TIP DANA: Atalanta – Frosinone: Boginja koristi krizu Frosinonea!

U ponedjeljak je prilično slaba ponuda za klađenje, a ovaj put smo za vas analizirali pretposljednji dvoboj 20. kola talijanske Serije A, u kojem će Atalanta na svom stadionu ugostiti Frosinone. Početak susreta između ove dvije ekipe zakazan je za 20 sati i 45 minuta.

Atalanta: Može li Atalanta ponovno do Lige prvaka?

Godinama unatrag Atalanta igra na vrlo visokoj razini, a to je bio slučaj i prošle sezone kada je ova ekipa uspjela završiti sezonu na poziciji koja vodi u Europsku ligu, što je upravo bio i primarni cilj. Ovaj put su apetiti ponovno porasli, i izabranici Gian Piera Gasperinija će dati sve od sebe da se domognu plasmana u Ligu prvaka, što naravno neće biti nimalo lagan zadatak. Kao što je dobro poznato, tim iz Bergama je dva puta zaredom igrao u najkvalitetnijem europskom klupskom natjecanju, a 2020. godine je ova ekipa došla čak do četvrtfinala, gdje je nesretno eliminirana od PSG-a.

Što se tiče ovosezonskog sudjelovanja talijanskog predstavnika u Europskoj ligi, popularna Boginja je grupnu fazu završila na prvom mjestu i osigurala izravan plasman u osminu finala, pa će svoj prvi dvoboj u nokaut fazi Atalanta igrati tek u ožujku, što znači da će tim iz Bergama imati dosta vremena da se u potpunosti posveti talijanskom prvenstvu, ali i Kupu, gdje su izabranici Gian Piera Gasperinija sredinom prošlog tjedna napravili

pravi podvig, pošto su na San Siru savladali Milan s 1:2 i plasirali se u polufinale drugog po važnosti talijanskog natjecanja. Junak tog meča u gradu mode bio je Koopmeiners koji je postigao dva gola i potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi nakon što je prethodno postigao pogodak i na gostovanju kod Rome. Što se tiče Serije A, prije ovog kola se Atalanta nalazila na šestom mjestu na tablici s samo tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Fiorentinu, što svakako nije nenadoknadiva bodovna prednost.

Na posljednjih pet mečeva izabranici trenera Gasperinija su ostvarili tri pobjede, jedan poraz i jedan remi i to u prošlom kolu na gostovanju kod Rome, gdje je bilo 1:1. Prije toga je momčad iz Bergama ostvarila vrlo važnu pobjedu na domaćem terenu protiv neugodnog Lećea kada je bilo 1:0, pa se čini da bi pobjedom protiv Frosinonea, Atalanta u potpunosti mogla vratiti u igru za četvrto mjesto na tablici, što i jest primarni cilj ovog tima.

Ono što je dobra stvar za domaćina je da se u tim nedavno vratio Ture, koji je ljetos došao iz Almerije u rekordnom transferu, i očekuje se da ovaj sjajni nogometaš bude veliko pojačanje za Atalantu u nastavku sezone u pohodu na Ligu prvaka.

Frosinone: Sjajan start prvenstva, a onda velika kriza rezultata!

Frosinone je prošle sezone igrao prilično dobar nogomet i na kraju se ta momčad potpuno zasluženo vratila u najviši rang talijanskog nogometa. Momčad koju je s klupe vodio Fabio Groso završila je na prvom mjestu na ljestvici s čak sedam bodova više od drugoplasirane Genove, ali i čak petnaest bodova više od trećeplasiranog Barija, što znači da se povratak u elitu ni u jednom trenutku nije dovodio u pitanje.

Svakako, nema sumnje da će primarni cilj ove momčadi biti ostanak u najvišem rangu talijanskog nogometa, i ako se osvrnemo na nedavne nastupe Frosinonea, čini se da to neće biti nimalo lak zadatak. Naime, u posljednjih pet utakmica, povratnik u Seriju A doživio je čak četiri poraza uz samo jedan remi, što trenutno znači petnaesto mjesto na ljestvici s samo četiri boda više od momčadi koje su u zoni ispadanja.

Zanimljivo je da je Frosinone sezonu započeo prilično dobro, čak se u prvom dijelu prvenstva govorilo da je taj klub uz Bolognu najugodnije iznenađenje, no sve je krenulo nizbrdo nakon gostovanja kod Milana, gdje su izabranici Eusebija Di Francesca doživjeli poraz, a potom nizali još četiri neuspjeha, uz jedan remi i to na svom stadionu protiv Torina bez golova.

Još je zanimljivije da je između svih tih prvenstvenih utakmica, Frosinone odigrao spektakularan duel u osmini finala talijanskog Kupa i pobijedio Napoli na stadionu “Diego Armando Maradona” s 0:4, ali je ubrzo nakon toga ovaj tim istim rezultatom poražen u četvrtfinalu od Juventusa. Inače, u posljednjem kolu Serije A, tim iz Rima poražen je na domaćem terenu od Monze u sjajnom duelu u kojem smo vidjeli čak pet golova, budući da je na kraju bilo 2:3.

Za kraj, petnaestoplasirani tim na ljestvici do sada je odigrao devet utakmica u gostima i ubjedljivo je najgori gost u Seriji A, budući da je u tom razdoblju ta momčad doživjela čak sedam poraza uz dva remija.

Naš prijedlog

Ukoliko želi ponovno se uključiti u borbu za plasman u Ligu prvaka, Atalanta jednostavno mora slaviti u ovom dvoboju, a mi smo mišljenja da će se to i dogoditi, pogotovo što Frosinone u posljednje vrijeme ima dosta problema, stoga vam savjetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.45.

Generalno, čini se da nas očekuje izuzetno efikasan dvoboj, pa je topla preporuka igrati 4+ golova, s kvotom 2.60 u Germania.

Za kraj, za očekivati je da Boginja od prvog minuta susreta krene ofenzivno prema golu protivnika, kako bi što prije stekla prednost, pa vam hrabro preporučujemo da se okušate s prijelazom 1-1, za koji je kladionica Germania odredila koeficijent 2.06.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*