TIP DANA: PSG – Girona: Katalonci žele pokazati da nisu zalutali u Ligu prvaka!

U srijedu se nastavljaju utakmice prve runde Lige prvaka, i to nakon sinoćnjih fenomenalnih susreta koji su nam donijeli pregršt uzbuđenja.

Jedan od najzanimljivijih mečeva današnjeg programa igra se na Parku Prinčeva, gdje će nogometaši PSG-a ugostiti Gironu.

Početak susreta između ova dva tima zakazan je za 21h.

PSG: Mogu li Sveci konačno do “ušatog” trofeja?

Godinama unatrag Parižani nemaju dostojnu konkurenciju u francuskom nogometu, a to je bio slučaj i prošle sezone. Na kraju je ova ekipa imala devet bodova viška u odnosu na Monaco, a pored šampionske titule, Sveci su stigli i do trofeja u Kupu, i to nakon pobjede nad Lyonom.

Ponovno tim s Parka Prinčeva nije uspio doći do završnice Lige prvaka, a i ovog puta će primarni cilj biti naslov prvaka Europe, što će naravno biti pakleno težak zadatak. Prošlog ljeta je dobrano promijenjena filozofija Parižana, a ovog se dogodila još jedna ogromna promjena u timu, pošto je Kylian Mbappé napustio PSG i prešao u Real Madrid.

Nakon dosta dobre prošle sezone, Luis Enrique je zadobio povjerenje uprave Svetaca, a u klub je stiglo nekoliko veoma zanimljivih nogometaša, i tu prije svih mislimo na Nevesa, koji je stigao iz Benfice u transferu vrijednom 60 milijuna eura. Zanimljivo je da je aktualni prvak Francuske izdvojio čak 20 milijuna eura za rezervnog vratara Safonova, koji je stigao iz Krasnodara.

Start sezone obećava. U četiri odigrana susreta u prvenstvu, PSG je ostvario isto toliko trijumfa i trenutno se ova ekipa naravno nalazi na prvom mjestu na tablici uz dva boda viška u odnosu na Marseille, koji bi ove godine konačno mogao biti dostojan konkurent Parižanima u borbi za naslov prvaka Francuske, o čemu govori i nedavno angažiranje Rabiota.

U četiri odigrana meča nogometaši PSG-a postigli su ukupno 16 pogodaka, pa dolazimo do zaključka da lider na tablici Ligue 1 postiže četiri pogotka po meču, što je svakako podatak koji vrijedi pohvaliti.

Inače, u prošlom kolu su izabranici Luisa Enriquea slavili na svom terenu protiv Bresta, koji je prošle sezone mimo svih očekivanja osigurao plasman u Ligu prvaka, a taj duel na Parku Prinčeva završen je pobjedom domaćina od 3:1. Zanimljivo je da su gosti prvi stigli do vodstva, ali su Parižani do kraja prvog dijela igre uspjeli izjednačiti preko Dembéléa. U drugom poluvremenu PSG je bio daleko bolji rival, i preko Ruiza i ponovno Dembéléa postavio konačnih 3:1 i učvrstio se na prvom mjestu na tablici. Pomenimo još i to da je prije toga tim s Parka Prinčeva došao do trijumfa na veoma teškom gostovanju kod Lillea, koji također predstavlja Francusku u Ligi prvaka, a taj duel je završen rezultatom 1:3.

Luis Enrique za ovaj susret protiv Girone neće moći računati na Donnarummu, Ramosa, Hernandeza, Kimpembea i Mbayeja, dok je Zaire-Emery pod velikim znakom pitanja.

Girona: I samo sudjelovanje u Ligi prvaka je ogroman uspjeh!

Prije svega, treba reći da ni oni najveći optimisti nisu mogli pretpostaviti da će Girona igrati onako dobro prošle sezone, a sve to je rezultiralo osvajanjem trećeg mjesta na tablici ali i direktnog plasmana u Ligu prvaka, što je najveći uspjeh u povijesti ovog simpatičnog kluba iz Katalonije.

Dosta dugo su izabranici trenera Míchela bili na prvom mjestu na tablici, ali nije bilo realno da Girona tijekom čitavog prvenstva igra na visokoj razini, pa se na kraju ovaj tim morao zadovoljiti trećom pozicijom na tablici.

Naravno, tijekom ljeta je bilo neminovno da će ovaj tim ostati bez nekoliko najboljih nogometaša, ali je bilo i veoma interesantnih dolazaka, a tu prije svih mislimo na Asprillu, Danjumu, Gila, Van de Beeka, Romeua i ostale, i primarni cilj će i ovog puta biti plasman u najkvalitetnije europsko klupsko natjecanje, ali je zaista teško očekivati da će Katalonci uspjeti ponoviti partije iz prošle sezone.

Ruku na srce, nakon brojnih promjena u timu, sigurno je da će Míchelu biti potrebno dosta vremena da uklopi sve, a na startu nove sezone nogometaši Girone igraju veoma promjenljivo.

Trenutno se predstavnik Španjolske u elitnom klupskom natjecanju nalazi na devetom mjestu na tablici uz sedam osvojenih bodova. Do sada je ova ekipa odigrala sedam mečeva u elitnom rangu španjolskog nogometa i ostvarila dvije pobjede, jedan remi, ali i doživjela dva poraza.

Sve je počelo remijem na gostovanju kod Betisa, nakon čega su Katalonci poraženi na gostovanju kod Atletico Madrida, i to sa 3:0, i već tada se činilo da će ova ekipa imati dosta problema ove sezone. Ipak, nakon tog šamara na Wanda Metropolitanu, klub s Montilivija uspio je ostvariti dvije veoma važne pobjede, i to prvo na svom stadionu kada je deklasirana Osasuna sa 4:0, a potom i na veoma teškom gostovanju kod Seville, kada su Míchelovi izabranici slavili sa 0:2.

Nakon ta dva vezana trijumfa uslijedio je meč protiv Barcelone, koju je Girona prošle sezone dobila i na svom terenu, ali i na Camp Nouu, međutim, ovog puta je španjolski velikan odigrao dosta dobar meč i slavio na stadionu Girone sa 1:4, čime je Barca zadržala maksimalan učinak.

Opći je dojam da Katalonci igraju promjenljivo, mada se mora priznati da im do sada ni raspored u španjolskom prvenstvu nije bio naklonjen. Za razliku od Enriquea, koji neće moći računati na nekoliko standardnih nogometaša, trener španjolskog predstavnika ovog puta na raspolaganju neće imati Justina i Artera.

Naš prijedlog

Jedno je sigurno. PSG ima daleko više iskustva kada su europska natjecanja u pitanju u odnosu na svog večerašnjeg protivnika, a mišljenja smo da će to biti i presudno u ovom duelu, pa vam savjetujemo da se fokusirate na jedinicu za koju je kladionica PSK odredila koeficijent 1.42.

Utisak je da će Parižani od prvog minuta nametnuti svoj ritam i krenuti silovito ka golu Katalonaca, a sve to kako bi što prije postigli pogodak i dodatno olakšali sebi posao u nastavku susreta, pa vam preporučujemo da se oprobate s prelazom 1-1 koji kladionica PSK plaća s kvotom 1.93.

Za kraj, nije isključeno ni da nam ovaj meč na Parku Prinčeva donese dosta pogodaka, pošto je poznato da Girona igra za gol više i ne brani se ni protiv velikana, što se najbolje vidjelo u meču prošlog kola protiv favorizirane Barcelone. Hrabro vam preporučujemo da okušate sreću s igrom 4+, a sve to uz kvotu 2.00 u kladionici PSK.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*