Tip dana: AS Roma – Athletic Bilbao: Roma traži pobjedu u Europa ligi na domaćem terenu

Tip Dana na kladjenje.hr

Današnja utakmica u UEFA Europa ligi između AS Rome i Athletic Bilbaa obećava mnogo uzbuđenja. Roma, pod vodstvom novog trenera Ivana Jurića, traži nastavak dobrih rezultata nakon što su slavili protiv Udinesea. S druge strane, Athletic Bilbao, u odličnoj formi u La Ligi, dolazi u Rim s jasnom namjerom da započne svoju europsku kampanju s pozitivnim rezultatom.

AS Roma: Novi početak pod Jurićem

Roma prolazi kroz tranzicijsku fazu, nakon što su nedavno smijenili Danielea De Rossija zbog niza loših rezultata. Ivan Jurić, bivši trener Torina, već je impresionirao pobjedom od 3-0 nad Udineseom u svojoj prvoj utakmici na klupi Rome. Ta pobjeda donijela je prijeko potrebnu sigurnost, ali Jurić ima pred sobom velik zadatak. Roma je imala težak početak sezone s tri remija i jednim porazom, što ih je stavilo pod veliki pritisak. Iako su pokazali potencijal, problematična obrana i nedostatak kontinuiteta još uvijek su izazovi.

Napadačka linija predvođena Paolom Dybalom i Artemom Dovbykom čini se obećavajućom. Dybala je već zabilježio gol protiv Udinesea, dok je Dovbyk postigao gol u posljednje dvije utakmice. No, Roma će biti oslabljena zbog ozljeda ključnih igrača poput Alexis Saelemaekersa i Enza Le Féeja. Povrh toga, upitan je i nastup kapetana Lorenza Pellegrinija. Bez obzira na te izostanke, Roma kod kuće u europskim natjecanjima tradicionalno pruža jake partije, pa će tražiti rani pogodak kako bi usmjerili utakmicu u svoju korist.

Athletic Bilbao: Stabilnost i motivacija za Europu

Athletic Bilbao ulazi u ovaj susret u sjajnoj formi. Trenutno treći u La Ligi, iza Barcelone i Real Madrida, momčad Ernesta Valverdea pobjednički je raspoložena nakon pobjeda nad Celtom Vigo, Leganésom i Las Palmasom. Valverde, koji je već upoznat s Romom iz vremena dok je trenirao Barcelonu, pokušat će iskoristiti iskustvo kako bi Bilbao ostvario pozitivan rezultat na teškom gostovanju.

Međutim, Athletic će biti značajno oslabljen. Njihov glavni vratar Unai Simón je ozlijeđen, kao i Nico Williams, jedna od najvećih ofenzivnih prijetnji tima. Također, izostat će i ključni defanzivci kao što su Yeray Álvarez i Yuri Berchiche. Ipak, Bilbao ima na raspolaganju igrače kao što su Inaki Williams i Gorka Guruzeta, koji su sposobni probiti i najjače obrane. Guruzeta je u posljednjoj utakmici zabio dva gola protiv Celta Vigo, što će biti velik poticaj za ovaj susret.

Naš prijedlog

Roma ulazi u ovaj susret kao favorit isključivo zbog domaćeg terena, ali njihova nedavna forma nije impresivna. Iako su slavili protiv Udinesea s 3-0, to je bila njihova prva pobjeda nakon serije loših rezultata i neefikasnosti pred golom. U četiri utakmice prije te pobjede, Roma nije postigla više od jednog gola po utakmici. Zbog toga ne možemo reći da su napadački potentni, već je ta pobjeda prije iznimka nego pravilo.

S druge strane, Athletic Bilbao također nije konstantan u napadačkom učinku. Iako su zabili tri gola protiv Celte Vigo, u nekoliko prijašnjih susreta su se mučili, poput poraza 1-0 od Atletico Madrida. Njihov napadački učinak varira, što dovodi do nepredvidivosti rezultata.

Preporučujemo klađenje na Roma će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 2, jer obje momčadi imaju problema s konstantnom realizacijom. Kladionica Germania nudi koeficijent 2.10 za ovu opciju.

Druga preporuka je klađenje na Zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 , jer napadački potencijal obje momčadi oscilira. Kladionica Germania nudi koeficijent 1.69 za ovu okladu.

Na kraju, preporučujemo klađenje na Prvo poluvrijeme će završiti neriješeno , s koeficijentom 2.00 u kladionici Germania, jer obje momčadi sporije ulaze u utakmice i opreznije igraju u ranim fazama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*