0.

Na domaćem terenu, tim iz grada Mercedesa do sada je odigrao devet utakmica i zabilježio sedam pobjeda, jedan remi i samo jedan poraz, zanimljivo od Hoffenheima.

Ono što sigurno nije dobro za Sebastiana Hoeneßa u ovoj utakmici protiv Leipziga je to što trener najugodnijeg iznenađenja ovogodišnjeg izdanja Bundeslige neće moći računati na Girasija, koji ima ozljedu mišića. Osim njega, za ovaj dvoboj neće biti dostupni ni Ito, Wu, Silas, Karazor i Nartey, dok je Egloff upitan.

Za kraj, u prvom dijelu sezone Švabe su uvjerljivo poražene u gostujućoj utakmici protiv Leipziga, a utakmica na Red Bull Areni završila je rezultatom 5:1.

Leipzig: Neuvjerljive izvedbe u nastavku prvenstva!

U posljednjih nekoliko sezona, Leipzig je redovito postizao poziciju koja na kraju sezone donosi kvalifikacije za Ligu prvaka, a često se događalo da Red Bull nadoknadi vrlo loše izvedbe u prvom dijelu sezone sjajnim igrama u drugom dijelu.

Prošle sezone, ovaj tim je došao do trećeg mjesta na tablici i osigurao izravan plasman u najprestižnije europsko klupsko natjecanje. Govoreći o tome, vrijedi spomenuti da njemački predstavnik nikada lakše nije došao do nokaut faze Lige prvaka. U skupini s Manchester Cityjem, Young Boysima i Crvenom zvezdom, Leipzig je osigurao drugo mjesto u skupini. Definitivan prolaz među šesnaest najboljih europskih momčadi ostvaren je dva kola prije kraja, nakon trijumfa u gostujućoj utakmici protiv Crvene zvezde, gdje je rezultat bio 1:2 u korist popularnih Bikova.

Njihov protivnik u osmini finala je Real Madrid, koji, na temelju svega što smo dosad vidjeli, trenutno možda i najveći favorit za osvajanje “ušatog” trofeja.

U svakom slučaju, do prvog dvoboja zakazanog za 13. veljače, izabranici Marca Rosea u potpunosti će se fokusirati na nacionalno prvenstvo, gdje se trenutno nalaze na četvrtom mjestu na tablici, s istim brojem bodova kao i petoplasirana Borussia Dortmund, ali s bodom manje od trećeplasiranog Stuttgarta, kod kojeg Red Bull također gostuje u ovom kolu.

Stvari nisu dobro počele za ovu momčad u nastavku prvenstva, jer je Leipzig, poput Stuttgarta, doživio dva poraza u dvije odigrane ligaške utakmice. Prvo je bivši polufinalist Lige prvaka izgubio kod kuće od Eintrachta iz Frankfurta, gdje je momčad iz Frankfurta pomalo neočekivano slavila s 0:1. Zatim je Red Bull također doživio poraz od prvoplasiranog Leverkusena, ponovno na svom stadionu, pri čemu je lider lige osigurao sva tri boda golom u posljednjim trenucima susreta, koji je završio s 2:3.

Prije svega toga, Leipzig je uspio samo remizirati u gostujućoj utakmici protiv Werdera iz Bremena, što nas dovodi do činjenice da je ova momčad posljednju pobjedu u prvenstvu ostvarila prije gotovo mjesec i pol dana, kada je momčad Marca Rosea na domaćem terenu pobijedila Hoffenheim s 3:1.

U gostujućim utakmicama, popularni Bikovi dosad su odigrali osam susreta, ostvarivši četiri pobjede, samo jedan remi, ali i tri poraza. Vrijedi spomenuti da je posljednja gostujuća pobjeda Red Bulla bila protiv Borussije Dortmund početkom prosinca, s rezultatom 2:3.

Naš prijedlog

Oba tima nisu pokazala puno na početku prvenstva, a što se tiče ovog dvoboja, treba istaknuti da su ulozi zaista veliki, jer bi pobjednik bio u vrlo lijepoj poziciji, dok bi gubitnički tim gotovo sigurno pao na peto mjesto na tablici. Oba će dati sve od sebe da ostvare svoju prvu pobjedu u drugom dijelu prvenstva, a u takvoj situaciji vjerojatno je idealno isprobati okladu oba tima će postići gol na utakmici s kvotom 1.53 u Germaniji.

Međutim, čini se da Leipzig ima puno više iskustva u takvim utakmicama, pa većinom dajemo prednost popularnim Bikovima u ovom susretu i predlažemo vam da se kladite na RB Leipzig će pobijediti na utakmici, za što Germania plaća kvotu 2.50.

Za kraj, obrana oba tima pokazala je prilično slabosti u posljednje vrijeme, pa prije svega vjerojatno možemo očekivati vrlo učinkovit dvoboj, zbog čega vam predlažemo da isprobate okladu zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4, za što Germania plaća kvotu 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*