Tiket dana (Ponedjeljak, 22.01.2024)

Tiket dana

Mnogo je zanimljivih događaja danas, unatoč tome što je ponedjeljak. Osim utakmica u nekim od najjačih liga, igra se i finale talijanskog Superkupa, kao i utakmice na dva kontinentalna prvenstva, u Aziji i Africi. Predložene kvote bile su valjane u trenutku sastavljanja listića.

Granada – At. Madrid – At.Madrid će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 @ 2.00 u Germania

Pobjeda Atletica u Kupu kralja protiv Reala mogla bi biti prekretnica sezone. Atletico ne može biti u potpunosti zadovoljan svojim dosadašnjim učinkom; jedva su se probili do nokaut faze Lige prvaka, eliminirani su u polufinalu Superkupa, i čekaju utakmicu protiv Granade na 5. mjestu, iako s dvije utakmice manje. Zaostaju dvoznamenkasti broj bodova za Gironom i Realom, pa borba za naslov ne ovisi isključivo o Simeoneovoj momčadi. Kad bi mogli sastaviti niz pobjeda, sve bi bilo moguće, ali Atletico je izgubio mnogo bodova gdje to nije smio. Granada je jedno od tih mjesta gdje se bodovi ne smiju gubiti. Domaćini su trenutno na pretposljednjem mjestu, sakupili su samo 11 bodova i pobijedili su samo dva puta u prvih 20 kola. Jedna od te dvije pobjede dogodila se u posljednjem kolu kada su slavili protiv Cadiza. Gosti su u naletu, i vjerujemo u njihov trijumf u ovoj gostujućoj utakmici, s napadom Atletica kao njihovim najvećim adutom.

Prijedlog je At.Madrid će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 s kvotom 2.00 u Germaniji.

Leicester – Ipswich – Leicester će pobijediti na utakmici @ 1.85 u Germania

Sigurni smo da ni Ipswich ni Leicester ne bi imali ništa protiv da se sezona završila prije ovog kola. U tom slučaju bi oba tima direktno izborila ulazak u Premier ligu, što se za Lisice i očekuje, dok bi za Traktor Boyse to bio fantastičan uspjeh. Zanimljivo je da prošle sezone ni jedni ni drugi nisu igrali u Championshipu. Domaćin je bio u eliti, iz koje je, mimo svih očekivanja, ispao, dok je gost igrao u League 1. Prije ove utakmice, Ipswich je pao na 3. poziciju jer je Southampton lako slavio u gostima u subotu, iako Sveci i Ipswich imaju isti broj bodova, s tim da Plavi imaju ovu utakmicu manje. Leicester je sakupio 7 bodova više od Southamptona i Ipswicha, i u slučaju neuspjeha u ovoj utakmici zakomplicirali bi svoju situaciju. Razlog za to je poraz u prošlom kolu u Coventryju, četvrti u sezoni. Ipswich ima jedan poraz manje do sada, ali mnogo više neriješenih rezultata. Jedan od tih remija dogodio se u prvom okršaju ovih dvaju timova odigranom krajem prošle godine. Da nisu izgubili u Coventryju, igrači Leicestera bi mogli biti oprezniji na svom King Power stadionu, ali sada Lisice moraju pobijediti i održati distancu od svojih pratitelja.

U Germaniji, koeficijent za Leicester će pobijediti na utakmici iznosi 1.85.

Cape Verde – Egypt – Egypt će pobijediti na utakmici @ 1.50 u Germania

U natjecanju s Ganom i Egiptom, nakon dva kola, jedino su Zelenortska Ostrva sigurna za drugu fazu natjecanja na Afričkom kupu nacija. Plave Ajkule su dobile oba meča na početku prvenstva, prvo stvorivši iznenađenje pobjedom nad Ganom 2:1, a zatim uvjerljivo pobijedivši Mozambik u drugom kolu. Ovaj tim se nije smio podcijeniti ni prije, a pogotovo ne sada kada su na pobjedničkom nizu. Za Egipćane, duel trećeg kola je biti ili ne biti. Dosad su osvojili samo dva boda, oba puta igrajući 2:2, prvo s Mozambikom, a zatim i s Ganom. Brine ozljeda Mohameda Salaha, ali najave sugeriraju da će on zauzeti svoje mjesto u timu za ovaj vrlo važan duel. Vjerujemo da će Faraoni uspjeti učiniti ono što se od njih očekuje; tim s Salahom, Marmoushom, Elnenyjem i ostalima mora igrati u nokaut fazi. Zelenortski su definitivno prvi u grupi i mogu si priuštiti odmoriti svoje najbolje igrače, poput Bebea, Cabrala, Rodriguesa ili Mendesa, u ovoj utakmici.

Očekujemo Egypt će pobijediti na utakmici, a za to se u Germaniji nudi koeficijent 1.50.

FCSB – UTA – FCSB će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 @ 1.67 u Germania

Rumunji su nastavili sezonu nakon mjeseca dana pauze, a situacija na tablici nakon jesenskog dijela je takva da su navijači FCSB-a najzadovoljniji. Bivša Steaua iz Bukurešta je lider na tablici s 44 boda, osam više od najbližeg pratitelja Cluja. Tu je i još jedna ekipa iz glavnog grada, Rapid, s 36 bodova nakon ovog kola, ali FCSB održava distancu. U svojoj prvoj utakmici u 2024., tim iz Bukurešta će ugostiti UTA iz Arada, od kojih su poraženi 2:1 u prvom dijelu sezone. Ta utakmica je odigrana krajem kolovoza, i od tada se puno toga promijenilo, s UTA sada samo na 12. mjestu na tablici i gotovo sigurno igrajući u play-outu nakon redovnog dijela sezone. Nije bilo puno promjena tijekom zime ni u jednoj ni u drugoj ekipi, pa je jasno da je domaćin u ovoj utakmici apsolutni favorit. Osim vjerovanja u pobjedu domaćina, očekujemo da će FCSB postići barem dva gola.

Za okladu FCSB će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 u Germaniji, kvota iznosi 1.67.

Ukupna kvota na tiketu za Ponedjeljak u kladionica Germania iznosi 9.27.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*