Tip dana: Walsall – Leicester: Leicester cilja siguran prolaz protiv niželigaša

Tip Dana na kladjenje.hr

Današnja utakmica između Walsalla i Leicestera u EFL Kupu privlači veliku pažnju jer Leicester traži siguran prolaz u osminu finala natjecanja.

Očekuje se zanimljiv susret na stadionu Bescot, gdje domaćin Walsall ulazi kao autsajder, dok Leicester dolazi s jasnim ciljem da potvrdi ulogu favorita.

Walsall: Traži čudo protiv premijerligaša

Walsall ulazi u ovu utakmicu s nizom od tri uzastopne pobjede. To im daje potrebno samopouzdanje. Međutim, momčad trenera Mata Taylora svjesna je razlike u kvaliteti između njih i Leicestera. Igraju u League Two, što znači da su daleko niže rangirani. Njihov glavni fokus bit će na defanzivi i pokušaju zaustavljanja Leicesterovih napada. Walsall se oslanja na iskusne igrače poput Jamillea Matta i Nathana Lowea, koji vode njihov napad. Iako su pokazali solidnu formu u posljednjim utakmicama, susret protiv tima iz Premier lige bit će ogroman izazov.

Njihova strategija vjerojatno će uključivati dublji defanzivni blok s pokušajima brzih kontranapada. Walsall će pokušati iskoristiti svaki prekid kao priliku za stvaranje prijetnje. Njihov golman Tommy Simkin bit će ključan. Moraće se suočiti s neprekidnim napadima protivnika. U posljednjih pet domaćih utakmica primili su samo tri gola. Međutim, nitko od njihovih suparnika nije imao kvalitetu poput Leicestera. Njihova obrana će biti pod ozbiljnim pritiskom. Ključ za Walsall bit će održati koncentraciju i izdržati uvodne nalete Leicestera.

S druge strane, problematična će biti i ofenziva. Walsall nije ekipa koja postiže puno golova protiv jačih protivnika. Njihov nedostatak kreativnosti u sredini terena mogao bi ih skupo koštati. Svaki pokušaj izgradnje napada morat će biti vrlo precizan. Leicesterova obrana će ih lako pritisnuti i osujetiti njihove namjere. Njihov glavni cilj bit će zadržati utakmicu što duže bez primljenog gola. Ako to uspiju, mogli bi tražiti svoju šansu iz prekida ili eventualne greške Leicestera.

Leicester: Pritisak da pobjedom vrati formu

Leicester ulazi u ovu utakmicu s velikim pritiskom. Oni su favoriti, ali njihov nedavni niz rezultata nije bio zadovoljavajući. Unatoč tome, Steven Cooper ima kvalitetnu momčad koja bi trebala bez većih problema proći dalje. Glavni napadač u ovoj utakmici vjerojatno će biti Odsonne Edouard, dok će Jamie Vardy biti odmoren za predstojeće ligaške obveze. Leicester je momčad koja voli kontrolirati posjed i stvara veliki broj prilika. U zadnjem kolu EFL Kupa, pobijedili su Tranmere Rovers s uvjerljivih 4-0. Očekuje se sličan ishod i u ovoj utakmici.

Međutim, problemi s obranom i dalje su prisutni. Leicester je primio golove u zadnjih pet utakmica. Unatoč tome, njihova napadačka snaga trebala bi nadvladati Walsallovu obranu. Njihovi veznjaci, poput Wilfreda Ndidija i Harryja Winksa, kontrolirat će sredinu terena i diktirati tempo igre. Leicesterova obrambena linija bit će pod manjim pritiskom u ovoj utakmici, ali ne smiju potcijeniti protivnika. Svaka nepažnja mogla bi ih koštati.

Cilj Leicestera je postići rani gol kako bi osigurali kontrolu utakmice i smanjili pritisak. Obrana Walsalla nije navikla na intenzivne napade poput Leicesterovih, a krilni igrači poput Stephyja Mavididija trebali bi lako probiti njihove linije. Ako Leicester uspije rano povesti, mogli bismo vidjeti uvjerljivu pobjedu.

Naš prijedlog

Leicester je favorit u ovom susretu protiv Walsalla, ali očekujemo da utakmica neće biti previše otvorena. Gosti imaju kvalitetu za pobjedu, ali momčad Walsalla može održati stabilnost u obrani. Preporučujemo klađenje na Leicester će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti manje od 3.5. Kladionica PSK nudi koeficijent 2.21 za ovu opciju.

Druga preporuka je klađenje na neriješen ishod u bilo kojem dijelu utakmice. Walsall će pokušati održati rezultat, barem u jednom poluvremenu. Tip na X u prvom ili drugom poluvremenu pruža dobar balans između rizika i nagrade. PSK nudi koeficijent 1.98 za ovu okladu.

Na kraju, očekujemo da će Jamie Vardy igrati ključnu ulogu za Leicester. Vardy je i dalje glavna prijetnja u napadu. Preporučujemo klađenje na Jamie Vardy će postići gol, s koeficijentom 2.02 u kladionici PSK.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*