TIP DANA: Sasuolo nije ostavio ugodnu uspomenu Staroj dami!

Tip Dana na kladjenje.hr

Posljednja utakmica 20. kola talijanske Serie A igrat će se u Torinu, gdje će Juventus ugostiti Sassuolo. Sasuolo nije ostavio najbolje uspomene za Bianconere, jer je ovaj tim pobijedio Juventus u posljednja dva susreta. Zanimljivo je da je poraz u Reggio Emiliji bio jedini ovosezonski poraz za Staru damu, koja igra na vrlo visokoj razini. Čini se da nas čeka vrlo zanimljiv dvoboj, zakazan za 20:45.

Juventus: Može li Juve postići pobjedu protiv Sassuola nakon dvije uzastopne poraze od ovog tima?

Prošle sezone, unatoč značajnom oduzimanju bodova od strane Talijanskog nogometnog saveza, Juventus je igrao vrlo dobar nogomet. Na kraju je torinski klub završio na sedmom mjestu na ljestvici, osiguravši mjesto u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Međutim, tijekom ljeta, Stara dama je bila zabranjena od europskih natjecanja na godinu dana, što, iskreno, nije bilo previše loše za klub. To je bilo zbog preusmjeravanja fokusa isključivo na Serie A i zbog statusa trećerazrednog europskog klupskog natjecanja, gdje tim poput Juventusa sigurno nije imao previše ambicija.

Vrijeme je pokazalo da je ova jednogodišnja zabrana od europskih natjecanja bila prilično korisna za tim. Juventus se trenutno nalazi na drugom mjestu na ljestvici Serie A. Osim toga, torinski klub uspio je doći do polufinala talijanskog Kupa. Do sada su Dušan Vlahović i njegovi suigrači odigrali devetnaest utakmica u najvišem rangu talijanskog nogometa, postigavši četrnaest pobjeda, četiri neriješena rezultata i samo jedan poraz, zanimljivo, kod Sassuola, koji će sada biti gost najtrofejnijeg talijanskog tima.

U posljednjih pet utakmica, momčad Massimiliana Allegrija je neporažena, ostvarivši četiri pobjede i samo jedan neriješen rezultat, koji se dogodio u njihovom posjetu Genovi s rezultatom 1:1. U prethodnom kolu, drugoplasirani tim slavio je pobjedu u gostima kod Salernitane, zahvaljujući golu Dušana Vlahovića u posljednjim trenucima susreta, završivši utakmicu u Salentu s rezultatom 2:1.

Već smo spomenuli da je Stara dama uspjela osigurati mjesto u polufinalu talijanskog Kupa. To je bilo nakon što je momčad odlučno pobijedila Frosinone na svom stadionu s rezultatom 4:0. Štoviše, Allegri je iskoristio tu utakmicu da odmori svoje ključne igrače za ono što slijedi večeras, jer svi u klubu svakako vrlo ozbiljno shvaćaju ovaj dvoboj protiv Sassuola, posebno jer je tim iz Reggio Emilije zabilježio pobjede u posljednja dva međusobna ligaška susreta.

Na domaćem terenu, Juventus je do sada odigrao devet utakmica, ostvarivši sedam pobjeda i dva neriješena rezultata, protiv Intera i Bologne, napominjući da oba tima ove sezone igraju na vrlo visokoj razini.

Sasuolo: Izuzetno nepredvidiva momčad!

Sasuolo je svoj prvi ulazak u Seriju A ostvario 2013. godine i od tada se ovaj tim nije spustio u Seriju B. Čini se da klub iz Reggio Emilije nikada nije imao većih problema s održavanjem u najvišem rangu. Općenito, popularni Neroverdi završavali su sezonu u sredini tablice, a prošle godine klub je osigurao trinaesto mjesto, s udobnih četrnaest bodova više od momčadi koje su ispale, što ukazuje na to da je Sasuolo ponovno lako ostvario svoj primarni cilj.

Posljednje dvije godine na čelu ovog tima je Alessio Dionisi, i čini se da bivši strateg Venecije i Empolija radi prilično dobar posao. Izgleda da ovaj put klub iz Reggio Emilije suočava se s daleko većim izazovima nego u posljednjih nekoliko sezona u najvišem rangu talijanskog nogometa, jer nakon devetnaest ligaških utakmica nalaze se na četrnaestom mjestu, zanimljivo, s samo dva boda više od zone ispadanja.

U posljednjih pet utakmica, Dionisijevi učenici nisu bili posebno impresivni, ostvarivši samo jednu pobjedu, jedan neriješeni rezultat i doživjevši tri poraza. U prethodnom kolu, Neroverdi su napokon odigrali dobru utakmicu i proslavili pobjedu kod kuće protiv Fiorentine, završivši utakmicu rezultatom 1:0.

To nas dovodi do činjenice da je Sasuolo do sada zabilježio samo pet pobjeda ove sezone. Što je još zanimljivije, tim iz Reggio Emilije pobijedio je Inter, Juventus i Fiorentinu, tri momčadi koje se trenutno nalaze na pozicijama koje vode u kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone.

Pošteno govoreći, Sasuolo generalno nikada nije igrao loše protiv najvećih talijanskih timova, ali njihov problem su uvijek bili susreti s momčadima koje nisu dio vrha talijanskog nogometa.

Za kraj, u gostujućim utakmicama, Sasuolo je do sada odigrao devet utakmica, ostvarivši dvije pobjede, isti broj neriješenih rezultata i doživjevši pet poraza.

Naš prijedlog

Iako je Sasuolo prilično nepredvidiv, vjerujemo da Juventus jednostavno mora pobijediti u ovom dvoboju ako želi ostati u utrci za Scudetto, i čini se vjerojatnim da će se to i dogoditi. Stoga vam preporučujemo da se kladite na Juventus će pobijediti na utakmici, za što je kladionica Germania pripremila koeficijente 1.40.

Utakmice između ova dva kluba obično donose puno golova, kao po nepisanom pravilu, i čini se da će tako biti i ove siječanjske večeri u Torinu. Stoga vam predlažemo da isprobate okladu zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, koju Germania nudi s koeficijentom 1.70.

Za kraj, više je nego realno očekivati da će trenutno drugoplasirani tim na ljestvici postići barem dva gola u ovom susretu protiv Sasuola. Stoga vam preporučujemo da se fokusirate na okladu Juventus će postići najmanje 2 gola na utakmici s koeficijentom 1.50 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*