TIP DANA: Osasuna – Real Sociedad: Može li ekipa iz Pamplone ponovno stići do finala Kupa Kralja?

Tip Dana na kladjenje.hr

U srijedu vas očekuje vrlo zanimljiva ponuda za klađenje, a ovog puta pripremili smo vam susret osmine finala španjolskog Kupa Kralja, u kojem će Osasuna ugostiti Real Sociedad na svom terenu. Početak ovog susreta zakazan je za 21:00 sat.

Osasuna: Ekipa iz Pamplone briljira u Kup natjecanjima!

Osasuna je prošle sezone igrala izvanredan nogomet, na kraju osiguravši hvalevrijedno sedmo mjesto na tablici, što, kao što je dobro poznato, donosi kvalifikacije za doigravanje za Konferencijsku ligu. Međutim, slavlje navijača Osasune kratko je trajalo, jer je španjolski predstavnik uskoro diskvalificiran iz Europe zbog propusta koji se dogodio prije desetak godina.

Naravno, pravni tim kluba iz El Sadara nije se predavao i brzo su podnijeli žalbu, koju su svi navijači kluba radosno prihvatili. Na taj način, Osasuna je mogla sudjelovati u doigravanju za Konferencijsku ligu. Nažalost, u doigravanju za ulazak u treće najkvalitetnije europsko klupsko natjecanje, belgijski Club Brugge je izašao kao pobjednik, zasluženo eliminiravši španjolskog predstavnika. Presudan faktor bio je veće iskustvo Club Bruggea u europskim natjecanjima, koje višestruki belgijski prvaci posjeduju.

Valja napomenuti da je Osasuna prošle godine stigla do velikog finala Kupa Kralja, gdje su očekivano poraženi od Real Madrida. Sve to omogućilo im je nastup na finalnom turniru španjolskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji, gdje je ekipa Jagobe Arrasatea poražena od Barcelone rezultatom 2:0. Važno je napomenuti da se Osasuna dobro predstavila na tom susretu.

Što se tiče španjolske lige, Osasuna se trenutno nalazi na dvanaestom mjestu na tablici, s udobnih sedam bodova prednosti u odnosu na najugroženije ekipe pri dnu ljestvice, iako su odigrali jednu utakmicu manje. U svojih posljednjih pet utakmica, ova simpatična ekipa ostvarila je dvije pobjede, dva remija i pretrpjela samo jedan poraz, koji se dogodio protiv Mallorce u uzbudljivoj utakmici koja je završila rezultatom 3:2 u korist Mallorce.

U prethodnom kolu, dvanaesto plasirana ekipa osigurala je ključnu pobjedu na svom stadionu protiv izuzetno slabe Almerije ove sezone, s konačnim rezultatom 1:0. Zaključno, kada igraju kod kuće, gdje Osasuna tradicionalno dobro nastupa, ostvarili su tri pobjede, isto toliko remija i četiri poraza u deset odigranih utakmica.

Real Sociedad: Baski će teško ponovno izboriti mjesto u Ligi prvaka!

Već godinama klub s Anoete nastoji osigurati poziciju koja na kraju sezone omogućava kvalifikaciju za najkvalitetnije klupsko natjecanje, a prošle godine se to napokon ostvarilo jer je ekipa završila sezonu na četvrtom mjestu na tablici.

Naravno, kad govorimo o elitnom natjecanju, vrijedi napomenuti da je španjolski predstavnik prošao prilično dobro u izazovnoj grupi koja je uključivala Inter, Benficu i Salzburg. Na kraju je ekipa s Anoete pomalo neočekivano zauzela prvo mjesto u grupi, iako su imali isti broj bodova kao Inter.

U ovogodišnjem izdanju Lige prvaka pod vodstvom Imanola Alguacila, Real Sociedad je odigrao šest utakmica, ostvarivši tri pobjede i tri remija uz samo dva primljena gola, impresivan rezultat.

U ključnoj utakmici za prvo mjesto u grupi, Real Sociedad je uspio ostati neporažen u gostovanju kod Intera, unatoč snažnoj izvedbi Intera ove sezone. U osmini finala, Real Sociedad je izvukao Paris Saint-Germain kao protivnika, a jasno je da je francuski tim veliki favorit u tom susretu. Ipak, Real Sociedad je već ostvario svoj primarni cilj ulaskom u nokaut fazu.

Povratkom na španjolsku ligu, mora se priznati da su postavljena veća očekivanja za ekipu iz San Sebastijána. Trenutačno je Real Sociedad na šestom mjestu na tablici, s značajnim zaostatkom od devet bodova u odnosu na četvrtoplasiranu Barcelonu. Čini se da Real Sociedad nećemo vidjeti u elitnom natjecanju sljedeće sezone.

U prethodnom kolu ekipa je pretrpjela poraz u najvećem baskijskom derbiju, jer je Athletic Bilbao ostvario pobjedu od 2:1 na svom stadionu.

U svojih posljednjih pet utakmica, Real Sociedad je uspio ostvariti samo jednu pobjedu, doživio je već spomenuti poraz od Bilbaa i imao tri remija.

Zaključno, u gostujućim utakmicama, španjolski predstavnik u Ligi prvaka odigrao je deset utakmica, ostvarivši tri pobjede, tri poraza i četiri remija.

Naš prijedlog

Na prvi pogled, jasno je da je ovo izuzetno izazovna utakmica za predviđanje jer su obje momčadi bile nepredvidive ove sezone. Međutim, poznato je da se Osasuna dobro snalazi u kup natjecanjima, što potvrđuje njihov plasman u prošlogodišnje finale. S druge strane, Real Sociedad će vjerojatno više usmjeriti svoju pažnju na nastup u nacionalnom prvenstvu i svoje obaveze u nokaut fazi Lige prvaka. Vrlo je moguće da će gostujuća momčad izvesti nešto izmijenjen sastav. Stoga preporučujemo klađenje da će Osasuna pobijediti na utakmici, koju kladionica Germania nudi po fantastičnoj kvoti od 2.90.

Učinak je da je Dvostruka šansa više nego prihvatljiva, a u Germaniji je opcija Osasuna će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno procijenjena na kvotu od 1.47.

Konačno, čini se da ova utakmica u Pamploni neće donijeti puno golova. Predlažemo fokusiranje na kombinaciju oklade Osasuna će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 3, s kvotom od 1.55 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*