TIP DANA: Atl. Madrid – Real Madrid: Jorgandžije žele osvetu za eliminaciju iz Superkupa, ali ovakvom Real Madridu se ne prijeti!

Tip Dana na kladjenje.hr

U četvrtak raspored nije toliko bogat kao u proteklih nekoliko dana, ali ovaj dan ipak donosi veliki madridski derbi, popularni “Madridski derbi”, gdje će se Atletico i Real sučeliti, sve to u sklopu osmine finala španjolskog Kupa Kralja. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 21:30 sati.

Atletico Madrid: Jorgandžije primaju puno golova u posljednje vrijeme!

Unatoč nekoliko turbulencija tijekom sezone, Atletico je ponovno uspio postići svoj primarni cilj, koji je već godinama, a to je plasman u Ligu prvaka. Već na samom početku, govoreći o ovom elitnom natjecanju, vrijedi spomenuti da je klub iz glavnog grada uspio doći do osmine finala, nakon što su Diego Simeoneovi igrači, natječući se protiv Lazija, Feyenoorda i Celtica, zauzeli prvo mjesto u svojoj skupini. Za otprilike mjesec dana, suočit će se s Interom u prvoj utakmici osmine finala, i s obzirom na trenutnu formu Intera, čini se da će Jorgandžije biti u nepovoljnom položaju u ovom dvoboju.

U šest odigranih utakmica u ovom elitnom natjecanju, Simeoneova momčad je ostvarila četiri pobjede i dva remija, na kraju završivši četiri boda ispred drugoplasiranog Lazija, osiguravši svoje prvo mjesto bez sumnje.

Što se tiče španjolske lige, Atletico ponovno igra prilično promjenjivo. Trenutno se klub iz španjolske prijestolnice nalazi na petom mjestu na tablici, tri boda iza Athletic Bilbaa, koji je na trećem mjestu i ima jednu utakmicu više od Madrida, te isti broj bodova manje od četvrtoplasirane Barcelone, koja je odigrala isti broj utakmica kao i Atletico.

Zanimljivo je da su Simeoneovi igrači svoju posljednju utakmicu u španjolskoj ligi odigrali točno prije dva tjedna, kada su poraženi u gostima kod Girona. Ovaj dvoboj u Kataloniji donio nam je sedam golova, jer je najveće iznenađenje trenutne sezone La Lige slavilo pobjedu 4:3.

Prije toga, Atletico Madrid je ostvario vrlo važnu pobjedu kod kuće protiv ovosezonski razočaravajuće Seville, a utakmica na Wanda Metropolitano završila je rezultatom 1:0.

Nedavno su Jorgandžije sudjelovale u završnom turniru španjolskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji, gdje su u polufinalu eliminirani od Real Madrida nakon produžetaka, u spektakularnom susretu koji je završio pobjedom kraljevskog kluba 5:3, jasno pokazujući da ovaj tim prima puno golova u posljednje vrijeme.

Svakako, Atletico ima najviše moguće ciljeve u Kupu Kralja, međutim, ono što nije dobro je da će im protivnik ponovno biti Real Madrid, koji igra zaista sjajno, i čini se da je kraljevski klub favorit i u ovom susretu Superkupa, uz očekivanje da bismo ponovno mogli svjedočiti pravoj golijadi.

Naravno, ne treba zaboraviti da su Jorgandžije ove sezone već jednom uspjele pobijediti Real Madrid, i to u ligi, kada je na Wanda Metropolitano bilo 3:1.

Real Madrid: Nogometna lekcija Barci i novi trofej za kraljevski klub!

Prošle sezone, Real Madrid je osvojio samo jedan trofej, Kup kralja, nakon trijumfa u velikom finalu protiv Osasune. U Ligi prvaka, španjolski predstavnik je eliminiran u polufinalu od Manchester Cityja, koji je na kraju osvojio naslov europskog prvaka. U ligi, Madrid se morao zadovoljiti drugim mjestom na tablici, jer je Barcelona, nakon četiri godine suše, osvojila naslov prvaka.

Primarni cilj za momčad, koju vodi legendarni Carlo Ancelotti, prije svega će biti naslov prvaka Španjolske. Važno je napomenuti da je kraljevski klub već osigurao jedan trofej ove sezone. Prije nekoliko dana, osvojili su španjolski Superkup nakon što su u finalu u Saudijskoj Arabiji pobijedili svog najvećeg rivala, Barcelonu. Utakmica je završila s 4:1, i ne bi bilo pretjerano reći da je Real mogao pobijediti Katalonce s još većom razlikom.

Trenutno, stvari idu po planu u La Ligi, gdje se Belingem i njegovi suigrači nalaze na drugom mjestu, bod iza vodeće Girona. Međutim, vrijedi spomenuti da trenutni senzacija lige ima odigranu jednu utakmicu više od Reala, jer je ovaj posljednji sudjelovao u gore spomenutom finalu Superkupa tijekom vikenda.

U posljednjem kolu La Lige, Real Madrid je tijesno pobijedio Mallorcu 1:0 u izazovnoj utakmici u španjolskoj prijestolnici. U posljednjih pet utakmica u španjolskom prvenstvu, Madrid je ostvario četiri pobjede i jedan remi, a taj remi je došao u jednoj od najtežih gostujućih utakmica La Lige protiv Betisa, završivši 1:1.

Što se tiče Lige prvaka, momčad Carla Ancelottija je ponovno dominirala svojom skupinom, koja je uključivala Napoli, Union Berlin i Bragu, osiguravši prvo mjesto. U osmini finala, najuspješniji europski klub će se suočiti s Leipzigom, i čini se da je španjolski predstavnik snažan favorit za prolazak u četvrtfinale.

Momčad Carla Ancelottija dolazi na ovaj gradski derbi u odličnom raspoloženju, nakon osvajanja prvog trofeja sezone. S obzirom na to kako stvari stoje, čini se da kraljevski klub neće stati na tome, pa možemo očekivati izuzetno dobru utakmicu na jednom od najljepših stadiona u Europi.

Naš prijedlog

Kao što smo već spomenuli, Atletico Madrid u posljednje vrijeme prima dosta golova, a čini se da je Diego Simeone značajno promijenio filozofiju svoje momčadi, koja, nakon dugo vremena, igra za više golova. To je svakako nešto što može jako obradovati neutralne navijače. Prije svega, savjetujemo vam da isprobate okladu obje momčadi daju gol, za koju je kladionica PSK pripremila kvotu 1.50.

Iz istog razloga, savjetujemo vam da se fokusirate na utakmicu s puno golova, posebno više od 3.5 golova, za što PSK nudi izvrsnu kvotu od 2.70.

Za kraj, vjerujemo da će Real Madrid uspjeti eliminirati svog gradskog rivala u Kupu kralja, a za pobjedu Real Madrida, PSK je postavio kvotu 2.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*